Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Srácok, nektek pozitív, ha...

Srácok, nektek pozitív, ha egy lány nem sminkeli magát?

Figyelt kérdés
Így nincs meglepetés, de "be kell érni" a természetességgel. Nem vagyok híve annak, amikor valaki más arcát próbálja meg mutatni.
2014. ápr. 19. 21:14
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

"olyanok, mint a kérdező is, mert ő meg nem képes kicsi kacsóját megmozdítani, hogy kitűnjön a tömegből esetleg azzal, hogy nem nyúzott arccal látják" legjobb védekezés a támadás, értem!

látod,ez a mai világ nyomása – hasonlítgatjuk egymást, „megmérkőzünk” ki a szebb, ki a jobb. állásinterjún, vagy éppen párkeresésben, mindegy. a lényeg, hogy legyünk minél tökéletesebbek. na nekem ebből lett elegem! és félre ne érts, itt most senki sem arról beszélt, akinek gyerekkori heg vagy seb vagy bármi van az arcán. nyilvánvaló, hogy ez más szituációt szül!

szerintem az a baj, ha az ember már nem érzi maszknak a sminket. szerintem! :)

nem vagyunk egyformák, én egyáltalán nem kötekedésnek tettem fel a kérdést, de ahogy sokszor, most is ide lukadunk ki ezen az oldalon. miért nem lehet kulturáltan eszmét cserélni? bennem semmi provokáló szándék nem volt, erre kapom a beszólásokat, mint amit idéztem is ennek a bejegyzésnek az elején. arra voltam kíváncsi, hogy a fiúknak mi a véleménye erről, ehhez képest kaptunk egy női civakodást (érdekes, hogy összegyűltünk...)

2014. ápr. 20. 22:08
 22/31 anonim ***** válasza:
32%

a smink nem maszk, meg azt írod, h neked az nem szolid, ha vki alapozót, spirált , .. használ, akkor neked mi a szolod?

mert a smink az smink, az alapanyagok ugyanazok hozzá, csak a mennyisége nem mindegy

ja és értsd már meg, a smink NEM MASZK

2014. ápr. 20. 22:22
 23/31 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezt a vitatkozás, marakodást, nem bírsz leállni? Attól, hogy Te kijelentesz valamit, az nem feltétlen van úgy. Bírom, mikor valaki csak a saját igazát hangoztatja, és sosem képes érdemben reflektálni a másikra! Várom, hogy majd jönnek fiúk, és válaszolnak, részemről a téma Veled lezárva, okos enged... legyen Neked igazad, hű de jó a smink!

Fiúk...? :)

2014. ápr. 21. 10:17
 24/31 anonim ***** válasza:
68%
Mégis hogyan lehetne arra reflektálni, ha te egy idealizált állapotot hangoztatsz, miszerint nem szabad "maszk" mögé bújni? Ez egy ilyen kegyetlen világ, ahogy a másik kolléganő is írta, ha 2 egyforma képességú, rátermettségű intejúalany közül kell választani, nem azt fogják nézni, hogy az egyiken "maszk" van elkendőzve a bőrhibáit, a másik meg milyen fasza csaj, mert vállalja a karikáit: azt fogják választani, aki az előnyösebb külsejű és az nem a karikás szemű lesz. Én kis cégnél dolgozom, de amikor kiküld a vezetőm partnertalálkozókra vgy tréningre a megbízó multicéghez, még az átlagosnál is jobban odateszem magam: karikás szemről, elfedetlen ragyáról szó se lehet. Versenyszférában dolgozom, itt nincs pardon, ha fosul nézel ki, mert senkit nem érdekel a természetesség kontra "maszk" filozófiája: akkor tartanak piacképesnek, ha a külsődből is kihozod a maximumot. A "fiúkat" meg tényleg jó lenne, ha hanyagolnád ebben a kérdésben, mert ha valaki jól van sminkelve, nem fogják megállapítni, hogy na, ezen alapozó+szempillaspirál van, az meg vállalja a természetességét: ők is azt fogják szebbnek látni, akinek előnyösebb az arca. Ha "maszkkal", hát azzal...
2014. ápr. 21. 13:12
 25/31 anonim ***** válasza:
58%
Egyébként a multi által elvárt sminken, előnyös külsőn nem feltupírozott hajakat, maszkabáli sminket, 5 centis karmokat kell érteni: ez megint csak a rendezett külsőhöz társított rosszindulatú sztereotípia. A smink visszafogott, kulturált nappali sminket jelent semleges színekkel, a köröm szintén valamilyen visszafogott, kicsit sem lepattogott színt, csicsa nélkül, a frizura pedig frissen mosott, rendezett, nem béna felgumizott loboncot. Sokakban már az irigységet szül, ha valaki ezekre ad.
2014. ápr. 21. 13:21
 26/31 A kérdező kommentje:

