Mi a véleményetek arról, mikor egy olyan nő visel keresztet a nyakában, akiről kilométerekről látszik, hogy nem vallásos? Ez nem ízléstelen?
Sajnos a vallásos jelképek eldivatosodtak, de férfiak és nők körében is. Nem ízléstelennek mondanám, hanem undorítónak, képmutatónak.
Még talán tavaly jártam asszem a H&M-ben és az egyik férfipóló láttán majdnem elhánytam magam (pedig ateista vagyok). Nyomtatott minta volt rajta, középen egy rózsafüzér, mellette két b___szott nagy kereszt és a mell résznél a római Castel Sant' Angelo-ról lemintázott angyalszobrok voltak...
Miért lenne ízléstelen?
Az ő dolga, hogy mit aggat magára...
Semmivel nem tartom ízléstelenebbnek, mint például a pedofil papokat, vagy a félrekefélő családapát/családanyát, vagy a tolvaj kocsijában a szélvédő elé kilógatott rózsafüzért (olvasót), vagy ha egy kedves politikus eldönti, hogy akkor is neki van igaza, ha az ország nagy része nem ért vele egyet (és az utóbbi 20-25 évben rengeteg ilyen volt!)
Na EZEK az ízléstelen dolgok.
Az a nő azzal a kereszttel az égvilágon senkinek nem árt.
Mivel nem vagyok vallásos engem nem sért és nem érdekel, a másik oldalról nem tudok nyilatkozni. De könnyű általában kiszúrni, hogy ki hordja divatból vagy mert az a vallási nézete. Akinek igazi arany vagy ezüst, kis visszafogott lánca van, az általában vallásos, akinek az ékszerén látszik, hogy Ebaről vagy H&Mből van, az általában divatból.
Amúgy meg vannak képmutató keresztények is, ebben szerintem semmi meglepő. (igazi ékszer + összeférhetetlen ruha vagy viselkedés)
Már nem azért, de a fordított keresztnek az égvilágon semmi köze nincs a sátánhoz, de mindegy...
Péter-keresztnek hívják, mivel Szent Pétert feszítették meg fejjel lefelé.
(első)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!