Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit tegyek ha smink nélkül...

Mit tegyek ha smink nélkül nem érzem magam szépnek?

Figyelt kérdés
Sajnos az arcbőröm egyáltalán nem szép, heges és sok a barna folt rajta a régi begyógyult sebek után és a szemem alatt elég sötétek a karikák. Egész ijesztő vagyok ha nincs rajtam alapozó. Ha meg alapozó van rajtam sajnos fel kell tenni a többit is (spirál, szemhéjpúder, pirosító) mert ha nem teszem fel olyan mintha diszperzitet öntöttem volna magamra. Szóval ez olyan 22 csapdája hogy nem tudom nem kisminkelni magam. Sminkkel jól nézek ki... de ki nem? Amikor viszont egyik ismerősöm meglátott nélküle megjegyezte hogy szarul nézek ki beteg voltam? Nagyon rosszul esett mert ha sminkelek se olyan sokat teszek fel csak amit muszáj. Kentem már mindennel a bőröm. Az összes gyógyszerészeti kenőcsöt is rákentem nem sokat javult a helyzet. Másoknak meg csodás arca van mindenféle smink nélkül és nagyon rosszul érzem magam. Az egész arcom egy hányás. A szemöldököm is nagyon ritka és nagyon hosszú szálú ha vágom az se jó ha szedem az se jó. Legszívesebben letépném az egészet. Mit csináljak vele?

2016. ápr. 1. 13:24
 1/9 Sunshinedoll ***** válasza:
95%

Én ronda arcbőr miatt kezdtem sminkelni, és az évek során annyira hozzászoktam minden reggel, és olyan szinten görcsös lettem tőle, hogy most, hogy szép a bőröm, alig voltam képes elengedni azt, hogy naponta teljes arcos sminket rakjak fel (ugyanilyen barna foltos, pigmentációs gondom volt nekem is). Ha már egy apró bőrhiba előjött, kentem le korrektorral. Mikor évek után életemben először mentem ki utcára smink nélkül, tökre féltem. Aztán nap végén hazaértem, és rájöttem, hogy semmi nm változott, senki nem nézett rám, senkit nem érdekelt, mi van a fejemmel, én magam alig láttam, és hogy ez is olyan nap volt, mint a többi.

Hihetetlen nagy önértékelési gondot tud okozni egy kevésbé szép arcbőr, a mai napig néha rondának érzem magam, ha előjön csak pár bőrhiba is.

Én javaslom neked, hogy ha már sminkelsz, akkor olyan alapozót, korrektort használj, ami nem rontja a bőrt tovább, nem okoz pattanást, szárazságot stb. Emellett pedig próbálj meg inkább jó kozmetikumokat venni. Egy jól megválasztott bőrápolási rutin igenis segít a pigmentfoltokon, hegeken, csak utána kell nézni az összetevőknek, hatóanyagoknak, és okosan kel csinálni, nem pedig ész nélkül minden megvenni, ami reklámon jól hangzik. Én is régen minden hülyeséget kentem az arcomra, aztán semmitől nem lett szebb, próbálj jobban elmerülni bőrápolási témában.

A hiperpigmentációs gond miatt pedig használj naponta fényvédőt, hogy ne romoljon tovább a helyzet, míg meg nem sikerül oldani a gondot! :)

2016. ápr. 1. 13:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha napoztatom az arcom rosszabb lesz az a sok barna folt?
2016. ápr. 1. 13:45
 3/9 anonim ***** válasza:
27%

Biztos vagyok benne, hogy smink nélkül is gyönyörű vagy! ^^

És végre egy ilyen lány! :$

2016. ápr. 1. 14:07
 4/9 anonim ***** válasza:
A napot kerülni kell, az sokat ronthat. Inkább hámlasztás, minden nap fényvédő kellene neked. Helyre jönne a bőröd.
2016. ápr. 1. 19:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Ajanlom a szolit meg az élesztőt,illetve igyal sok folyadekot es kenjed kremmel.

Egyebkent ezzel nem csak te vagy igy:) en sem lepek ki smink nelkül.

2016. ápr. 1. 20:17
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

3-as válaszától kicsit behánytam.

Nem baj. Kócosan, büdös szájjal szépnek érzed magad? Nem.

Tedd azt, amitől jól érzed magad.

2016. ápr. 2. 00:19
 7/9 A kérdező kommentje:
utolsó hát tőled kifeküdtem :D egyszerű vagy és lényegretörő :D
2016. ápr. 3. 00:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a szemöldököm "nélkül" érzem csunyanak magam.. Szempillagondoritot hasznalok meg nega teljes arc. Sötét a hajam, de szőke a szemöldököm szinte :/
2016. ápr. 5. 22:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem is olyan volt az arcom felirtak gyogyszert vegig szedtem, majd rosszabb lett aztan semmi vegul a gyogyszer utan elmulz. Plusz viz, hidratalo krem, c vitamin. Utolso.
2016. ápr. 5. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!