Tényleg ezt gondolják az emberek? (a többi lent)
Sziasztok...a kérdésem a pár évben híressé vált chokerekre vonatkozna...Fiúk és lányok válaszát egyaránt várom :) Bocsánat ha volt már ilyen kérdés!Aki nem tud normális választ adni az kérem nyomja meg a visszamenő nyilacskát, köszi ;)
Szóval rengeteg emberen láttam már ilyen chokereket, és nagyon megtetszettek így elhatároztam hogy én is beszerzek egy-két darabot...azt tudtam hogy a magyar boltokban ezeknek nagyon magas ára van(legalábbis ahogy én tudom) így netről gondoltam rendelek...na de nem is ez a lényeg...Másnap beszéltem a barátnőmnek aki rendelkezik jó pár chokerrel és ő elmesélte hogy több helyen hallotta hogy szégyennek tartják hogy a fiatalok ezeket hordják mert régen a prostituáltaknak voltak ilyen ékszereik! Valamint még elmesélte a barátnőm hogy tőle is kérdezték a fiúk hogy ezt nem a prostik hordják?
Lányok tőletek is kérdezték már ezeket az emberek?
Fiúk tényleg fontos ez?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Nem pár éve vált híressé, és ezelőtt sem csak a prostik hordták.
Dobpergés...papamm:
1978, és nem, a csávesz nem egy dzsigoló, se nem egy b*zi.
Kérdező! Azt és úgy hordj, amiben és ahogy jól érzed magad!
Na, rövid történelem óra, először szalag szerű "chokert" 1798-ban a francia forradalom alatt hordtak.
Az 1860-as években valóban a prostituáltak egyenruhája volt AZONBAN az 1870-80-as években a balerinák is átvették, Degas festményein látható.
Az 1800-as évek végén Alexandra Walesi hercegnő hozta divatba a gyöngy chokert. Szintén ekkor a minél díszesebb, gyöngyös-csipkés-hímzett chokerek az elit réteget jelképezték.
1944-ben újra trend lett mostmár visszafogottabb, fekete szalag+kis dísz formájában.
Aztán jött a 90-es évek ami egy kicsit furcsa korszak volt mindenre nézve.
TL:DR igen régen tényleg a prostituáltak "egyenruhája" volt... röpke 10-20 évig majdnem 180 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!