A sminkelő lányok, sok nem természetes kencét használók tudják, hogy igazából mennyit ártanak a bőrüknek?
A drogériák, üzletek polcai tele vannak újabb és újabb sminkekkel, krémekkel... Ilyen-olyan csodát ígérő tulajdonsággal. Kakaó, eper, mangó kivonattal - hangsúlyozva azok előnyös tulajdonságait -, illattal, miközben ezek a krémek életükben nem láttak igazi gyümölcsöt, valamilyen mesterségesen gerjesztett borzalomtól ilyen a színűk, az illatuk...
Rengeteget - sok-sok híres márkát - szerencsétlen állatokon tesztelnek... [link]
Igazából ez a sok minden - természetes alapanyagot NEM tartalmazó vagy alig - csak árt a bőrnek.
Miért hisz mindenki a csodákban? Miért hiszi azt, hogy hosszú távon ez jó neki, a bőrének, a környezetének? Ennyire agymosottak vagyunk?
(Vigyázat, nagy nyomokban elrabolt életeket tartalmazhat! A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg házi kedvencét.)
Nem szőrszálhasogatás, csak szimplán álszent dolognak tartom meg mint olvastam mások is, hogy valaki papol az állatok jogairól de ha a saját kis pocakjáról van szó (és most nem feltétlenül a kérdéezőre gondolok, hanem ÁLTALÁNOSSÁGBAN), akkor mindig ki tudja magyarázni hogy akkor bezzeg miért is nem sajnálja az állatokat.
Magyarán arra céloztam ezzel (de valóban nem szorosan a kérdéshez kötődik) hogy állatkíséletek ejnye-bejnye mert ott van választásunk a nem olyat levenni a polcról, de a széttömött libákat meg az embertelen körülmények között tartott állatokat megeszzük ...miért, a kajálásban talán választási lehetőség? Aki papol az állatkísérletek embertelenségéről, annak a szájába kényszerítik az embertelen körülmények között az ő számára is tartott állatokat? Van olyan aki papol hogy szegény nyuszikán tesztelt cuccot ő nem vesz, bezzed a nyúlhusit imádja. Erre kérdem én, neki nincs választása mit eszik? De mondhattam volna csirkét is, mint legnépszerűbb húsfélét.
Magyarán nemes dolog ha legalább 1-2 dologra odafigyelünk (pl. bio kozmetikum a sima helyett), de szó szerint szónokolni csak annak van joga aki valóban minden téren védelemzi az állatokat és a környezetet sem mérgezi amiben élnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!