Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Srácok, nektek pozitív, ha...

Srácok, nektek pozitív, ha egy lány nem sminkeli magát?

Figyelt kérdés
Így nincs meglepetés, de "be kell érni" a természetességgel. Nem vagyok híve annak, amikor valaki más arcát próbálja meg mutatni.
2014. ápr. 19. 21:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%

Persze, hogy az első a szimpatikus hiszen ő ért veled egyet... :D És nekem megéri azért a tükör előtt tölteni a napi 5 percem hogy hibátlanul menjek ki az utcára. Magabiztossággal tölt el ha megnéznek... Egy lány szerintem így van egyben ízlésesen felöltöztetve natúr sminkben. Vannak olyan napjaim amikor tényleg semmi szükségem rá (nyáron mikor nincs pattanás, normálisan tudok aludni nem stresszelek stb). A felsőbbrendűzést meg azért írtam mert tényleg ez a jellemző. Nem sminkelem magam mert én aaannyira király vagyok és lenézem aki minket meg minek csinálja? Nem sminkeled magad? ne sminkeld. De mit érdekel mit csinálnak mások? Szerintem az ő dolguk.

És azért írtam hogy magára valamit adó nőnek, mert ha a legtöbb munkát megnézed alapvető elvárás hogy ne karikás szemekkel randa bőrrel menj munkába...

2014. ápr. 20. 10:05
 12/31 anonim ***** válasza:
32%
*lenézem aki sminkel. Mielőtt jönnek a nyelvtan huszárok arcoskodni. Amúgy meg ha megnézed a kérdést te indítasz kötekedéssel nem tudom mit vártál. Ez meg hogy lepontoztok. Na mindegy oviba éreztem magam ilyen szinten. :D
2014. ápr. 20. 10:06
 13/31 anonim ***** válasza:
58%

11

Nem azért, szívem! Az nem tűnt föl, hogy az egyes az egyedüli férfi kommentelő? ŐKET kérdezte!

Nem a nőket, hogy ők szeretnek-e sminkelni, elengedhetetlennek tartják-e!

2014. ápr. 20. 10:07
 14/31 A kérdező kommentje:

releváns nem egyenlő szimpatikus. én is oviba érzem magam... :)

viccet félre téve, nem kötekedő stílusban tettem fel a kérdést, csak megkérdeztem a FIÚKAT, hogy ők mit szólnak hozzá. erre jön valaki (egy nő - de ez nem is lenne probléma alapvetően) - aki kijelenti, hogy a nők csúnyák smink nélkül (bőrhibáik és pattanásaik vannak - kinek nincsenek??), valamennyi mindenkire kell, mert amúgy nem "tökéletesek" és ezt mindenhol elvárják már.

én amondó vagyok, hogy ha van egy átlagos lány - tegyük fel én, mint kérdező - és kikenem magam úgy, hogy csudaszép leszek, biztosan lesz önbizalmam. DE! és itt jön a hátulütője a dolognak, mert amikor nincs meg a maszk (mert a smink gyakorlatilag egy álarc), akkor jön elő a valódi "én", a bőrhibákkal (+bizonytalansággal) együtt. és akkor joggal mondhatja a fiú, hogy jaa, kérem, ha ezt én tudom... ebben egyetértek velük, hogy ez nem fair. miért nem lehet felvállalni azt, akik vagyunk? bőrhibával, meg mindennel együtt. és mielőbb jönne a túlzás, hogy jó, akkor az jobb lenne, ha pattanással mennénk ki az utcára? nem feltétlen, de ez ellen is lehetne tenni, nem sminkkel, csak arra már lusták az emberek, mert az nem 5 perces munka. a problémákat megoldani, nem elfedni, ez lenne az igazi szépség!

ez olyan, mintha lenne egy újság, a borítón sok érdekes téma, szép autók, vagy akármi, belül meg kapsz egy Trabantot. ha ezt tudod, valószínűleg meg sem veszed.

a szolid sminknek nem vagyok ellenére, de nálam az alapozó+szemceruza+szájfény+bla-bla már nem szolid.

