Mások, hogy csinálják, hogy ennyire érződik a parfüm?
Akármilyen parfümöt vettem eddig, pár óra után nem érződik az illat. Ha megdörzsölöm a nyakam akkor érződik a kezemen de egyébként nem. Másoknál meg sokszor 2-3 méterről annyira érezni, hogy ha ismerem a parfümöt simán megmondom milyen. Az enyém meg fél méterről sem érződik.
Nem drága egyik sem ami nekem van (5 ezer a legdrágább kb). Vagy ezek a tartósak sokkal drágábbak? 15-20 ezer?
17/f
Szerintem illattól is függ, meg minőségtől és a mennyiségtől amit magára fúj.
Valószínű a drágábbak jobban érződnek és tartósabbak is. De nekem se volt még 5ezernél drágább, szóval csak tippelek.
Ötezres parfümök általában nem tartósak, bár akadnak kivételek (pl Nautica Voyage). Tesztelni kell vásárlás előtt vagy utánanézni mások mit írtak róla.
A drágák közt is vannak eltérések, de 6 óra azért elvárható, és van amelyik 12-t is bír. Ha 2-3 méterről érezni, akkor az illető túlzásba vitte a fújást, bár ez is parfümtől függ. Kartávolságon túl illatozni nem illik.
Árról nincs értelme beszélni mert a kiszereléstől függ. Neten olcsóbb, parfümériában drágább, akár kétszeres is lehet az eltérés.
Az is előfordulhat hogy a te orrod megszokja az illatot és emiatt nem érzed magadon, bár mindenki más érzi.
Ha tudsz angolul, ajánlom a fragrantica.com-ot, ott minden parfümöt több tucat felhasználó értékel tartósság, erősség és illat szerint. Ha nem, akkor kremmania.hu bár ez sokkal kevésbé átlátható.
Hát pedig rengeteg EDP van férfiből is. Nőiből meg nem is tudok EDT-t, csak az ilyen párezres viccparfümöket, hogy Britney meg Beyonce.
Az EDP pont azt jelenti, hogy tartósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!