A sminkelő lányok, sok nem természetes kencét használók tudják, hogy igazából mennyit ártanak a bőrüknek?
A drogériák, üzletek polcai tele vannak újabb és újabb sminkekkel, krémekkel... Ilyen-olyan csodát ígérő tulajdonsággal. Kakaó, eper, mangó kivonattal - hangsúlyozva azok előnyös tulajdonságait -, illattal, miközben ezek a krémek életükben nem láttak igazi gyümölcsöt, valamilyen mesterségesen gerjesztett borzalomtól ilyen a színűk, az illatuk...
Rengeteget - sok-sok híres márkát - szerencsétlen állatokon tesztelnek... [link]
Igazából ez a sok minden - természetes alapanyagot NEM tartalmazó vagy alig - csak árt a bőrnek.
Miért hisz mindenki a csodákban? Miért hiszi azt, hogy hosszú távon ez jó neki, a bőrének, a környezetének? Ennyire agymosottak vagyunk?
(Vigyázat, nagy nyomokban elrabolt életeket tartalmazhat! A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg házi kedvencét.)
Igazából sem csirkepörit nem eszek, sem hamburgert, a kozmetikumait mind természetes, nem állati kísérlettel előállított termékek, illetve gyalog/biciklivel járok mindenhova - pedig a külvárosban lakok -, mert nincs autónk.
Nem akarok ellenben világot megváltani, biztosan az én életembe is kerül be olyan, aminek nem kellene, a kérdés kiírását akkor is jogosnak tartom.
Vegetzáriánusok...Az ember úgy fejlődött ki,hogy SZÜKSÉGE van a húsra a szervezetének. Mit gondolnak kedveseim,mire való a gumós örlőfog? Mindenevő faj vagyunk. Ilyen világban élünk,sajnálom. Ha úgy adódik,egy-két állat is megtámad embert.Nem fogja itt senki megvédeni az állatokat,akármennyi kampányt,pert,listákat állít össze és tudjátok miért? Azért mert a nők bármit megadnak,hogy gyönyörű bőrük legyen, akármennyit fizetnek. Kifizetik a nyuszikák kínzását.
Tudtok ellene tenni valamit?;)
Pont írtam, hogy nem a vega életmódra van kiélezve a kérdésem.
Vannak állatok - kultúránként eltérő persze -, amelyeknek az a "rendeltetésük", hogy megegyük őket... De már kifejtettem ezzel kapcsolatban az álláspontomat.
Hiúságból nem kellene állatot kínozni, pláne úgy, hogy a bőrünk, azaz mi is megszenvedjük az adott dolgot... Mert ugye a kérdésben, kifejtésben nem csak az állatkísérletek szerepeltek, hanem sokan nem tudják, hogy a nagy marketinggel felfuttatott, sok pénzért értékesített, nagy hírű termékek valójában milyen károsak.
Ja persze.....hiúságból nem szabad rosszat tenni az állatoknak, de étvágyból igen. Hangsúlyozom, én NEM vagyok vegetáriánus, csak szimplán megmosolyogtat hogy aki ellenzi a hiúságból való állatbántalmazást, az érdekes módon a húsevést MINDIG meg tudja magyarázni :))) Mert hogy az a rendeltetésük hogy megegyük őket :) Hát ez jó :) Na, az ilyen szöveg bizonyítja hogy mennyire állatvédő valaki.....
Én nem gondolom hogy bármilyen élőlény is azért van hogy megegyük őket, ez csodás álszent duma, azonban mivel én magam is eszem húst és szeretem is, pont emiatt nincs képem buzdítani a jónépet. Mert szép is lenne hogy buzdítanék, hogy védd az állatokat, ugyanakkor amikor kitérnek arra hogy akkor miért is eszem húst, azt válaszolnám hogy "jaa, hát egyes állatok pont azért vannak hogy megegyem őket." Szóval ez nem bűn, cska hiúságból való állatpusztítás. Értem. Mindent meg lehet magyarázni :)
Kedves utolsó!
Ez már csak szőrszálhasogatás, amit te összehordasz. NEM a táplálkozásról volt szó, de mindegy. Én nem állítom, hogy mindent jól csinálok,mindenem bio meg természetes, meg nem ülök kocsiba...mert beleülök. De ti azzal magyarázzátok, hogy mert akkor mindent másképp kéne csinálni. Ez egy baromság...ha bemegyek a boltba, és választhatok a mérgekkel teli, állatokon teszetelt tusfürdőből,meg a természetes bioból, és ráadásul nem is drágább, akkor inkább az utóbbit veszem le. Viszont nem megyek el Szolnokról Sopronba gyalog, csakhogy ne használjam a kocsit, mert ez nehezebb... Akik ilyen hülyeségeket írtak, hogy "mert akkor ne együnk húst, meg ne üljünk kocsiba" azok nyilván nem értik miről beszélek. Az embereknek a kozmetikumok terén igenis VAN választási lehetőségük, és mégis a sz.rt veszik...mert ki a francot érdekel h tesztelik állatokon?
"A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:40"
Nem magamról - mert én amúgy nem eszek húst -, de többen egyáltalán nem tudnának lemondani a húsról, nem pusztán étvágyból, az étvágyukat más is ki tudná elégíteni, de hallottam már olyat, hogy valakinek a szervezete nem képes átállni vega életmódra.
Azt azonban erősen kétlem, hogy bárkinek a bőre képtelen lenne megszokni, hogy mérgező anyagok helyett természetes alapanyagú krémmel kenik, amit ráadásul nem teszteltek állatokon. (Csak hogy kicsit vissza kanyarodjunk a KÉRDÉSHEZ.)
Nem gondolnám, hogy a saját bőrömnek szia, mivel természetes alapanyagokkal dolgoznak, ami nem méregként hat a bőrre.
A méregdrága jelző sem helytálló. Egyedül a fogkrém az, ami párszár Ft-al többe kerül, mint úgy általában meg a szappan úgy önmagában, de ha azt vesszük, hogy az olyan szappan, amivel arcot is lehet mosni a testen kívül és olyan hatása van, hogy sok esetben megspórolható vele a testápoló, már jobban, sokkal jobban kijövök, mintha megvenném a tusfürdőt, arctisztítót, testápolót...
Amúgy meg nem csak megvenni lehet, házilag is lehet készíteni (más kérdés, hogy nem áll el olyan sokáig persze, mert nincs teletömve tartósítóval).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!