Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Alapozót vagy korrektort vegyek?

Alapozót vagy korrektort vegyek?

Figyelt kérdés
Elég pattanásos bőröm van és nem tudom mivel eltüntetni. Tudnátok ajánlani valamit mindennapi használatra? :)
2013. febr. 19. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én korrektort és púdert használok. Nagyon szépen eltünteti a pattanásokat. Persze este mindig most le!
2013. febr. 19. 21:03
 2/10 Andii1 ***** válasza:
89%
alapozót :)
2013. febr. 19. 21:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is, menj bőrgyógyázhoz, ha nem mond semmi extrát, akkor kozmetikushoz, aki kikezeli.

Én 12-13 évesen, mikor nagyon sok pattanásom volt, havonta jártam nagykezelésre és helyre is tette az arcom. :)

2013. febr. 19. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha elég pattanásos a bőröd, akkor csak ártasz vele, ha rárakod a korrektort. Persze ha van 3-4 pattanásod, akkor azzal el tudod tüntetni valamennyire, de ha nagyon pattanásos a bőröd, akkor csak rosszat teszel vele.
2013. febr. 19. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem korrektort. Én használtam már púdert is, alapozót is, korrektort is, végül a korrektornál maradtam. Az alapozó igazából nem a nagyobb bőrhibák eltüntetésére van, hanem a bőr egységesítésére. Pont a bőrszínnel egyező kell belőle, mert ha elüt, az hülyén néz ki. Nem igazán fed, csak ha vastagon kenik, de akkor meg vagy az egész fej lesz más színű, vagy csak a lekent pattanás. Persze itt is vannak különböző márkák, meg típusok, de egy jól fedő korrektor sokkal többet ér pattanás eltüntetése terén. Pláne, hogy ezt csak egy adott pontra kened, nem az egész arcra, ergo sokkal kevésbé terheli a bőrt. És sokkal könnyebb újrakenni(az alapozók sokszor besárgulnak nap végére.)

Púderből sok az jól fed ugyan, de nagyon rossz viselni, és a bőrt is nagyon eltömíti. Plusz én sokszor elkövettem azt a hibát, hogy többet tettem egy pattanásra(itt nem lesz olyan feltűnő az eltérés mint az alapozónál), és meg voltam elégedve, mert nem látszott. Aztán pár óra múlva ez is besárgult, felgyűlt, dörzsölhettem le, szóval a vége az lett, hogy az arcomon mindenhol volt púder, kivéve a pattanáson, ami így még jobban virított a fejemen.

Szóval nálam egyértelműen a korrektor a nyerő. Ez fed a legjobban, ez árt a legkevésbé, ezt a legkönnyebb használni, és olcsóbb is általában mint egy alapozó, vagy egy púder.

2013. febr. 19. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Általában a 2-t együtt használják, + púder. Alapozóból sokféle van. Van minimális fedésű, ami természetes hatású, ez csak egyenletessé teszi a bőrt, mellé kell korrektor is. A közepes fedésűek már általában jól elfedik a nem túl brutális bőrhibákat. Meg vannak teljes fedésűek, ezek mellé nem kell korrektor még nagyobb pattanásoknál sem. Ha (folyékony) alapozót használsz, akkor tanácsos púderrel fixálni. A púdereknek önmagukban nincs erős fedésük, és ha sokat felraksz elég természetellenesen tud kinézni.

Korrektorból is van folyékony, camouflage (krémes), hab állagú, stiftes, ceruzás, stb. Nagyobb bőrhibákra, mint a pattanások, a stiftes vagy esetleg a krémes jó (de ez zsírosíthatja a bőrt).

A te esetedben azt mondanám, hogyha elszórtan helyezkednek el a pattanások és nincs teli az arcod, akkor stiftes korrektor lenne jó, ha nagyjából egy helyen vannak (pl. nekem mindig csak az orromon szokott több lenni egyszerre+hegek), akkor egy habállagú alapozóval nagyon könnyen el lehet fedni. Ezek matt hatásúak, nem kell rájuk púder, és nagyon jól fednek.

2013. febr. 19. 22:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Én BB krémet használok, elég jó a fedése (persze nem olyan jó, mint egy alapozónak), amit nem fed el, oda korrektort teszek. Aztán lepúderezem. Én mindennap így csinálom.

BB krémem: Helia D

Korrektor: Clinique

Púder: Essence

2013. febr. 19. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire problémás. Ha egy-két csúnyább pattanásod van, akkor elég a korrektor meg egy kis púder, hogy fixálja. Viszont ha alapból egyenetlen a bőrszíned, és problémás a bőröd, akkor alapozó, vagy valami jól fedő BB-krém. Ha meg még ezen felül is látszik egy-két folt, azokat fedd le korrektorral.
2013. febr. 20. 10:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, a bőröd mely részein pattanásos a bőr. Ha csak egy-két területen, elég a korrektor is. De ha mindenhol, akkor inkább egy közepes fedésű alapozót választanék... de az ideális a kettő együtt.

De a legfontosabb az, hogy előtte menj el bőrgyógyászhoz, kozmetikushoz! Ők lehet, tudnak segíteni smink nélkül is!

2013. febr. 20. 12:55
 10/10 Andii1 ***** válasza:
a jó....az olyannak aki lepontozza a másikat. van akinek az alapozót használ és van aki korrektort.. nem kell azért a másikat lepontozni.. van egy pár idióta...(tisztelet a kivétel aki nem pontozott le :) )
2013. febr. 20. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!