Nem szabad sminkelni magunkat az iskolában. Mi a véleményetek erről?
Kedves Kérdező! :)
De, nagyon nagy túlzás! Végig sem olvastam a hozzászólásokat direkt, hogy ne idegesítsem föl magam, hiszen biztos sok, dehogy túlzás, nem kell smink, az iskolába nem való hozzászóló volt.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen suliba kell járnod:( Én is holnap kezdek új sulit, 15és fél éves vagyok..Én eddig is sminkeltem szépen magam mindig a suliban, van műkörmöm is, huha:D Hálisten sosem szóltak a tanárok mondjuk ha szóltak volna az sem érdekelne:D Most az új suliban sem fogok semmit sem másképpen csinálni, senki kedvéért. Egy kis smink nálam alap, sajnálatos módon nagyon sok nő nem ad magára. Azzal, hogy valaki sminkeli magát, nem lesz sem r*banc, sem pedig "rossz". Nem ezen múlik. Én biztos hogy minimálisan kisminkelném magam, nem érdekelne, hogy nem lehet.
Ehhez az iskoláknak 1990 óta vagyis a rendszerváltás óta NINCS JOGA!
Semmiféle öltözködésre, esztétikai megjelenés alakításra vonatkozó szabályt NEM TEHETNEK KÖTELEZŐVÉ!
Aki nem hiszi olvassa el az Oktatási Jogok biztosának hivatalának oldalát, ahol Dr Aáry Tamás Lajos sok esetet mesél el.
Sok diák vagy a szülőjük tett már panaszt efféle dolgok miatt nála.
A TÖRVÉNY szetint az iskoláknsk NINCS joguk megszabni, megtiltani semmit azzal kapcsolatban, hogy ki hogyan alakítja a megjelenését.
Ilyen smink témáról is mesélt estet.
A lényeg ...ilyet NEM TEHETNEK bele a házirendbe (az 1990-es évek eleje óta ez a törvény Magyarországon).
Az, hogy egy házirendbe mit lehet beletenni és mit nem az törvényileg szabályozva van.
Tehát nem úgy működik, hogy az igazgató és/vagy a tanárok döntik el. NEM! NEM ők döntik el!
Ha valaki panaszt tesz az igazgató ellen, az igazgató fogja a rövidebbet húzni, mert megsértette a mindenkit megillető önrendelkezési jogát a diákoknak.
Az ilyen házirend TÖRVÉNY ELLENES!
Ha én most lennék gimis én tuti panaszt tennék :)
Amúgy én is sminkeltem magamat sulis koromban már 8. általánosban is :)
Senkinek nincs joga megszabni azt, hogy a másik , hogy öltözzön és, hogy alakítja a megjelenését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!