Sima tűvel kilyukaszthatom a fülem?
2015. ápr. 29. 21:44
2/11 A kérdező kommentje:
Ez elég szarkasztikusan hangzott.
Mert az.
Szerintem ne próbáld. szakszerűen legyen kilyukasztva, előtte fertőtlenítve, szerintem így borzasztóan fájna és valószínűleg nem is lenne elég nagy a lyuk. Menj el kilyukasztatni a füled, ne te csináld.
2015. ápr. 29. 21:52
4/11 A kérdező kommentje:
De hq annyira magadnak akarod, akkor vegyél betadine-t, vagy valami alkoholos fertőtlenítőt, másrészt gyógyszertárban 10 ftért kapsz tűt. Minimum 1 mm-es legyen, abba könnyedén belemegy majd a fülbevaló.
2015. ápr. 29. 22:21
Gyógyszertári steril tűvel kilyukaszthatod.
2015. ápr. 30. 14:32
Otthon is meg lehet csinálni, csak le kell fertőtleníteni a helyét, steril tű kell hozzá és egy olyan fülbevaló, ami szintén "tiszta" és nem okoz semmilyen irritációt. Én is itthon akartam, de végül elmentem egy kozmetikushoz és 2 perc alatt megvolt. Lőtte ezért gyors és fájdalommentes volt illetve választhattam steril fülbevalót is, míg otthon szórakozhattunk volna vele nem tudom meddig, hogy hol legyen a lyuk, vérzett is volna (a szúrás amúgy is jobban roncsolja a szövetet), ha esetleg nem "jó méret" akkor tuszkolhattam volna bele a fülbevalót, könnyebben el is fertőződhet, stb... Szerintem sokkal egyszerűbb, ha úgy csináltatod, nem is drága, inkább a fülbevalót kell megfizetni, viszont otthon is meg lehet csinálni csak azért oda kell figyelni.
2015. ápr. 30. 22:03
Előző vagyok
Amúgy az első pár lyukat itthon lyukasztottuk, még kicsi voltam, de semmi probléma nem volt vele. Olyat is ismerek, aki úgy csináltatta és mégis begyulladt neki, tehát nem ettől függ. Tényleg oda kell rá figyelni. Nekem nem volt semmi érzéstelenítés, nem is szükséges mert nagyon gyorsan történt és nem is fájt mikor kilőtte, de tűvel lassabb és mivel utána még a fülbevalót is be kell tenni ezért az nem lehet túl kellemes (én már nem emlékszem rá). Jéggel szokták "elzsibbasztani", de lehet kapni ilyen lidokainos sprayket, kenőcsöket is.
2015. ápr. 30. 22:08
9/11 anonim válasza:
Nekem multhéten itthon szúrta át a fülem barátnöm 0.5mm-es tüvel. Utána alig fért bele a fülbevaló. De nem gyulladt be pedig semilyen krémet nem kentünk rá. Szurd ki nyugodtan, nem lesz semmi bajod!
2015. máj. 1. 12:52
10/11 anonim válasza:
én is csináltam :) az ujjaimmal dörzsölöm aztán úgy elzsibbad hogy csak na és sima tűvel kiszúrom igaz nem lesz nagy a juk és hamar beforr annyi hogy tágítani nem merem :(
2015. máj. 1. 15:40
Kapcsolódó kérdések: