Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Kontaktlecse-kérdések?

Kontaktlecse-kérdések?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem lencsét használni és lenne néjány kérdésem: sminkelhetek benne (szempillaspirál, szemceruza)? Lakkozhatom a körmömet? Kivételnél, és berakásnál nem lesz káros a szememnek? Célszerű tövig vágni a körmeimet, vagy lehet pár milis körmöm?

2013. nov. 24. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
igen, de előtte rakd be a kontaktlencséd :) persze. szerintem nem, mert nem érintkezik a körmöd a szemeddel. pár mm elmegy, csak szerintem a kezdetben ne legyen hosszú
2013. nov. 24. 10:33
 2/6 anonim válasza:
Sminkelés előtt kell betenni, és mielőtt lemosná, akkor kell kivenni. Ha a lencséhez a kozmetikum hozzáér, sajnos nem biztos hogy lemosható, így a lencse használhatatlanná válik. Ami fontos, a szemspirált érdemes gyakran cserélni (1/2-1 év) szóval az újabb kutatások szerint a szemspirálon lévő baktérium is állhat sok szembetegség mögött a kontaktlencse viselők esetén. Műköröm is lehet, de amíg az ember nem tudja rutinosan ki be tenni a lencsét, érdemes rövidre vágni. A hosszú köröm okozhat sérülést a szemen, de a lencsét is tönkreteheti. Persze akad olyan ügyes kezdő lencsés is, akinek nem okozott gondot a hosszú köröm.
2013. nov. 25. 06:51
 3/6 anonim ***** válasza:
szempillaspirált három havonta cseréld, akkor is ajánlott ha nem vagy kontaktlencsés, pár fajtánál fél év. nem tudom hogy számít az egy év neked gyakrannak, második válaszoló :D
2013. nov. 25. 17:02
 4/6 anonim válasza:
Köszönöm az előző hozzászóló intelmét ;) Szép napot, és gyakoribb szempillaspirál-cserét mindenkinek!!!:)
2013. nov. 26. 06:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor en "ügyes kezdő lencsés" voltam? VaoOO... (Minden masban nem beszelnek a kezügyessegemröl...)

Kemeny kontaktlencsevel en erzekeny szemre valo es "wasserfest" (tehat nem elmosodo) kozmetikumokat hasznaltam csak, de nem tul jok a tapasztalataim, valahogy igy is elkenödtek a jobb markak is (Astor, Maybellini...stb). Egyszer tartos szempillafesteket csinaltattam kozmetikusnal, aminek 3 hetig legalabb meg kellett volna maradni a kozm. szerint kontaktlencset viselöknel is, nalam par nap es semmi sem latszott. Remelem, neked több "szerencsed" lesz! :)

Par eve nem hordok kontaktlencset, igy tudok sminkelni, hasonlo kozmetikumok tovabb tartanak, szoval teljesen normalis.

A kontaktlencse tipusatol is függ, mennyi ideig hordhato, erröl a szemorvos ugyis tajekoztat(ott).

Ugy ertette sztem az elözö, hogy mindenkeppen kezet kell mosni (szappannal) direkt a kontaktlencse megerintese elött, emiatt celszerünek veli smink elött ki-betenni a lencset, de amugy mindegy tudomasom, mit mi utan. Es persze a tarolo folyadek elött a tisztito folyadekkal tisztitani, amik spec. a lencsehez vannak.

2013. nov. 27. 22:57
 6/6 anonim válasza:
A kemény kontaktlencséről a kozmetikumokat könnyű lemosni, a lágylencséről sajnos szinte lehetetlen. De azért ügyes kezdő lencsés volt, kedves utolsó :)!
2013. nov. 28. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!