Melyik ételeket szabad megenni annak tudatában, hogy nagyon sok boltban kaptató étel már felkerült a WHO oldalára mint erős karcinogén?
Például hidegfelvágottak, kolbászok, szalámik már a cigarettával egy lapon vannak említve a WHO (Egészségügyi Világszervezet) oldalán?
Ugyanakkor a marha meg disznóhús már régóta köztudottan veszélyes, de emellett most a csirke is a felsoroltak közé kerül a nagyon magas szódium- meg antibiótikum tartalma miatt.
A who oldalán is meg lehet találni de ezen a linken megemlíti hogy a WHO-t aggasztja a dolog.
2
Ez nem konteo kussulj már, unalmas már megint téged hallgatni.
Kiváncsi vagyok mikor jutnak ezek a hulladék termékek a cigaretta sorsára és ragasztanak majd rájuk bélrákról készített fényképeket.
Hihetetlen hogy engedik mérgezni az emberiséget.
"Kiváncsi vagyok mikor jutnak ezek a hulladék termékek a cigaretta sorsára és ragasztanak majd rájuk bélrákról készített fényképeket.
Hihetetlen hogy engedik mérgezni az emberiséget."
Ha nem engednék, én akkor is enném a kolbászt. Egy rőf jó kolbásznál nincs is jobb dolog a világon. Kolbász nélkül nem élet az élet. Aki azt mondja, hogy a kolbász káros, az soha életében nem evett még jó kolbászt. Inkább az oxigénről mondanék le, mint a kolbászról, az oxigénnek amúgy sincs se szaga se íze, semmi élvezet sincs benne. A kolbász legalább finom és illatos.
Már a kérdésnek sem volt értelme, a leírás pedig elárulta milyen szellemi szinten fog zajlani az érvelés....
Ahogy már előttem is írták, az IARC végez karcinogenitással kapcsolatos kutatásokat. A cikk pedig amit a kérdező belinkelt tökéletes képmás: mindenféle halandzsa forrás meg nulla.
Ellenben az IARC oldalán van egy kérdés, ami a húsevésről ír egy pár szót. Egyértelműen kijelentik, hogy számos kutatás a húsevés SZÜKSÉGESSÉGÉT támasztotta alá, természetesen az észszerűség korlátain belül.
Karcinogén anyagok inkább az ételek elkészítésekor keletkeznek, pl.: ha megég a hús (nem kell, hogy teljesen szenes legyen)vagy füstölik. Na ott már vannak rákkeltő szénvegyületek. Hihetetlen, de a só is elég sok "szódiumot" tartalmaz, lévén hogy 99%-ban (használjuk hát az angol szót) sodium-chlorid alkotja. Az mégsem rákkeltő? A felvágottak nátrium-nitrit tartalma veszélyes és abból nem a nátrium, hanem a nitrit résszel kell vigyázni. Nátrium nélkül az egyszerű vegyi folyamatok (ideg- és szívrendszeri működés) nem megy.
Elég sok dolgot kellene tisztába tenni még ezeken kívül kedves kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!