Fülbevaló kérdések?!
Ha egyszerre szúratok 3-3 lyukat a két fülemben, az kb. mennyivel sz.arabb, mintha kis csúsztatásokkal külön-külön rakatnám be a fülbevalókat? És ti úgy általában hány nap/hét után szoktátok kicserélni vagy kivenni az új fülbevalót? Válaszokat köszönöm! :)
19/L
Nekem anno azt mondták, hogy nem csinálnak 1 fülbe több lyukat egyszerre. Könnyebben elfertőződik és begyullad. Szerintem jobb, ha mindig megvárod, amíg begyógyul az előző és így 3x-ra csináltatod meg. Elvileg min. 2 hétig nem szabadna kivenni az új fülbevalót, de én volt, hogy már aznap kiszedtem, és nem lett semmi. Máskor 1 hónapig benne volt, akkor sem volt különbség. Nekem úgy lőtték az "extra" lyukakat a fülembe, tehát ami az eredeti 1-1 babakorban szúrt lyukon kívül van.
Mindig mozgatni kell benne a fülbevalót, meg én Tetran kenőccsel szoktam kenni.
Nekem azért kellett külön-külön csinálni őket, mert mndegyik után úgy nézett ki a fülem, mintha le akarna esni. (Legalábbis édesanyám így fogalmazott...) Szóval félig-meddig begyulladtak. A szervezeted is könnyebben veszi a dogot, ha külön csináltatod őket, hidd el. :)
Én akkor szoktam kivenni a fülbevalót, ha már teljesen meggyógyult a fülem. Ezt te is érezni fogod. Mikor már nem fáj, nem levedzik, nem lila (ehm-ehm), akkor cseréld ki csak! Ha pedig vmi gond adódik a csere után (pl. beleakad vmi, megrántod, elkezd megint fájni), akkor rakd vissza az eredeti fülbevalót! Jobban megéri azzal szenvedni, mint hogy teljesen ki kelljen venni a fülbevalókat, mert annyira begyullad az egész.
Köszönöm mindenkinek! Csak attól félek, hogy míg készül, míg beszúrják fájni fog (jólvanna, lány vagyok és félek a tűktől. :)) utána már mindegy, hogy mennyire akar leesni a fülem, azt kibírom.
Köszi a segítséget még egyszer és a tippet a kenőcsre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!