14 évesen púder, bb krém, pirosító, szemöldökpor, és spirál sok sminknek számít?
Akárhogy is nézzük, a smink egy szexuális utalás is egyben, nyilván ezért utalt a prostitúcióra a törölt válasz adója. A kipirult arc és ajkak a szexuális izgalom biológiai jelei, amit a smink imitál, s részben ezért teszi a nőt vonzóbbá. A másik fele természetesen a hibák elfedése és az arc előnyeinek kiemelése, de a smink nagyon erősen hat az ösztönös énjére is az embereknek. Egy 14 éves pedig igenis kislány ahhoz, hogy ilyen módon akarja magára felhívni a figyelmet, ezért szerintem a pirosító, rúzs eleve sok. Az alapozó és púder tök felesleges, mivel a fiatal bőr eleve hamvas és sima, szóval korrektor elég kell legyen a bőrhibákra. A szemöldökport szintén nem a kislányoknak találták ki, hanem a sok szedéstől kiritkult szemöldök javítására, ami inkább felnőtt nőket érintő gond. Egy gyereken a rajzolt/festett szemöldök engem mindig valami kis bohócra emlékeztet, inkább komikus, mint szép.
A lényeg, hogy úgy legyél szép, ahogy az az életkorodnak megfelelő. Neked most van soha vissza nem térő alkalmad arra, hogy kislányosan bájos oldaladat mutathasd meg, ez 2-3 év alatt elszáll. Bőven lesz még időd nőként viselkedni, sminkelni. 28 éves vagyok, tudom, mit beszélek ilyen szempontból, én már a külsőm több oldalát megtapasztaltam az évek előrehaladtával és hidd el, nem érdemes siettetni az időt, megy az magától is. :)
Ha már 14 évesen ennyi sminket használsz (függetlenül a sexuális tartalom hordozásától), akkor ne csodálkozz ha 35-40 évesen olyan lesz a bőröd és az arcod, hogy nem lesz az a smink ami összefogjon...
Én a divatszakmában dolgozom, és 10-ből 9-szer választanak természetes sminket fotózásokhoz stb. , ami a te esetedben egy korrektort és egy kis szempillaspirált tartalmazna.
Kicsit sem voltam prűd 14 évesen, de az iskola nekem sosem arról szólt, hogy ki vagyok e festve vagy nem! Szempillaspirál, néha szemhéjtus és szájfény volt a max amivel kipingáltam magam egy koncertre, fesztiválra vagy ha feltételeztük h összefutunk A sráccal a pünkösdi vásárban :)
Azért a kérdezőtől megkérdezném, hogy miért sminkeli magát? Mi az ok vagy a cél? De komolyan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!