2014. ápr. 20. 11:36
 15/31 anonim ***** válasza:
81%
Ez a hozzá nem értők tévhite, hogy a smink egyenlő a természetellenes mázolmányokkal, amit egyesek sminknek csúfolnak. A jól elkészített smink kiemeli az előnyös vonásokat, élettel telibbé, és igenis szebbé tesz minden arcot. Elég nagy merészség azt állítania valakinek magáról, hogy sminkkel se szebb, mert ez nem igaz vagy még sose volt szerencséje normális sminkhez. Hogy a smink mennyire nem releváns az életbven, erről csak annyit, hogy a jobb, nagyobb cégeknél egyenesen elvárás a smink, manikűröztetett kéz..stb.
2014. ápr. 20. 12:52
 16/31 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként férfit erről ne kérdezz, ugyanis ők ehhez jottányit se értenek. Csak annyit vesznek észre (ha jól vagy sminkelve), hogy igenis szebb vagy, jobban nézel ki. A férfiak a sminket az indián harci díszű éjjeli pillangókhoz társítják, mert nem értenek hozzá, fölösleges őket kérdezni.
2014. ápr. 20. 12:55
 17/31 anonim ***** válasza:
25%

"erről csak annyit, hogy a jobb, nagyobb cégeknél egyenesen elvárás a smink, manikűröztetett kéz..stb."

Mindig ezzel jöttök, holott nem igaz! Több nagyvállalatnál (multi) is dogoztam, és nem a gyártósoron, hanem pénzügyi területen, középvezetői szinten ÉS SEHOL NEM volt elvárás, hogy sminkeljen, manikűröztessen az ember!

Az, hogy tisztán, igényesen, "vasaltan", ne topisan, ne koszos körmökkel, zsíros hajjal... AZ IGEN, de az nem, hogy gálafrizurával, műkörmökkel, sminkelten dolgozzunk!

Sőt, a kialvatlan szemekért még összekacsintós néma dicséret is jár, azt kifejezve, hogy "látom, megint sokáig dolgoztál, csak így tovább!". Persze ezt azért igyekszünk elkerülni.

2014. ápr. 20. 13:00
 18/31 A kérdező kommentje:

a releváns szót az első válaszolóra értettem, aki valóban olyan választ adott, amit kérdeztem (férfi és a saját véleményét írta).

nem tudom, nekem karikás a szemem, ennek is megvan a maga oka (egészségügyi, nem stressztől vagy kialvatlanságtól van), de nem próbálom meg elfedni. próbálkozom javítani rajta (belőlről, megtalálva az igazi okokat). ez vagyok én, ilyen vagyok, és aki szeret, az így szeret. ha eltakarom egy maszkkal (mert a smink nem más, mint egy "hibajavító" maszk), és ne adj isten valaki belémzúg, majd az xedik hónap után meglát enélkül és azt mondja, te jó ég, én nem ebbe a nőbe szerettem bele ilyen karikákkal, hát az nekem nem lenne egy őszinte kapcsolat.

2014. ápr. 20. 14:15
 19/31 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem meg igenis kell egy minimális javítás az arcbőrnek, ha valakinek nem olyan a természetes bőre mint a modelleknek. Bár sok modellt smink nélkül meg se ismernénk. Na szóval szerintem 100ból 90 lánynak vannak bőrhibái. Ez van akit zavar, van akit meg nem. Akit nem, az ne sminkeljen, de ne ossza már az észt, hogy akkor a többinek se kellene. Legyen vele boldog, hogy nem ken mindenfélét magára, mert az úgy se jó, károsít meg egyebek...

Ez szerintem egyfajta irigység leplezése, hogy csesztetik aki szebb akar lenni, vagy tesz azért, hogy észrevegyék őt mások a kinézete miatt, és igenis irigységből szólnak be az olyanok, mint a kérdező is, mert ő meg nem képes kicsi kacsóját megmozdítani, hogy kitűnjön a tömegből esetleg azzal, hogy nem nyúzott arccal látják. Semmi extráról nincs szó, csak hogy a bőrhibákat elfedjük, ami igencsak előnyös tud lenni mindenkinek, és nem kell utálni azokat, akik ezt megteszik, inkább vegyél mintát róluk, hogy igenis tenni kell azért, hogy a pasik észrevegyenek, hogy téged válasznak állásinterjún, vagy ha van munkád, akkor ne csak megrekedj, hanem elő is léptessenek, még a professzorom is megmondta, hogy esélyegyenlőség nincs és soha nem is lesz, a dolgok nagy %-ban a kinézeten múlnak.

