Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Nem szabad sminkelni magunkat...

Nem szabad sminkelni magunkat az iskolában. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 15 éves lány vagyok most kezdek új iskolát. Ebben az iskolában nem szabad magunkat sminkelni, mit gondoltok erről? Szerintem ez egy kicsit túlzás, mindenkinek legyen olyan stílusa, ami önmaga, nem? Nem túlzás, hogy nem szabad sminkelni magunkat?
2012. szept. 2. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
én mindkét fél részére igazat adok. Egy tinilány ne nézzen má' ki úgy, mint egy útszéli, mert a legtöbben, valóban, úgy néznek ki. Viszont senkinek az életébe, stílusába, mivoltába nem szólhatnak bele és nem kéne elferdíteni. Egyébként ahogy az előttem szólók írták, lesznek, akik csak azért is fogják csinálni, mondjuk 10-ből 8-an. Akkor meg már mindegy. (Arra egyébként kíváncsi vbagyok, mi lenne akkor, ha egy mondjuk épp 11-es lány, aki festi a haját és sminkeli magát /normálisan/ bekerül egy ilyen álszent 'vallásos' kócerájba, akkor mit szólnának a tanárok a hajfestésért, amit nyilván nem tudnak letöröltetni :D)
2012. szept. 2. 20:42
 12/16 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező! :)

De, nagyon nagy túlzás! Végig sem olvastam a hozzászólásokat direkt, hogy ne idegesítsem föl magam, hiszen biztos sok, dehogy túlzás, nem kell smink, az iskolába nem való hozzászóló volt.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen suliba kell járnod:( Én is holnap kezdek új sulit, 15és fél éves vagyok..Én eddig is sminkeltem szépen magam mindig a suliban, van műkörmöm is, huha:D Hálisten sosem szóltak a tanárok mondjuk ha szóltak volna az sem érdekelne:D Most az új suliban sem fogok semmit sem másképpen csinálni, senki kedvéért. Egy kis smink nálam alap, sajnálatos módon nagyon sok nő nem ad magára. Azzal, hogy valaki sminkeli magát, nem lesz sem r*banc, sem pedig "rossz". Nem ezen múlik. Én biztos hogy minimálisan kisminkelném magam, nem érdekelne, hogy nem lehet.

2012. szept. 2. 21:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyházi iskolába jártam, egyáltalán nem volt tilos a smink, sőt, volt aki óra alatt sminkelt a mosdóban. Én sose sminkeltem, mindig utáltam (antinő vagyok, na), viszont tekintettel arra, hogy egy kis sminkkel sem magadnak sem másnak nem ártasz, teljesen álszent és hülye dolog, hogy egy tanár mondja meg, hogy lehet-e vagy sem. Üdvözlettel, egy egyetemista
2012. szept. 3. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:
40%
attól függ, mit értenek az alatt, hogy 'nem szabad magad sminkelni'. azt én sem értem, miért kellene minden nap, suliba is full sminkkel, füstös szemmel, vastag tusvonallal, stb járni, ennek nem ott a helye és nincs is értelme. a minimális sminkért, alapozó, korrektor, szempillaspirál, natúr szájfény meg szerintem nincs olyan iskola, ami tiltakozna.
2012. szept. 5. 16:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Én ugy gondolom hogy helytelen .nem az iskola dolga hogy nevelje a gyerekeket ilyen szinten hogy nem lehet sminkelni. Én nem birnám ki ,biztos hogy átmennék másik suliba ,de mi a neve az iskolának ?
2012. szept. 5. 17:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez az iskoláknak 1990 óta vagyis a rendszerváltás óta NINCS JOGA!

Semmiféle öltözködésre, esztétikai megjelenés alakításra vonatkozó szabályt NEM TEHETNEK KÖTELEZŐVÉ!

Aki nem hiszi olvassa el az Oktatási Jogok biztosának hivatalának oldalát, ahol Dr Aáry Tamás Lajos sok esetet mesél el.

Sok diák vagy a szülőjük tett már panaszt efféle dolgok miatt nála.

A TÖRVÉNY szetint az iskoláknsk NINCS joguk megszabni, megtiltani semmit azzal kapcsolatban, hogy ki hogyan alakítja a megjelenését.

Ilyen smink témáról is mesélt estet.

A lényeg ...ilyet NEM TEHETNEK bele a házirendbe (az 1990-es évek eleje óta ez a törvény Magyarországon).

Az, hogy egy házirendbe mit lehet beletenni és mit nem az törvényileg szabályozva van.

Tehát nem úgy működik, hogy az igazgató és/vagy a tanárok döntik el. NEM! NEM ők döntik el!

Ha valaki panaszt tesz az igazgató ellen, az igazgató fogja a rövidebbet húzni, mert megsértette a mindenkit megillető önrendelkezési jogát a diákoknak.

Az ilyen házirend TÖRVÉNY ELLENES!

Ha én most lennék gimis én tuti panaszt tennék :)

Amúgy én is sminkeltem magamat sulis koromban már 8. általánosban is :)

Senkinek nincs joga megszabni azt, hogy a másik , hogy öltözzön és, hogy alakítja a megjelenését!

2012. szept. 18. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!