Istenem most mit csináljak!?

Kár volt elkényeztetned. Ha nem adnál neki felesleges dolgokra pénzt, nem tudna sminket venni. Vedd el tőle és ne adj neki pénzt egy darabig semmire, hisztizni fog, közli, hogy utál téged, de sokat nem tehet, már nem azért, de mégiscsak te vagy az anyja.
Tudom manapság nagy divat, hogy a szülő barát és nem szülő, de ennek az a vége, hogy a 13éves kislányok egy jó része nem szűz, hétköznap este kocsmákban és diszkókban próbálják fűzni a haveromat (aki 21éves...), és pont most olvastam egy kérdést, amiben a 12 éves kis luvnya közölte, hogy azért nem volt gyanús a szüleinek, hogy köldökpiercinget csináltatott, mert csak 6000 forintba került. Na nem mintha olyan öreg lennék, de én általános sulis koromban ennyi pénzt egyben max akkor láttam, ha be kellett fizetni a tankönyveket, nem körmösre meg sminkre költeni rutinosan.
Nem voltam szent, én is kifestettem néha a szemem, amiből volt elég botrány a suliban, de max ennyi, nem vakoltam ki magam. Anyámék nevelésének hála meg tudok becsülni 5000 forintot, szívesebben költöm, ha én dolgoztam meg érte, és smink nélkül is fel merem vállalni magam.
Állítsd helyre az értékrendjét, valami szolidabb sminket (szemceruza, spirál, nem feltűnő szájfény max) a sulin kívüli programokra engedj meg neki, de suliba minek? oda tanulni kéne járjon, nem a seggét riszálni. Amúgy is nevetségesen néz ki egy gyerek kifestve szvsz.

Tudom, hogy hülyeség ilyennel példálózni, mert ha elmeséled, a lányod úgysem fogja elhinni neked. Meg honnan is tudhatná, hogy mi lesz mondjuk 5, vagy 10 év múlva. De azért leírom:
Volt egy évfolyamtársam általánosban, a szülei igazából mindent megengedtek neki, és hetedikben már nem volt szűz, de most nem ez a lényeg. Olyan 11-12 éves korától kezdve festette a haját, kicsit később sminkelt (minden nap, elég erősen), majd nem sokkal azután szolizni is kezdett. Nemrég találkoztam vele, valószínűleg egy rosszabb napján, mert nem sok smink volt rajta. A szeme környéke ráncos, a bőre narancssárga színű, és igazából egy kivénhedt lányt láttam (persze ezt nem a sminknek köszönheti, de összkép ez volt), nem pedig egy 20 éves, fiatal, csinos lányt.
Szóval a lányodnak nem a sminkelést kéne alapjáraton tiltani, hanem a mindennapos sminkelést. Vagy finomítani rajta. Olyasmire gondolok, hogy csak szempillaspirált és alapozót használjon, szemceruzát meg szemhéjpúdert ne. Szóval valami kompromisszum félét kötni. És ha kevésbé látványos a festék, az iskolában is biztosan jobban tolerálnák.

Vidd el bőrgyógyászhoz. Ha szép lesz a bőre talán nem fogja szükségét érezni annak, hogy elfedje az arcát.
Plusz szempillaspirált használhatna, de csak ha minden este rendesen lemossa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!