Hány éves kortól kezdjem sminkelni magam?
Ha nem érezed szükségesnek, akkor egyáltalán miért foglalkozol vele?
Szerintem amúgy a nem sminkelt lányok sokkal szebbek. 19/f
Attól függ, hogy mit értesz sminkelés alatt. Például, ha valakinek nagyon pattanásos, mitesszeres az arcbőre, azt az alapozó szépen eltakarja.
Én is most vagyok kilencedikes, én sminkelem magam. Ami annyiból áll, hogy egy bőrszínhez passzoló alapozó (ami eltünteti a szépséghibákat), szempillaspirál ( nagyon rövidek a szempilláim), színtelen labello ( a száraz ajkakra), szemceruza ( kiemeli a szemet).
Viszont az nekem sem tetszik, mikor valakinek több kiló vakolat van az arcán, az már undorító és ronda.
A smink nem kötelező, szóval, ha úgy érzed, nem szeretnéd, akkor ne csináld. Attól mert az idősebbek sminkelnek, attól még neked nem kell. (:
A smink - legalábbis a jól megválasztott, jó minőségű - NEM teszi tönkre az arcot. Sőt, nagyon sok olyan termék van, ami ápol, véd, fényvédő van benne stb. Úgyhogy ez ne legyen szempont.
Ha hibátlan a bőröd, akkor felesleges alapozót, púdert használnod.
Ha úgy érzed, hogy felesleges a spirál, a szájfény, a pirosító, akkor senki sem kötelezhet erre.
A mai tinik rettenetesen korán érnek, és öregítik magukat a sminkkel (nem azért, mert tönkreteszik a bőrüket, hanem mert rosszul kenik fel és túl sokat használnak - ez egyébként egy felnőttnek sem áll jól).
Nyugodtan várj 15-16 éves korodig, nem veszítesz vele semmit. És nem kell kimázolni magad, teljesen felesleges. Viszont a diszkrét smink gyönyörűen kiemeli a vonásokat, önbizalmat ad.
egy sminkes
Én alapozót csak alkalmakkor használok.
Az átlag sminkem szempillaspirál + kihúzom a szemöldököm szürkével, mert amúgy nagyon világos.
De ez se napi szinten.
És kb 13 éves koromban kezdtem, de leginkább csak alkalomszerűen.
24L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!