14 éves vagyok, és az osztályokban már sminkelgetnek. Én nekem meg pont most lett elegem ebből, már 3 éve festettem magam, és belefáradtam :( Elfigad így smink nélkül is a társadalom? Lesz valami nagyobb negatív hatása?
Ja és elég zsíros és miteszeres mostanában az arcom. Mit tehetnék ellene?
2018. máj. 13. 18:23
1/7 KaRonyka válasza:
Szia!
Még időben megàlltàl...Nagyon helyesen tetted:)
Aki szeret,az elfogad smink nélkül is.Nagyon kis aranyos vagy,ahogy írod:Sose akarj màsnak megfelelni!!!
Én Pl csak szolidan buliba szoktam sminkelni,a hétköznapokban sosem!!(fiatalon meg egyàltalàn nem)
A bőrödet meg mutasd meg egy bőrgyógyásznak,Ő meg fogja oldani a problémát:)
Egy 33 éves nő
2018. máj. 13. 18:36
2/7 anonim válasza:
Ez mégis milyen kérdés? :)
Az hogy sminkelsz e vagy nem attól senki nem fog megítélni,, szted ezt nézik h éppen van e rajtad? Csomo embernek eszébe se jut ilyenkor sminkelni.. sminktől miteszeres és zsíros a bőröd. Jobb hogy abba hagytad aki ilyen korba sminkel az "koravén" lesz. örulj hogy a te arcod még szép lesz ha nem sminkelsz mert aki ilyenkor sminkel egy idő után olyan csúnya lesz.. rád se lehet majd ismerni smink nélkül. az a fiuknak se tetszik ha smink nélkül sokkal másabb vagy.
2018. máj. 13. 19:08
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddig válaszokat :)) Azért még mások is írhatnak, több ember véleményére is kiváncsi vagyok :)
2018. máj. 13. 19:59
4/7 anonim válasza:
Dehogy baj! Bőven ráérsz meg később. Ha az arcbőröd zavar, akkor azon esetleg korrektorral, BB krémmel javithatsz, de ez tinikori dolog, majd kinovod. Én azt ajánlom, hogy természetes anyagokat hasznalj a borapolasban, élj egészségesen (táplálkozás, sport, alvás), és majd ki fogod nőni, szinte senkinek nem tökéletes a bőre tini korában. Amugy szerintem a sminkben nem az a lényeg, hogy teljesen uj arcot fess magadnak, hanem hogy a meglévő szép adottsagaid kihangsulyozd :) Én is 14 éves korom körül kezdtem a sminkelest, de a bőröm miatt korrektort, BB krémet kezdtem használni. Aztán 10-12.-ben festettem a szemem is minden nap, illetve egyetem első évében, aztán meguntam :D mostmár nem teszek mindig szempillaspirált, sőt korrektort sem a szemem ala, csak BB krémet a borhibakra. Persze randira, programokra jobban ki szoktam, nyilván attól is függ milyen program. Pl egy erdei kirándulásra nem, de családi éttermes ebédre igen.
2018. máj. 13. 20:09
5/7 anonim válasza:
Dehogy baj. Én natúrsminkelek mindennap. A lényeg, hogy ne nézz le senkit, és kakild le, ha lenéznek emiatt. Senki nem jobb vagy rosszabb a sminktől.
2018. máj. 14. 06:49
6/7 anonim válasza:
Nem baj. :)
Így legalább:
- nem kell költeni smink cuccokra (Több pénz marad másra.)
- több időd marad, mert nem kell sminkelni
2018. máj. 16. 00:06
7/7 anonim válasza:
Inkább (természetes) arcápolókra költsd a pénzed, nagyon helyes, hogy nem sminkeled magad. Én 20 éves vagyok, nagyon ritkán szoktam, akkor se szívesen. Szerintem a smink öregít, az undorító (általában olcsó, mivel csak ilyenre futja sokaknak) alapozó teljesen tönkreteszi a bőrt. Ha valaki nem fogad el smink nélkül gondolhatod, hogy nem egy észlény, ostoba, felszínes emberek pedig nem érnek annyit, hogy velük barátkozz :). Régebben amúgy én is sminkeltem magam, de én is "belefáradtam", kényelmesebb így. Nem kell attól félnem, hogy megdörzsolöm a szemem és úgy fogok kinézni, mint egy panda. Na meg ahogy előttem leírták, idő -és pénztakarékos is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!