Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy pl az essence, avon, nyc középkategóriás sminkmárkák?

Figyelt kérdés
Már sokadjára találkozom azzal, hogy a drogériás, alsó kategóriás sminkmárkákat középkategóriásnak hiszik, és pl a mac-et vagy a body shopot felsőnek. Miért lehet ez? És akkor számukra mi az alsó kategóriás smink?
2013. febr. 8. 12:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem tudom, hogy mi számít alsó és középkategóriának. Nekem a legalja a százforintosban meg kínaiban kapható cuccok, ilyet sosem kennék magamra, meg a fodrászkellékes Kallos, stb. is ide tartozik. Aztán van a drogériás alsó kategória, ide én a Miss Sportyt, S-he-t, Lovely-t, NYC-t, Rimmelt, Essence-et, Catrice-t sorolom, meg nagyjából az Avon is ezen a szinten van. A Maybelline és a Manhattan az a drogériás alsó és középkategória között van valahol. Aztán a közepesek nekem a Max Factor, Astor és a L'Oreal. A közepes felett, a felső kategóriás határán van a MAC, és utána a high end cuccok, Chanel, Dior, Armani, stb. Én így osztanám be.

Azt hozzátenném, hogy az alsó kategóriában is vannak nagyon jó termékek, csak meg kell őket találni.

2013. febr. 8. 13:54
 12/17 anonim ***** válasza:

szerintem meg hülyeség így kategorizálni

ár-érték arányban szerintem az essence is meg az avon is jók,mert olcsók,de a minőségük közepes.

a chanel körömlakk meg semmivel nem volt tartósabb nekem,mint a catrice, úgyhogy ár-érték arányban a chanel egy kaki.

2013. febr. 8. 14:15
 13/17 anonim ***** válasza:
20%

Sztem több oka lehet, bár mindnek hasonló oka van... önmaguk nyugtatása :).

-amióta vannak az eurós boltos sminkek (Lora, Magic Visage, Aden, Miss Rose stb.), azóta mégsem az alsóbb kategóriás drogériás márkák a legolcsóbbak

-a saját büdzséjükhöz viszonyítva beszélnek a dolgokról... és ha már vmire többet költenek, mondjuk kiadnak az eurós boltos 300 Ft-ok helyett 1000 Ft-ot egy szempillaspirálra, akkor hú, de sokkal többet költöttek, ezért már középkategóriás...

Aki picit is tud a sminkekről, az NEM fogja középkategóriásnak hívni az Essence-t, és felsőnek a Body Shopot. A MAC-et még úgy-ahogy megértem a magyar átlagkeresethez képest, de az sem felső.

2013. febr. 8. 15:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az alsó kategóriás azok a no name kínai sminkcuccok, na azokat semmi pénzért nem kenném magamra.
2013. febr. 8. 18:00
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
Azért, hogy megnyugtassák magukat, hogy mégse állnak olyan rosszul anyagilag. Én meg attól tudok kiakadni, mikor valakinek az fontos, hogy más mit gondol a sminkcuccok kategóriájáról...
2013. febr. 8. 19:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Árban mindenképpen középkategóriásak a drogériás sminkek. High Engnek számít a Lancome, Esteé Lauder, Chanel, Dior, Clinique, Yves Saint Laurent stb stb, ezeknek az árait össze sem lehet hasonlítani a drogériásokéval. Hogy az ár mennyire tükrözi a minőséget az más kérdés,de ugyanúgy lehet találni jót is, rosszat is mindegyik kategóriában. A MAC meg a The Body Shop egyébként úgy tudom nem számít hidg endnek.
2013. febr. 8. 20:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Mert mást nem ismernek. Egyébként szerintem itthon valóban ez számít a középkategóriának. Vagyis én úgy értelmezem ezt a szót, hogy melyik az a sminkmárka, amit ez átlag ember használ. Azok pedig bizony az Avon, Manhattan, Essence, Miss Sporty meg az ilyen cuccok. Az egy más dolog, hogy léteznek olyan márkák, hogy Chanel meg Dior, de én még egy emberrel nem találkoztam életemben aki ilyeneket használ. Ez olyan, mint hogy pl. a New Yorker meg a H&M is középkategória ruhákban. Mert az alsó kategória a Háda meg a kínai. És a Zara vagy a Mango a legtöbb embernek a legfelsőbb kategória, amit még megengednek maguknak, mert Magyarországon egyszerűen egy átlag ember nem engedhet meg magának egy Prada-t.
2013. febr. 9. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!