ebben egyetértünk, hogy ez egy kegyetlen világ! de ha minél többen megyünk az árral szemben, akkor talán lehetne ezen segíteni! én is munkahelyen dolgozom, és eleddig még semmilyen hátrány nem ért azért, mert nem sminkelek. én is járok konferenciákra, nem csak szervezek, de sokszor elő is kell adnom, és eddig hála ég semmi negatívum nem ért, sőt! szóval ez sem mindig igaz, hogy a sminkes győz. és közel sem tökéletes az arcbőröm, csak önmagam adom, és a személyiségem van annyira megragadó (nagyképűség nélkül mondom!), hogy az fedi el a külsőségekben rejlő hibákat, nem pedig a smink.

de elkanyarodtunk a munka és a versenyszféra felé. én még mindig a smink kontra (pár)kapcsolatok kérdésére vagyok inkább kíváncsi.

2014. ápr. 21. 13:56
 27/31 A kérdező kommentje:

vessetek meg - tudom, hogy ez kemény világ - de szerintem abban, hogy ennyi házasság (vagy csak szimplán kapcsolat) megy tönkre elég hamar, szerintem a sminknek is van szerepe. nem a szolidnak, de ha google-t nézed a sztárok esetében (hiába szép majdnem mindegyik!), ég és föld a két arc. én ezt becsapásnak érzem a fiúkkal szemben, akik persze, hogy vevők a szépre, és örülnek, ha ki van festve egy lány. de mikor a lány úgy érzi, h "zsebben" a pasi, és elkezd megnyílni (kívül-belül egyaránt), és lekerül a smink, úgy kerül le vele együtt az álarc, és kerülnek elő a negatív tulajdonságok.

tudom, ezt egy kemény világ...

2014. ápr. 21. 14:00
 28/31 anonim ***** válasza:
szerintem te nem érted ami én és a 80%-os válaszoló írtunk, azért is írtad át a kérésed alatti szöveget, mert tegnap még más, több szöveg volt ott.. de amúgy ez a válás meg sztárok, nem a sminken múlik, régen is váltak el emberek, nem csak a mai világban, inkább a válás oka az, hogy folyton változunk, és ha 2 ember nem úgy változik, hogy a jövőképük is ugyanabba az irányba mutat majd, akkor jönnek a gondok meg a válás, egy váláshoz nem csak a nő kell, tehát a smink nem elég hozzá, oda egy pasi is kell, nem csak a nők tehetnek a válásokról, jajj de mit írok én ide, megint jól lepontoztok majd, ..
2014. ápr. 21. 15:59
 29/31 A kérdező kommentje:
még ha tudnám, hogy lehet átírni kérdésben szöveget! ezt tényleg megmondhatnád, mert nem tudok, hogy lenne ilyen opció! nem kötekedés, tényleg érdekel, mert sokszor jól jönne, hozzátenni valamit. ha valami változott, akkor azt a GYK szerkesztők tették, és én is kíváncsi lennék rá, miért!
2014. ápr. 21. 16:14
 30/31 A kérdező kommentje:
szerintem - sajnos - igenis van abban ráció, amit írok. most az, hogy éppen nincs még itt 5 másik ember, hogy egyetértsen velem, az nem jelenti azt, hogy nincsenek ilyen emberek. és én sem úgy fogom fel, hogy "2-en 1 ellen", mert ez nem reprezentatív minta, kutatás. szerintem az, hogy egy kapcsolat elején mindenki a tökéletességet sugározza a másiknak, majd idővel kiborul a bili, kiderülnek dolgok, ez nagyban hozzájárul a válásokhoz. semmiképp nem a nőkre kenném ezt a dolgot, miért is tenném, hiszen én is nő vagyok! csak azt mondom, hogy van ebben valami, és ebben bizony egy apró, vagy kevésbé apró (kinek hogy) hazugság a smink.
2014. ápr. 21. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!