Tapasztaltatok hasonlót? Mi az illő viselkedés ilyenkor?
Táskát szeretnék venni. Nő vagyok, de nagyon válogatós, mindenben meg kell felelnie az igényeimnek. Csak számomra tökéletes táskát veszek.
Bemegyek minap a belvárosi bőrdíszművesbe (vidéki város) és az eladó hölgy, rám akarja sózni a szerinte nekem megfelelő táskát. Nem hagy nézelődni, csak tukmálózik. Ráadásul a táskák a pult mögött vannak, normálisan nem is lehet őket megnézni, csak ha kikérem a pultra, az pedig egyet jelent a megvétellel.
Még 2 bőrdíszmű van még nálunk, mind kettőben jártam, mindkettőben hasonló eredménnyel. Az egyik leállt velem vitatkozni, mikor mondtam neki, hogy én 2 vagy 3 módon viselhető táskát szeretnék (váll, kézi és keresztbe vagy csak kézi és keresztbe). Azt mondta nekem, hogy az minek, az nem jó, csak keresztbe vállast kell venni, mert az a jó stb stb.
Ott helyben elment a kedvem a vásárlástól. Tapasztaltatok ilyesmit? Mi ilyenkor az illő viselkedés.
Már csak a CCC-be és a Deichmannba járok táskát venni, mert ott nyugodtan nézelődhetem, a kutyát sem érdekli. Kipakolom amivel ki van tömve, felveszem, belerakom a mappám (ez a mérce), felveszem, megtapogatom. Elvagyok vele akár 10 percig is, a biztonsági őr furcsán néz néha de nem érdekli különösebben az én hóbortom.
Csak bosszantó, hogy mi van ha a belvárosi bőrdíszművesek őrzik az én tökéletes táskám? De esélyem sincs, hogy megtudjam.
Én simán elkérek egymás után több táskát is az ilyennél,nem kötelező megvenni ha nem tetszik.
Húzza a száját,de nem érdekel,akkor is megnézem a következőt is.
Egyszer bosszantott fel nagyon a tukmálással,akkor direktbe kiszedettem vele a legalsókat,amiket a legnehezebb kiszedni,aztán eljöttem táska nélkül,és megmondtam,hogy ha így folytatja,be is zárhat.
Én nem értem az ilyen eladókat... Ha a tulaj tudná, hogy így viselkednek, szerintem tuti kidobná őket!
Szerintem igenis mondd meg nekik, hogy köszönöd szépen, de először szeretnél rendesen körülnézni, és ha majd jelzed, ha kérésed van.
Én is vallottam, hogy ha szépen beszélsz másokkal veled is szépen beszélnek majd, mindig kedvesen mosolygósan beszélek mindenkivel. De ők is csak emberek, a főnök, egy vásárló, a férje, a gyereke(i) ha felbosszantják, sajnos a vásárlón vezetik le a feszültséget. Ha én toppanok be akkor rajtam.
Így inkább már be sem megyek, olyan helyre megyek, ahol nyugodtan nézelődhetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!