Mikor kezdtétek sminkelni magatokat?
Az én fejem smink nélkül is vállalható így csak későn kezdtem el "sminkelni" ami nálam alapozó szájfényt takar. Spéci alkalmakkor kihúzom a szemem meg szempillaspirál és ennyi.
Ahogy a mondás tartja aki nappal szép az reggel is szép (de nem hajnali 6-kor - így suli előtt egy kis alapozó még az én arcomnak sem fáj :DD)
Amikor gimibe kerültem (15 éves voltam), akkor csak szemceruzát és szempillaspirált használtam, aztán 17 évesen kezdtem alapozót, tust, fekete szemhéjpúdert használni. Nagyon erősen sminkeltem magam... mára ez lecsökkent színezett hidratálóra és szempillaspirálra. Jobb is így, mert visszanézve magam, elég viccesen néztem ki. :) Persze imádtam lázadni, de vége a régi szép időknek. :D
20/L
13: korrektor (nagyon pattanásos voltam)
14: bejött a szemceruza, spirál
15: a régi smink megmaradt, erre jött rá a tus.
16: kiegészítettem pirosítóval, barnás szemhéjúpderekkel, egyáltalán nem volt kihívó, ízléses.
17: rúzsok. bordó, nude, világosrózsaszín, barnáspirosas... imádom őket azóta is.
17 éves korom óta nem változott semmi, a színes, itt a zöld, rózsaszín, kék stb. szemhéjpúdereket még mindig nem preferálom, nálam a fekete-szürke és a barnák a nyerők :)
19l
14 évesen már alapozó, púder, fekete szemhéjpúder, műszempilla mindennapos volt :)
Ez azóta sem változott.
18/L
13 évesen: korrektor a mindennapokban, az apróbb bőrhibákra, pattikra. Alkalmakkor szempillaspirál és halvány barna szemhéjpúder.
14 évesen: korrektor és szempillaspirál a mindennapokban, az alkalmi smink ugyanaz maradt. Aztán pár hónapra rá elkezdtem szemceruzát is használni, de nem mindennap, csak hetente 1-2x.
15 évesen: már volt alapozóm és púderem, mert elég pattanásos volt a bőröm. Volt szemceruzám, szempillaspirálom, szemhéjpúderem, szájfényem, rúzsom. Alapozót és púdert nem mindig használtam, csak amikor tényleg vállalhatatlan volt a fejem. És mindig törekedtem a szolid, egyszerű sminkre.
Most, 16 évesen már tényleg van szinte mindenem: alapozó, púder, korrektor, szemceruzák (barna, fekete, szürke, kék, zöld, fehér), szemhéjpúder (barackos, testszínű, sötétbarna, fehéres-csillámos, kék, zöld, fekete, szürke, rózsaszín, - ezek nagyrésze mind többárnyalatos), szempillaspirál, szájfény (de az ragad úgyhogy nem használom), rúzs (azt nagyon szeretem, halvány rózsaszín, és mivel nekem alapból piros a szám nagyon jó, mert kicsit halványítja és természetesnek tűnik) és van egy tusom is.
A mai napig törekedek az egyszerű, szolid sminkre, bár néha elszalad velem a ló. Imádok sminkelni, új sminkeket kipróbálni stb. :)
A kedvencem a barna szemceruza, barna szemhéjpúder, szempillaspirál, korrektor (vagy ha csúnyábba bőröm alapozó) és rúzs. Egyszerű, szolid, de azt mondják, hogy nagyon jól áll. :) Egyébként pedig mindig a ruhához, kiegészítőhöz igazítom a sminkemet, meg az időmhöz. Ha csak pár percem van, akkor korrektor, szemceruza és spirál. Ha kicsit több időm van, akkor szebben eldolgozom a sminket. :))
16/L
hetedikben csak alapozó, meg néha a szemöldökömre ráerősítettem,semmi feltűnő.
suliba még mindig csak ennyi a max.
ha itthon vagyok, valahova megyek akkor szempillaspirál, tus, korrektor, alapozó, púder...
köszönöm a sok választ! amúgy én most nemsokára 14 leszek, korrektort és púdert szoktam használni bőrhibákra, és alkalmakkor pedig rendes smink, szemhéjtussal, szemceruzával, spirállal. itthonra nem szoktam, csak ha kijön egy pattanás vagy egyéb.
ha középsuliba megyek, elkezdem a rendszeres spirált.:)
14 évesen.
Akkor épp a rocker korszakomat éltem, szóval fekete minden mennyiségben. Így utólag visszagondolva nem volt túl jó ötlet.... Az igaz, hogy a fekete szemhéjpúder nagyon illik nekem, de egy 14 éves lánynak erős túlzás volt.
16 éves koromra aztán elkezdett érdekelni a csajos öltözködés. Azóta szinte csak szempillaspirált és vmi halvány rúzst/szájfényt használok. Bulikra néha erősebb smink, mondjuk füstös szemfestés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!