Márpedig ha elmegyek jelentkezni egy állásra, kettesével hívják be az embereket, én ott ülök ápoltan, de bőrhibáimmal nem törődve, meg ott ül a másik jelentkező mellettem, ápoltan, 0 látszó arc-bőrhibával, akkor nem engem választanak az biztos, ha csak minimális a különbség köztünk az elvárt szakmai dolgokban. Hogy miért? Mert ilyen a természet, az állatok is a szebbeket részesítik előnyben, az emberek sem mások, genetikailag a tökéletesebb, szimmetrikusabb, hibátlanabb arcra vagyunk kódolva, azt keressük tudatosan vagy tudat alatt, munkahelyen, kapcsolatokban, az érvényesülésnél, mindenhol jelen van az, hogy aki szebbnek látszik az többre jut (mert magabiztosabb is)

Szóval akit zavar esetleg a minimális bőrhiba is, az ne legyen már csesztetve, hogy szépnek akar látszani, ezért feltesz egy natúr sminket, vagy egy BB krémmel feljavítja a kinézetét a bőrének. Tényleg nem lehet észrevenni ha jól van csinálva, és nem vesz el sok időt, én 10 perc alatt kész vagyok vele reggelente, este meg 5 perc alatt le lehet mosni, ami igazából egy reklámszünetnyi idő, ha belegondolunk.

A szolid sminkelés amiről eddig is írtam, nem arról szól, hogy más arcunkat akarjuk mutatni, arra a maszkolás, a maszk való.

A smink más, egyfajta ápol és eltakar effektus, nem leszel más tőle, csak jobban érzed magad, mert elfedi a kisebb hibákat, ha meg nem látszik a hiba akkor az ember magabiztosabbnak érzi magát, jobban teljesít, több mindent ér el az aki bízik magában, mint aki nem érzi jól magát a bőrében. És ez napi 15 percet vesz igénybe, ez nem sok azért, hogy megforduljanak utánunk az utcán a pasik, vagy azt mondja a pasink napközben csak úgy, hogy milyen jól nézünk ki aznap, vagy egy tárgyaláson a magabiztossággal meggyőzzük az ügyfeleket, szóval nem baj a smink.

Csak egy baj van, sokan a sminket a maszk szó jelentésével azonosítják.

23/N

2014. ápr. 20. 19:12
 20/31 anonim ***** válasza:
30%

"a problémákat megoldani, nem elfedni, ez lenne az igazi szépség!" ez igaz, de hogy oldod meg, ha valaki szeplős és utálja? hogy oldod meg, ha heg van az arcán gyerekkorában szerezte, és nem éppen szép látvány? meg sok ilyen van, azt nem lehet megoldani csak úgy

és a nagy probléma amit írtam a felfogásban van, a smink az nem maszk

A busójáráson az maszk, amit hordanak, na az tényleg másnak mutatja az embert, de a sminktől még ugyanazt az embert látod, csak kvázi javított kiadásban, és mutass nekem egy nőt, aki ne akarna mindig jobb lenni, a tavalyi, az egy hónappal ezelőtti, a tegnapi... énjétől, mutass nekem olyat, aki nem törekedik arra, hogy a másik nem elismerje mint nőt, mutass nekem olyat, aki nem akarja, hogy azt mondják neki hogy szép, és ő el is higgye

mert teszem azt, vki smink nélkül is csodaszép, de ha ő saját magát nem látja annak (mondjuk egy heg miatt) smink nélkül, akkor hiába mondják neki, hogy gyönyörű,nem fogja elhinni, mert ő saját magát nem érzi annak

És ez a lényeg igazán, hogy az ember úgy tudjon létezni, hogy jól érzi magát a bőrében, ha smink az ára, akkor az, de ne nevezzük maszknak, mert a kettő nem uyagnaz

23/N

2014. ápr. 20. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!