Mit ajánlotok egy kezdőnek? (több lent)
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy én egy visszafogott szájfényen és szempillaspirálon kívül nem használok sminket, viszont elkezdett idegesíteni, hogy ciklusaim végén tele leszek pattanással és szeretném egy picikét elfedni.
A probléma ott kezdődik, hogy nem tudok sminkelni, nem tudom mi jön, mi után és nem vagyok ismerős ezekben a berkekben, nem tudom mi mire való. Szeretném, ha adnátok tippeket, hogy pl pirosítót, vagy nem tudom miket, mire jó használni. Azért gondoltam rátok, mert valamivel személyesebb, mintha elolvasnék egy cikket. D:
Egyébként 22 éves vagyok, tudom gáz, hogy nem tudok sminkelni, de sosem késő elkezdeni :D
Szóval nagyon várom az olyan kommenteket, amiben leírjátok, hogy ti hogy szoktátok.:)
Egy csomó kis qrva van fenn youtube-on, aki átadják a "szakértelműket".
Egyébként cikkből sokkal jobb, mert utána tudsz nézni a dolgoknak. Annyi hülyeséget összehord mindenki.
Nem szeretem a sminkes youtubereket, ezért gondoltam, hogy inkább itt kérek.
Mert ahogy néztem ők teljesen kimázolják a fejüket.
ARC:
primer - ebből több féle van, bőrsimító, pórusösszehúzó, mattító, hidratáló, ráncfeltöltő - derítsd ki milyen bőrtípusod van és ahhoz válassz megfelelőt. Ezzel kezded a sminkelést, tartósabb és szebb lesz a végeredmény.
alapozó - ebből esetleg érdemes egy fokkal drágábbat venni, ha zsíros a bőröd olajmentes/matt típusú, ha száraz, hidratáló hatású alapozót keress. Felvinni lehet sminkszivaccsal, ecsettel vagy kézzel (utóbbi higiéniai okokból nem a legjobb), ezt neked kéne kitapasztalnod. Formulában is van különbség, púderalapozót száraz bőrre nem ajánlott használni, folyékonyból minden bőrtípusra van jó. A fedése szintén attól függ hogy milyen a bőröd, vannak egészen alacsony fedésű színezett hidratálók és magasabb fedésűek amik bőrhibákat is el tudnak fedni.
korrektor - jó fedésű korrektort már 1000 forint körül is találsz, a catrice camouflage korrektort ajánlom. Kis, fekete tégelyben van, felvinni az alapozó után érdemes, ujjal vagy szivaccsal. Ha karikás a szemed, érdemes beszerezni egy második korrektort is, ami világosabb egy árnyalattal mint a másik és kevésbé sűrű/krémes az állaga mint a catrice-nek, mert az könnyen beleül a ráncokba. A szem alatti korrektort háromszög alakban érdemes felvinni (két csúcsa a belső és külső szemzug, harmadik kb az arccsont közepe)
púder - megfogja az egészet, fixálja. Ha nem ragaszkodsz a plusz fedéshez, érdemes "translucent", vagyis átlátszó verziót keresni, természetesebb hatású és nem lesz túl világos a nyári bőrszínedhez. Az essence-nek vannak egész jók.
Itt megállhatsz, vagy:
bronzosító/kontúr - az alapozó egységesíti a bőröd színét, épp ezért kicsit "lapos", 2 dimenziós hatást kelthet. Ez ellen jó módszer a bronzosító vagy kontúrpúder az arccsont alatti mélyedésbe, és az arc szélére. Ha rákeresel az interneten a kontúrozásra, sok ábrát találsz, alapvetően 3-as alakban viszed fel a homlok-arccsont alatt-állcsont alatti részekre.
highlight: ugyanezt csinálja, csak "fordítva", árnyék helyett fényt irányít a kiemelkedő pontokra - arccsont teteje, homlok közepe, orr hegye, áll. Világosabb púder, esetleg kicsit fénylő.
Pirosító - szintén az a célja mint az eddigieknek, az arc formázása. Ezt az arccsontra viszed fel, felfelé irányuló mozdulatokkal.
(kontúr, highlight és pirosító létezik krém formulában is, ekkor a púder előtt használod és mindenképp translucent púderrel fixálod)
fixáló spray - smink legvégén használható, nevéből adódóan fixálja a sminket.
SZEM&SZÁJ:
ha akarsz szemhéjfestéket is használni, érdemes beszerezni egy szemhéjprimert amitől tartósabb lesz, azon kívül nincs "szokásos" szemsmink. Szemhéjpúder (egy vagy több színű, inspirálódj netről), szemceruza vagy tus, spirál. Szájra szájfény vagy rúzs. Ezeket nem részletezném annyira, de ha van még bármi kérdésed, írj nyugodtan. 18L
Szia:)
Egyáltalán nem ciki, ha nem tudsz még sminkelni, nem olyan nehéz megtanulni alapszinten.
Ha jól értem, főként az arcbőröddel van problémád. Ha csak a pattanásaidat szeretnéd elfedni, elég ha egy kis korrektort kensz rájuk. Ha viszont szép, egységes bőrszínt szeretnél, a korrektor után vigyél fel a bőrszínednek megfelelő alapozót egy szivacs vagy egy ecset segítségével az egész arcodra. Ezt púderrel fixálhatod, valamint tovább turbózhatod a hétkötnapi sminked bronzosítóval, ami fölé jön a pirosító, az arccsontofra pedig egy kis highlighter. Ezenfelül megcsinálhatod a szemöldököd is porral vagy zselével, kihúzhatod a szemed tussal felül, szemceruzával pedig alul, használhatsz rúzst, stb...
Igazából az a baj, hogy nem túl könnyű ezt így írásban elmagyarázni, egyszerűbb, ha videókat nézel, illegve ha kitapasztalgatod magadtól :)
sok sikert!
Wow, köszönöm mindkettőtök segítségét! :D Akkor olcsóbb márkákkal próbálok kezdeni, hogy kicsit kísérletezzek.
Igazából nem tudom, hogy milyen a bőröm típusa, ez a hormonális változásaimtól függ, nagyon sokszor száraz, de van, hogy puff és tiszta zsíros az egész.
Kérdezősködni nem merek barátnőktől, mert nagyon kis szégyellős vagyok a témában.
A dolgok 2/3-ról nem hallottam még, amit felsoroltatok, szóval lesz mit tanulnom...
Van egy apró bőrhibám, seborrheás dermatitisem van, ami épp tünetmentes. Arra nem tudom, hogy tehetek-e ilyeneket, de valószínűleg a bőrgyógyásztól megkérdezem. :)
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!