Pofátlanság lenne pénzt kérnem? Mit csináljak, ha a finom célzásokat nem értik?
Rengeteg sminktermékem van és jól is sminkelek (sminkes barátnőm tanított, nagyon sok videót is nézek ilyen témában). Még ősszel megkért a nagynéném, hogy sminkeljem már ki, amit szívesen megcsináltam. Mert most is van, hogy néha-néha itt készülődünk buli előtt a barátnőimmel és aki nem olyan ügyes, azt kisminkelem.
De a nagynéném és a lányai már túlzásba viszik, úgy érzem... Szilveszterkor pl. mind a hárman jöttek, hogy "jaj csináljam már meg az arcukat", meg most is a nagyobb lánya szólt, hogy a szalagavatómra sminkeljem ki. De mondtam, hogy én aznap egész nap készülődök, rohangálok a fodrásztól a sminkre, itt lesznek a külföldi rokonaink is, szóval erre nem lesz időm. Erre mondja, hogy neki korán reggel is jó lesz, nem muszáj délután/este.
De Ő pl. mondta is, hogy ezután csak engem kér meg sminkelésre, mert az ő kozmetikusa drogériás termékeket használ és azok az én dolgaim közelébe sem érnek. Én eléggé márkás dolgokat használok, amikre vigyázok, meg tényleg sokáig elég... De akkor nem, ha rajtam kívül még 3 ember használja. Múlt hétvégén is az egyikőjük elvitte az egyik rúzsomat, hogyha lekopna az este alatt, újra tudja kenni. Másnap meg ír, hogy letörte a rúzst...
Panaszkodtam ma erről az egyik barátnőmnek és ő mondta, hogy akkor kérjek tőlük pénzt a sminkelésre, mert elég pofátlan dolog hetente kb csak ezért írni/felhívni. De ugye nem vagyok azért profi, tudják, hogy pénz szűkében sem vagyok, hiszen anyáék megvesznek mindent, amit kitalálok. De már úgy érzem, hogy totál kihasználnak.
Lehet, hogy azzal megbántanád őket, ha konkrétan pénzt kérnél.
Nekem nagyon hasonló volt az eset a színes nyomtatóval. Mindenki ide járt nyomtatni, a patront meg én vettem bele egyedül.
Egy idő után meguntam, és amikor jöttek, hogy nyomtatni kellene, azt mondtam: "Ne haragudj, de kifogyott a patron és nincs pénzem most újat venni..."
Esetleg mondhatnád, hogy ne haragudj, nem tudom most megcsinálni, mert elfogyott x kellék.
Lehet, hogy erre leesik nekik, hogy be kellene szállni az anyagköltségbe.
Esetemben az emberek töredékének esett le, és adtak pénzt a patronra, de a többi meg legalább máshol nyomtatott.
Nyugodtan mondd meg hogy örülsz hogy ennyire jónak tartanak, innentől ennyi és ennyi a smink, neked se az égből hullik...
Velem ugyanezt csinálták, éhkoppon kispóroltam egy fotógépet, kitanultam a fotózást, és barátokat fotóztam ingyen, hgy gyakoroljak. Nagyon tetszett nekik és közös program volt, soha nem éltek volna vissza vele... viszont alakítottam egy fotós albumot, ahová tettem pár képet, tudjam, ki mit gondol. Jöttek a szép kommentek, milyen szuper, stb... majd jöttek olyanok, akiket alig ismerek, rokonok, akikkel alig beszélek, hogy a gyerekéről, hogy anyukájáról, hogy most őt, mert kismama, meg a családról, meg a kiskutya lyukáról is... rögtön elsőre megmondtam, mit mennyiért, hirtelen nem kellett, hirtelen nem lettek jók a képeim, pedig csak az időm árát kértem el, semmi mást, tényleg jelképes árat. A potya jó mindenkinek... majd ha akkor is dicsérnek, ha eléred az anyagárat, akkor aláírom, őszinték. Addig nem lennék benne biztos. A szalagavatódat pedig ne add, ne vállald, nem fog beleférni még ez is, garantálom, átéltem :)
Nem is a pénzről van szó, gondolom tisztában vannak vele, hogy neked anyudék megvesznek mindent, de azért az durva, hogy a saját szalagavatódon neked kéne hajnalban kelni, hogy a rokonaidat kisminkeld... Azért erre nem olyan nehéz azt mondani, hogy bocs, de nem, ez az én napom.
Meg az X ezer forintos rúzst ne hagyd már csak úgy elvinni, hát könyörgöm... tanulj meg nemet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!