Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Tényleg ezt gondolják az...

Tényleg ezt gondolják az emberek? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok...a kérdésem a pár évben híressé vált chokerekre vonatkozna...Fiúk és lányok válaszát egyaránt várom :) Bocsánat ha volt már ilyen kérdés!Aki nem tud normális választ adni az kérem nyomja meg a visszamenő nyilacskát, köszi ;)

Szóval rengeteg emberen láttam már ilyen chokereket, és nagyon megtetszettek így elhatároztam hogy én is beszerzek egy-két darabot...azt tudtam hogy a magyar boltokban ezeknek nagyon magas ára van(legalábbis ahogy én tudom) így netről gondoltam rendelek...na de nem is ez a lényeg...Másnap beszéltem a barátnőmnek aki rendelkezik jó pár chokerrel és ő elmesélte hogy több helyen hallotta hogy szégyennek tartják hogy a fiatalok ezeket hordják mert régen a prostituáltaknak voltak ilyen ékszereik! Valamint még elmesélte a barátnőm hogy tőle is kérdezték a fiúk hogy ezt nem a prostik hordják?

Lányok tőletek is kérdezték már ezeket az emberek?

Fiúk tényleg fontos ez?

A válaszokat előre is köszönöm :)

##vajon igaz?#mostmilegyen
2017. aug. 6. 11:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon gáz divat..
2017. aug. 6. 23:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem pár éve vált híressé, és ezelőtt sem csak a prostik hordták.

Dobpergés...papamm:

[link]

1978, és nem, a csávesz nem egy dzsigoló, se nem egy b*zi.

Kérdező! Azt és úgy hordj, amiben és ahogy jól érzed magad!

2017. aug. 7. 01:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Tovább is vissza lehet menni ,a 18. század végén pl sok nő hordott pl franciaországban, felsőbb rétegekből is.
2017. aug. 7. 23:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Na, rövid történelem óra, először szalag szerű "chokert" 1798-ban a francia forradalom alatt hordtak.

Az 1860-as években valóban a prostituáltak egyenruhája volt AZONBAN az 1870-80-as években a balerinák is átvették, Degas festményein látható.

Az 1800-as évek végén Alexandra Walesi hercegnő hozta divatba a gyöngy chokert. Szintén ekkor a minél díszesebb, gyöngyös-csipkés-hímzett chokerek az elit réteget jelképezték.

1944-ben újra trend lett mostmár visszafogottabb, fekete szalag+kis dísz formájában.

Aztán jött a 90-es évek ami egy kicsit furcsa korszak volt mindenre nézve.

TL:DR igen régen tényleg a prostituáltak "egyenruhája" volt... röpke 10-20 évig majdnem 180 éve.

2017. aug. 7. 23:48
 15/15 anonim ***** válasza:
ezeknél már csak a nyakörv méretűek büntetnek jobban. tényleg a prostituáltaknak volt ilyenjük régen. :D
2017. aug. 11. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!