Korrektor hatása a bőrre? Illetve, korrektor vagy alapozó?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok nagyon pattanásos sem mitesszeres, csak néha ki jön rajtam is egy-két darab, ha zsíros vagy olajos ételt eszem. Az egyik osztálytársam mondta, hogy ő korrektort használ. Én nem sminkelem magam, csak két fajta arctonikot és egy hidratáló krémet használok, de még sem olyan hű de tiszta a bőröm. Gondoltam, én is kipróbálom a korrektort, csak kicsit hezitálok. Nem az egész arcomra szeretném használni, csak a mitesszerekre/pattanásokra amik előjönnek néha az arcomon. Viszont nem tudom, ront-e ez az egy-két alkalom a bőrömnek ? Valamit a korrektor majdnem ugyan az mint az alapozó ? Rossz a bőrnek ? Szárítja illetve eltömíti a porusokat ? Hogy azt a kevés alapozót, amit használnék, lemoshassam, szintén sminklemosó kell ? Kinek mi a tapasztalata ?2013. febr. 15. 18:43
1/2 anonim válasza:
A korrektornak és az alapozónak nem ugyanaz a feladata. A korrektor a bőr hibáit, hegeket, pattanásokat hivatott eltüntetni. Az alapozót pedig az egész arcodra használod, alapvetően az arctónusod kiemelésére szolgál.
Mindig alaposan megtisztított bőrre vidd fel a korrektort, valamint amikor már nincs rá tovább szükséged hamar távolítsd is el. Nem hinném, hogy az az egy-két alkalom rontana a bőrödön.
Az alapozót ill. korrektort én ugyanazzal a lemosóval szoktam eltávolítani :)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:) Én még nem használtam se korrektort, se alapozót, és az utóbbit nem is akarom, mert ahogy olvastam eléggé tönkre teszi az arcbőrt. De ha minden nap használok korrektort, kis felületen, nem káros annyira a bőrre mint az alapozó.:)
2013. febr. 15. 19:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!