Lányok, ti hogyan sminkeltek?
Ez arc függő. De nekem kerek szemeim vannak, szóval én ehhez hasonlót szoktam néha:
Korrketor ha kell, alapozó, púder, szemhéjtus, spirál, szemöldökceruza.
Alapozóból és púderből a legfontosabb a bőrszínedhez és bőrtípusodhoz megfelelő. Ha száraz a bőröd, ne vegyél mattítos alapozót, ha nagyon olajos, akkor ne egy csillogós cuccot vegyél. Én órákig képes vagyok két árnyalat közt dönteni, most a L'Oreal True Match nagyon bejött Rimmel Stay Matte púderrel.
A szemed formája alapján érdemes eldönteni, mit emelsz ki. Ha az egész szemed körül kihúzod, picit összenyomja, ha a felétől kezded vastagítani, nagyobbnak láttatja, stb. Erről tudsz videókat nézni, cikkeket olvasni, de ki is tapasztalhatod.
Kiemelni ezt azt szerintem még nem a kezdő sminkelő dolga :)
nekem is alapból kerek szemeim vannak,de sokszor nem alszomk i magam és mintha összecsukodna :D
alul nem szoktam kifesteni, max aluli szempilláim,meg felül jó nagyra :) néha szemhéjfesték meg alapozó...:) na meg rúzs..az alap nálam de az is világos rózsaszín!
A mindennapokban nem használok túl sok sminket, inkább az egyszerűség híve vagyok.
Leheletvékony alapozó, ha van időm és kedvem alapozni. A pirosabb foltokra és a szem alatti karikákra, illetve a szemhéjra (mint egy alapként) egy kis korrektor. A szemöldökömet ceruzával vagy porral kiemelem szépen és szempillaspirált használok. Ha van időm, és kedvem, akkor egy vékony tusvonal, vagy egy kis szemceruza jöhet még szóba.
Egyébként, ha kicsik a szemeid és optikailag nagyobbnak akarod láttatni, akkor több lehetőség közül is választhatsz. A belső szemzugba vigyél valamilyen világos szemhéjpúdert és dolgozd el szépen. Általában a fehéret szokták említeni, de tapasztalataim szerint nem feltétlenül kell a fehér mellett dönteni. Én használtam már belső szemzugba e célra halvány rózsaszín, világos bázs, pezsgőszínű szemhéjpúdert is, és mivel ezek is világosak, ettől is nagyobbnak tűnt a szemem.
Ezenkívül másik trükk, hogy az alsó vízvonalat gyöngyházszínű, vagy más világos szemceruzával húzd ki. A fekete szemceruzát kerüld, vagy ha használod is, ne a vízvonalad húzd ki vele végig, mert az kicsinyíti a szemet.
Szia!
Én csak néha szoktam magam sminkelni,de akkor is csak szolidan.Kicsi csillogást is szoktam belevinni,úgyhogy ezeket szoktam használni:Csillogó rózsaszín vagy lila szemhéjfesték,egy kicsi szájfény,szempillaspirál,és NÉHA szemceruza,de azt nem nagyon szoktam,mert ugye szolid smink....Hát nekem ennyi lenne a sminkem,amit néha használok:)
Remélem tudtam segíteni!
Köszönöm szépen a válaszokt:-)
a leirtakat en is szoktam hasznalni kedvtol,idotol fuggoen!amikor elkészül,tetszik,de a nap végére,ugye munka/suli(en speciel mind a kettő) utan ugy elmaszatolódik,hogy kb úgy nézek ki,mint a 2.világháború!ezért néhd elmegy a kedvem az egésztől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!