Köldök piercing fertőtlenítése. Hogyan?
Pár napja van meg a köldök piercingem ..
és Clarasept_derm spray-t vettem rá mert ezt javasolta a piercinges :)! Szerintetek nyugottan befújhatom vele (utána persze a piercing kimenetét is fülpiszkálóval bekenném)vagy inkább csak fülpiszkálóra tegyem és így óvatosan bekenegetem (eddig így csináltam) ..
szóval az a kérdés hogy nyugottan be is fújhatom?! :D
meg használhatok kamilla teátval való bekenegetést hogy hamarabb gyógyuljon? vagy inkább nem javasoljátok? :)
A fülpiszkálót nem ajánlom, mert kis szálak juthatnak belőle a lyukba, az meg gyulladást okozhat.
A Claraseptről nem tudok véleményt írni, én Octeniseptet használok már évek óta:).
Én is Octenisept párti vagyok, nekem az vált be. Minden piercingemnél jó volt. :)
Fültisztítót tényleg ne használj, igaza van az elsőnek, hogy a kis szálak belemennek a sebbe és gyulladást okoznak. Vehetsz a patikában steril gézlapot. (nekem a 6x6-os méret a legkényelmesebb és leggazdaságosabb, de ha más méret van az is jó). Ez százvalahány forint, nem egy nagy összeg. Pár lapot leveszel belőle, befújod fertőtlenítővel és máris le tudod pucolni a sebváladékot, és nem kell fültisztító.
Reggel és este mindenképpen töröld le a keletkezett váladékot, egyébként napközben elég ha csak fújod.
Ha jó a Clarasept használd nyugodtan, ha valami miatt mégsem lesz jó, akkor próbáld ki az Octeniseptet.
Kamillával nem kell piszkálnod, azt akkor használj, ha begyulladna.
Halihó!
Mondjuk kicsit "elkéstem" a válasszal, de ha esetleg járna erre egy kóbor lélek (mint most én xD), neki talán hasznos lehet amit írni fogok. :)
Én a Clarasept-derm fertőtlenítőt nem igazán ajánlanám, mivel az csak a beavatkozások ELŐTT használatos fertőtlenítőszer (pl. vérvétel, szuri etc.) tehát nyílt sebre, vagy jelen esetben pc-re szerintem nagyon nem kellene ráfújni/kenni, míg az Octenisept kifejezetten sebfertőtlenítésre, a sebgyógyulás elősegítésére alkalmas szer.
Szóval én személy szerint erősen az utóbbit (Octenisept) ajánlanám, egyrészt a Clara miatti negatív tapasztalatom miatt, másrészt eü. fősulin vagyok végzős és sebfertőtlenítésnél az imént említett szer eddigi kórházi tevékenységem során soha sem jöhetett szóba. :)
Szóval ha rám hallgatsz, a Claraseptet elhasználod kézfertőtlenítésre vagy akármire, csak sebre NE! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!