Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hány éveskortól kell sminkelni...

Hány éveskortól kell sminkelni, rúzsozni, púderozni?

Figyelt kérdés
2016. júl. 14. 17:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: púderezni meg lehetőleg sose púderezz, rengeteg lányt láttam, akik kamasz korukban elkezdtek púderezni, alapozózni, és hosszú évekre tönkretették vele a bőrüket. Nem tudják nem használni, mert ragyásak. És mondják nekem, hogy milyen irigyek az arcbőrömre, hogy nekem nem kell. Azért, mert nem kenek mindenféle vackot rá. A pattanásokra nem smink a megoldás.
2016. júl. 17. 12:07
 12/15 anonim ***** válasza:
sminkelni sosem kell. minnél késöbb kezded annál jobb. 15-16 éves kortól már lehet alkalmanként. Ha szép a bőröd akkor felesleges, ha pattanásos akkor elfeded a sminkkel.
2016. júl. 20. 13:02
 13/15 Seres Alexa válasza:

Kelleni nem kell, viszont lehet. 16 év alatt csupán ballagási fotózáshoz vagy valamilyen komolyabb esemény alkalmával, finoman lehet sminkelni. 16-18 között inkább a bőr megfelelő tisztítására kellene fektetni a nagyobb a figyelmet. Itt ugyebár nem szabad annyira megterhelni a bőrt, mivel komoly hormonális változáson esel keresztül, félő, hogy valami félresiklik, ha sminkelsz és maradandó lesz. Kialakulhatnak különböző és maradandó borproblemak. Azért viszont egy kis visszafogott rúzst vagy egy kis szempillaspirált használhatsz. 16 felett kozmetikussal megigazíttathatod a szemöldöködet, ha nagyon erős és szükség van rá. De nem divatból. A sminkelés egy technika. Ha elmúltál 18 éves, akkor menj el egy sminkeshez és közösen beszéljétek meg, hogy mi lenne előnyös a számodra és neked mi tetszik. Hidd el, hogy évekig tartó próbálgatást spórolsz meg azzal, ha szakember véleményét kéred ki. Remélem tudtam segíteni.

Alexa

2016. júl. 22. 02:42
 14/15 anonim ***** válasza:
a nővérem 15 éves koromban mutatta meg, hogyan kell sminkelni, de akkor is csak nagyon ritkán sminkeltem. úgy napi szinten 19 éves koromban kezdtem, most 21 vagyok és vannak napok amikor egyáltalán nem sminkelek :) soha nem kell, de én szeretem :)
2016. szept. 24. 14:03
 15/15 anonim válasza:
Szerintem is olyan 15-16 éves kortól lehet.
2016. okt. 20. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!