Szerintetek milyen egy szolíd smink?
Nekem a legszolidabb sminkem korrektorból, halványbarna és közepes barna szemhéjpúderből, szempillaspirálból és ajakápolóból/natur színű rúzsból/szájfényből áll.
Reggel felkelés után alaposan megmosom az arcomat jó hideg vízzel (én nagyon szeretem reggel a hideg vizes arcmosást, nemcsak tisztít, fel is ébreszt). Ezután hidratálom az arcomat arckrémmel. Ilyenkor hagyok időt, hogy a bőröm teljesen beszívja a krémet (addig felöltözök, ékszerek stb.).
Korrektorral elfedem a bőrhibákat (szem alatti kis karikák, szemhéjamat -> ez alapot ad a szemhéjpúdernek, pattikat). A halvány barna (kicsit fehéres) szemhéjpúdert a belső szemzugtól kifelé kb. a szemhéjam közepéig felviszem és eldolgozom. A külső részre a közepes barna szemhéjpúder kerül és összedolgozom a kettőt. A szempilláim tövébe a vékony ecsettel teszek a közepes barnából egy kicsit (kb. mintha kihúznám szemceruzával a pillák tövét). Az alsó szempilláknál ugyanezzel a vékony ecsettel viszek fel szemhéjpúdert. Értelemszerűen a szemzughoz itt is a világos kerül és kifelé egyre sötétedik a közepes barnáig szépen eldolgozva.
A szempilláimat kiemelem szempillaspirállal, alsót is. Végül a számra színezett ajakápolót (a szám eredeti színéhez nagyon hasonló, ezért is szeretem), vagy halvány rózsás rúzst vagy szájfényt teszek.
Én azt vettem észre, hogy a szemhéjpúderrel sokkal könnyebben tudok dolgozni, mint a szemceruzával, ezért szemceruza helyett is a szemhéjpúdert használom. Így sokkal szebb, természetesebb sminket tudok készíteni és sokak szerint illik is ez a meleg barna szememhez. :)
16/L
Nálam a szolid smink szempillaspirált és nude rúzst jelent. A leggyakrabban így festem magam. :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!