Jó ez a sorrend? Véleményeket kérnék (alapozó, korrektor stb. sminkelés sorrendje)
Elolvastam több hozzászólást is ebben a témában. Vannak, akik a korrektort az alapozó alá teszik, és vannak, akik az alapozó után használják. Szerintem a szemek alatti karikáknál mindenképpen az a jobb, ha a korrektor az alapozó alá kerül. A bőrhibák/pattanások eltüntetésénél nem vagyok benne biztos, melyik a jobb, de talán jobb az alapozó után.
Az én sorrendem tehát ez:
Korrektor a szemek alatti karikákra
Alapozó az egész arcra
Púder az egész arcra
Korrektor a bőrhibákra/pattanásokra (ha látszanak)
Pirosító az almácskákra
Szerintetek így jó? Ti hogy csináljátok? :)
A korrektort a púder előtt tenném fel. Az én sorrendem:
hidratáló
alapozó
korrektor
fényvisszaverő korrektor (nem tudom magyarul, light reflecting)
highlighter
púder
pirosító
Nálam:
korrektor
bb krém
korrektor mégegyszer ahova kell még
púder
mást nem használok.
1. válaszoló: igazad van :)
Átalakítottam a sorrendemet:
Korrektor a szemek alatti karikákra
Alapozó az egész arcra
Korrektor a bőrhibákra/pattanásokra (ha látszanak)
Púder az egész arcra
Pirosító az almácskákra
Így már jó lesz, ugye?
Nálam így van:
Alapozó, korrektor a szem alá és a bőrhibákra, púder, pirosító (bár ezt nagyon ritkán használok, inkább csak bronzosítóval kontúrozok).
A bőrhibákra nem jó az alapozó előtt rakni a korrektort, mert az alapozónak elvileg a nagy részét el kell fedni, így csak ami kicsit átüt, arra kell a korrektor. A youtube-on profi sminkesek videóit szoktam nézni, ők olyan sorrendben használják általában, mint én, mert tőlük szoktam ellesni. :)
Szerintem nem jó a sorrended, én sminkes blogokról tanultam sminkelni és általában így használják a sminkesek is a termékeket:
- Hidratálókrém,
- Alapozó,
- Korrektor,
- Púder.
Nekem pattanásos bőröm van(nem komoly, de van néha egy kettő)
Én úgy vettem észre, hogy a legcélszerűbb ha az alapozó után korrektorozok, púder előtt. Aztán mindent rápakolok az arcomra és ha sikerül lesimítanom a korrektort az ecsetes munkával akkor újrakorrektorozom és pici púdert teszek rá.
És alapozót használok szemkörnyékre is, púder nélkül.
Majd rájössz nálad melyik válik be, sokban függ a sorrend azon is hogy milyen állagú termékeket pakolsz egymásra, vagy azoknak milyen a fedése.
Mindenképp a bőrszíneddel megegyező vagy ahhoz legközelebb álló színt válassz. Se a túl világos, se a túl sötét alapozó nem jó, mivel színe túlságosan elüt a bőrszíntől, ráadásul nem is fed megfelelően.
Ha száraz a bőröd, válassz egy zsírosabb állagú alapozót, azzal még télen sem szárad ki a bőröd.
Ha zsíros vagy vegyes a bőrtípusod, akkor válassz egy olajmentes, mattító alapozót.
Kiszerelésüket tekintve is többféle közül választhatsz: ezek közül a legnépszerűbb a folyékony, tubusos alapozó , bár a legpraktikusabb a folyékony állagú, pumpás kiszerelésű, és az alapozó stift. Utóbbi olyan, mint egy rúzs, nagyon könnyű használni, és gazdaságosabb, mint a többi, mivel nem maradhat a tubus alján alapozó amit nem tudsz elhasználni.
Használata:
1. lépés:Az arcbőr hidratálása egy tápláló arckrémmel.
Ennek segítségével az alapozó egyenletes lesz majd, és nem emeli ki a bőr száraz, hámló részeit.
2.lépés: Az alapozó felvitele
Miután felvittük az alapozót a főbb helyekre( áll, orr, homlok, szem alatti rész) eloszlathatjuk azt alapozóecsettel, szivaccsal, vagy az ujjainkkal. Azt a megoldást válasszuk ami számunkra a legegyszerűbb, azonban a pattanásos bőrűek lehetőleg ne az ujjaikat használják, mivel az ujjainkról a bacikat valamilyen szinten így belekenjük a bőrünkbe, és csak rosszabbodik a pattanásos bőr. Az ecsettel és a szivaccsal nagyon szépen, egyenletesen lehet eldolgozni az alapozót.
Figyeljünk arra, hogy az eldolgozásnál ne álljunk meg az arcunk szélénél. Vigyük tovább a nyakra, vagy akár a dekoltázsra is, valamint a füleink felé is vigyük el, így elkerülhetjük a maszk-hatást, ami elég ciki tud lenni.
Ha úgy látjuk nem fedett el minden hibát az alapozó, ne vigyünk fel még egy réteget, hanem használjunk azokon a részeken a bőrünktől eggyel világosabb árnyalatú korrektort.
3.lépés: A szem alatti karikák eltüntetése
Ehhez használjunk egy világos ( ha nagyon sötétek a szem alatti karikák rózsaszínes) árnyalatú korrektort. Vigyük fel a szemhéjra is és a szem alá is, valamit a szem külső zugába is (ott gyakran kipirosodik a bőr), majd az ujjainkkal paskoljuk be a bőrbe.
4. lépés: Az alapozó fixálása
Ehhez egy mattító púdert használjunk, ami ugyancsak megegyezik bőrünk színével.( nyáron bronzosító hatásút is választhatunk). Ezt egy puha púderecset segítségével vigyük fel, ne túl vastagon, a lényeg a természetes hatás.
5.lépés : pirosító felvitele
A pirosítót ugyancsak púderecsettel ( vagy kis púderpárnával) vigyük fel a Ha ecsetet használunk, miután belemártottuk a pirosítóba, kicsit ütögessük le róla a port, így nem pont megfelelő mennyiség kerül az arcunkra. A helye vagy az "almácskák" legyenek ( ez esetben mosolyogva vihetjük fel oda legkönnyebben a pirosítót), vagy pedig a járomcsont( ebben az esetben arcunkat szívjuk be, csücsörítsünk így kiugrik az a rész. Innen a fülek irányába dolgozzuk el, az ecset segítségével).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!