Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Istenem most mit csináljak!?

Istenem most mit csináljak!?

Figyelt kérdés
A lányom 13 éves és már most kívülről fúj minden sminkmárkát és divatmárkát!Elkezdett használni szemceruzát és szájfényt,aztán már alapózót,aztán már pirosítót és púdert,később már szemhéjpúdert szóval mindent! Nem tagadom fantasztikusan áll neki,de hát egy elég elit iskolába jár,ahol ezt nem tolerálják!Mindig konfliktusba keveredik a tanárokka,ha rászolnak,hogy miért van kisminkelve!Már beszéltünk róla sokszor,hogy most mi lesz,de nem tudunk dűlűre jutni!Félek,hogy ki fogják csapni,pedig okos,és szorgelmes!4.6-es átlaga van!SEGÍTSETEK!
2011. jan. 26. 22:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy valamit nem értek. Miért nem teszed el előle az összeset olyan helyre, ahol nem találja meg?
2011. jan. 27. 07:54
 12/20 anonim ***** válasza:
Hass rá érszérvekkel.Hogy nem tesz jót a szép és egészséges bőrének az alapozó és társai,örüljön neki,hogy még nincs rá szüksége stb.
2011. jan. 27. 10:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Kár volt elkényeztetned. Ha nem adnál neki felesleges dolgokra pénzt, nem tudna sminket venni. Vedd el tőle és ne adj neki pénzt egy darabig semmire, hisztizni fog, közli, hogy utál téged, de sokat nem tehet, már nem azért, de mégiscsak te vagy az anyja.

Tudom manapság nagy divat, hogy a szülő barát és nem szülő, de ennek az a vége, hogy a 13éves kislányok egy jó része nem szűz, hétköznap este kocsmákban és diszkókban próbálják fűzni a haveromat (aki 21éves...), és pont most olvastam egy kérdést, amiben a 12 éves kis luvnya közölte, hogy azért nem volt gyanús a szüleinek, hogy köldökpiercinget csináltatott, mert csak 6000 forintba került. Na nem mintha olyan öreg lennék, de én általános sulis koromban ennyi pénzt egyben max akkor láttam, ha be kellett fizetni a tankönyveket, nem körmösre meg sminkre költeni rutinosan.

Nem voltam szent, én is kifestettem néha a szemem, amiből volt elég botrány a suliban, de max ennyi, nem vakoltam ki magam. Anyámék nevelésének hála meg tudok becsülni 5000 forintot, szívesebben költöm, ha én dolgoztam meg érte, és smink nélkül is fel merem vállalni magam.

Állítsd helyre az értékrendjét, valami szolidabb sminket (szemceruza, spirál, nem feltűnő szájfény max) a sulin kívüli programokra engedj meg neki, de suliba minek? oda tanulni kéne járjon, nem a seggét riszálni. Amúgy is nevetségesen néz ki egy gyerek kifestve szvsz.

2011. jan. 27. 14:05
 14/20 anonim ***** válasza:
kössetek kompromisszumot. Mivel a tiltás nem túl jó dolog, ezért mondd el neki hogy az arc bőre milyen lesz stb. A másik pl.: Használhatsz szempilla spirált, szájfényt és egy minimális korrektort, vagy alapozót a pattanásaidra, esetleges szépséghibáidra, ha nagyon-nagy dolog lenne, akkor akár szemcerkát is feltehetsz magadnak. Szerintem nagyon szép vagy sminkkel és smink nélkül is, de a tanárok nem nagyon díjazzák, és te sem fogod egy pár év múlva díjazni, mikor tönkre megy a bőrös. Majd egy-két év múlva festheteted magad rendesen. Ennyi.
2011. jan. 27. 14:13
 15/20 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy hülyeség ilyennel példálózni, mert ha elmeséled, a lányod úgysem fogja elhinni neked. Meg honnan is tudhatná, hogy mi lesz mondjuk 5, vagy 10 év múlva. De azért leírom:

Volt egy évfolyamtársam általánosban, a szülei igazából mindent megengedtek neki, és hetedikben már nem volt szűz, de most nem ez a lényeg. Olyan 11-12 éves korától kezdve festette a haját, kicsit később sminkelt (minden nap, elég erősen), majd nem sokkal azután szolizni is kezdett. Nemrég találkoztam vele, valószínűleg egy rosszabb napján, mert nem sok smink volt rajta. A szeme környéke ráncos, a bőre narancssárga színű, és igazából egy kivénhedt lányt láttam (persze ezt nem a sminknek köszönheti, de összkép ez volt), nem pedig egy 20 éves, fiatal, csinos lányt.

Szóval a lányodnak nem a sminkelést kéne alapjáraton tiltani, hanem a mindennapos sminkelést. Vagy finomítani rajta. Olyasmire gondolok, hogy csak szempillaspirált és alapozót használjon, szemceruzát meg szemhéjpúdert ne. Szóval valami kompromisszum félét kötni. És ha kevésbé látványos a festék, az iskolában is biztosan jobban tolerálnák.

2011. jan. 27. 14:15
 16/20 anonim ***** válasza:
Mutass neki ronda pattanásos és mitesszeres bőrű lányokat. Magyarázd el neki, hogy azoknak azért lett olyan a bőrük mert régen sminkelték, alapozták, púderezték (Kegyes hazugság) :) Egy minimál sminket szempilla, szájfény engedélyezhetsz, de többet ne.
2011. jan. 27. 15:08
 17/20 anonim válasza:
Hát, szerintem ez egyáltalán nem a sminkről szól... :) Valószínűleg nem kap annyi figyelmet, amennyire szüksége van. Én azt ajánlom, ne legyél vele fenyegető, mert azzal csak elvadítod magadtól is, pont elég baj az, hogy az iskola ennyire a külsőségekre ad, és nem arra büszke, hogy milyen okos, szorgalmas gyerek a lányod. Lehet, hogy érdemes vele többet beszélgetni (nem cseszegetni, beszélgetni) és akkor még akár az is kiderülhet, mitől olyan fontos neki a smink. Sok szerencsét!
2011. jan. 27. 16:48
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent választ! Egyépként tegnap este komolyan elbeszélgettünk erről az egész dologról.és azt mondta,hogy nagyon sajnálja,de csak félt,hogy az iskolában kinevetik,hogy ő milyen béna! Tessék eli iskola! Na mindegy a lényeg az,hogy azt mondta,hogy sohatöbbet nem fogja magát sminkelni,csak akkor mikor már nagyobb lesz,mert beigazolódtak a válaszaitok,hogy csúnya lett a bőre!Köszönök minden választ!
2011. jan. 27. 17:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Vidd el bőrgyógyászhoz. Ha szép lesz a bőre talán nem fogja szükségét érezni annak, hogy elfedje az arcát.

Plusz szempillaspirált használhatna, de csak ha minden este rendesen lemossa.

2011. jan. 27. 18:08
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! Majd holnap elviszem! :)
2011. jan. 27. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!