13-14 éves lányok akik sminkelik magukat! Ti miket használtok?
Egy 14 éves lányka miért sminkeli magát rendszeresen? :/
Az alapozótól pattanásosak lesztek, mert ilyenkor serdültök és nem biztos, hogy jó, hogy mindennap egy réteg valami van az arcotokon.. :(
Kérdezőnek: szerintem a korrektornak nincs értelme a te korodban, mert csak ragyás/pattanásos leszel tőle. A spirál ok, ha nem nézel ki úgy tőle, mintha műszempillád lenne. Egyébként meg a normális srácoknak jobban tetszik a természetes smink, ha már mindenképpen sminkelni akarsz 14 évesen.. :(
Azoknak írnám, akik mindenféle alapozót magukra kennek és nagyon sok sminket használnak ilyen fiatalon: Amikor én voltam 14-16 éves, akkor az évfolyamomra járt két lány, akik baromi sok alapozót használtak, mert pattanásos volt a bőrük. Főleg az alapozótól, mert sosem lélegzett a bőrük. Mostanra (14 év) úgy néznek ki, mint az elhasznált felmosórongyok, pedig még 30 évesek sincsenek :(
Én nem használtam sminket, csak hidratáló krémet (lehet színezett is) és szempillaspirál. Minőségi sminklemosó és nem szabad dörzsölni.. A bőröm most is szép, néha kijön rajta valami, de az azért van, mert alapból tágak a pórusaim és nagyon érzékeny a bőröm pici korom óta.
Szóval nem mondom, hogy ne használjatok sminket, csak nem kell túlzásba vinni. A bb krém, a szempillaspirál pont elég..később, ha buliba mentek vagy dolgozni, akkor lehet több, de amíg suliba jártok addig minek? :)))
13 évesen nem sminkeltem magam, 14 évesen szemcerka, spirál, szemhéjpúder (vagymi), most (év 15, majdnem 16) szemceruza/tus, szemhéjpúder, szájfény (meg kell labello v. vmi balzsam mert különben száraz a szám), néha-néha korrektor (de általában nem kell mert az arcbőröm elég szép szerencsére).
és kedves 13 csajszi, nagyon nem,érzem magam se krvának, se rbancnak ;)
komolyan, ti annyira csúfnak érzitek magatokat, hogy mindenféle egézségtelen dologgal elrejtitek az arcotokat?? miért lennétek jobbak a sminktől?
én nem használok sminket, csak krémmel bekenem az arcomat, mivel száraz és szájfényt kenek az ajkamra, mert nem szeretném, hogy kifújja a szél, mert sokat vagyok kint... és ez nekem elég, és mégsem mondják, hogy "fúúj, csúf vagy", sőt sokan mondják, hogy nagyon szép vagyok.
Fél éve sminkelek, de nem hiszem, hogy olyan ártalmasan:
- Vékony réteg BB krém
- Esetleg egy pötty korrektor, ha valami tényleg idegesítő pattanás van valahol, amit nem fed le a krém
- Egy kis fekete tus
- Szájfény (Bár igazán felesleges. Nem nyalom le, de 20 perc alatt hűlt helye)
Iskolába meg csak BB krémet szoktam, ritkább alkalmakkor szemtust, mert inkább alszom, mintsem azzal pepecseljek, hogy egyformák legyenek a szárnyak.
14/l
Na hát én korrektor,szempillaspirál,és szájfény vagy rúzs.
Én igaz smink nélkül nem is megyek ki a házból.....talán megszokás miatt.:D
Szerintem neked ennyi elég és ez a normális.:)
én inkább a "jöbőbeli szépségemet" meghagyom későbbre, nem csúfítom hülye kenceficékkel magamat, hogy aztán mikor nagyobb leszek, aggódhassak a ráncok miatt (amik a szemfesték okozott).
de amúgy anyucikátok nem mondja, hogy nem egézséges, és nem éri meg a baba arcocskátokat elcsúfítnai? elér még nagyobb korban a szépségen bajlódni...
Nekem van 2db szempillasmirálom ( egy márkásabb amit anyukámtól kaptam és egy amit a 100ft-os ból vettem ),ezeket csak néha használom pl.amikor hétvégén elmegyünk moziba barátnőimmel.Ezenkívül van 2 szinezett lebellóm eggyik erősebb az szempillaspirálhoz hordom a másik meg csak egy picit tér el az alap szájszínemtől és azt minden nap hordom.
Osztálytársaim ( a "menők" ) minden nap szempillaspirál,tus,alapozó,korrektor.....van képük ahoz hogy óra közepén kikéreckedjenek mert eldörzsölték a sminkjüket ...akkor szoktam rajtuk röhögni :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!