Miért tartják furának, hogy 20 évesen nem sminkelem magam?
Mert mindenhol ezt nyomják az emberek képébe, hogy egy nőnek szinte kötelező sminkelnie magát, mert attól lesz nőies. Ha nincs rajta smink, akkor biztos igénytelen.
Nem kell az ilyenekkel foglalkozni, nem mindenki gondolja így, köztük sok férfi sem.
Szerintem mindenki döntse el maga, mit szeretne. Ha nem akarsz sminkelni, akkor ne sminkelj, minden jogod megvan hozzá, mások ne szóljanak bele. Az a lényeg, hogy te így jól érezd magad. Nem értem másokat miért zavar. Mondjuk a mai világban már mindenkitől elvárják, hogy a megszokotthoz, átlagoshoz alkalmazkodjon, ha nem követi valaki az épp aktuális dolgokat, amiket szinte mindenki, azt egyből megbélyegzik. Sajnos, mert ez elég szomorú. Az ilyen sekélyes emberekkel nem érdemes foglalkozni.
(Én sminkelem magam, mert nem szép a bőröm a sok heg és folt miatt. Meg ha már egyszer megadatott, hogy szebbé tegyük magunkat, és kiemeljük az előnyeinket, akkor miért ne? Csak azért csinálom, mert én így érzem jól magam, és nem érdekel mások véleménye, nem nekik akarok tetszeni. Nem a smink kapcsán, de pl. én sokszor megkapom, hogy túl hosszú a hajam, és minek ekkora. Kinek mi köze hozzá? Akkora hajam van, amekkorát én akarok, és nekem tetszik.)
Én nem találkozom ezzel az elvárással. Nem mindenhol elvárt és nehéz is elhinnem, hogy az összes egyetemista csaj sminkeli magát. Főleg, hogy a gagyi cuccok csak tönkreteszik a bőrt, a minőségi termékek meg elég sokba kerülnek. Ha meg smink van, akkor már ugye csinibb ruha is kell. Talán másokkal kellene barátkoznod, nem a cicababákkal, akiknek a smink alap.
Azon a véleményen vagyok, hogy akinek szüksége van sminkre, az kenje magára, pl. alapozó vagy kicsi szemnél spirál, de ennél több minden napra minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!