Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mennyire változott az ízlésete...

Mennyire változott az ízlésetek a parfümök terén az évek során?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok például régebben a virágos illatokat szeretted, mostanában inkább a fűszeresebbeket, vagy régebben a gyümölcsös illatokat választottad de újabban inkább a vaníliásak tetszenek. Vagy pont fordítva, korábban az édes vaníliás illatokért voltál oda de most már csak a friss, vizes parfümöket szereted.

Nyugodtan írd le azt is, ha stabilan ugyanazt a stílust szereted, például fás, virágos stb.

Magamból kiindulva született meg a kérdés, régen végig huszonévesen szerettem az édes vaníliás, akár vattacukros illatokat. 30 után viszont egyre inkább tapasztaltam, hogy nem esnek jól, megfájdult a fejem vagy hányingerem lett. Sokkal érzékenyebb lettem az illatokra, mintha intenzívebben érezném. Egy ideje csak a friss, tiszta, vizes illatok tetszenek, tipikusan kék vagy zöld üvegben szoktak ezek lenni. :)

Csak kíváncsiságból kérdeznélek titeket, veletek történt-e ilyen és milyen irányba.

ma 11:31
 1/2 Metionin ***** válasza:
Nálam stabilan ugyanaz. Gimis koromban kezdtem megszagolgatni a parfümöket a drogáriákban de a többségük nem tetszett, egy fogott meg csak és azt használtam sok évig. Ilyen sütibaba illat volt, vaníliás de fűszeres, nem gejl. Az osztálytársaim akkor mind vattacukorban illatoztak, ahhoz képest nekem nyanyaszagom volt :D Egyetemista koromban költöztem olyan helyre ahol már sokféle parfümöt lehetett kapni de maradtam ugyanannál az illatvilágnál a mai napig. Orientális és/vagy gourmand az édes fűszeres de nem gejl fajtából.
ma 11:46
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszként volt egy színdarab, aminél hárman játszottunk egy szerepet váltásban, és az egyik lány nagyon undorítóan beleizzadt, majd lefújta egy tömény vaníliás parfümmel. Azóta nem bírom elviselni a vaníliát.

A cukros illatokat szintén nem bírom, de sosem voltam olyan lányos lány, nem is illene hozzám.

Inkább az változott, hogy többet költök már rá, meg indie parfümöket veszek, nem azt ami szembe jön az első drogériában.

Fűszeresebbeket szerettem mindig is, az év nagy részében. Pézsmás, mirhás, ámbrás, tömjénes, fahéjas, tejes keserédeseket.

Sok arab parfümöm van, meg ámbra gyanta magában is egy kis szelencében, úgy néz ki mint a barnacukor, és a bőrbe kell masszírozni.

Nyáron savanykásabbakat, fás-citrusos, zöld növényes de továbbra is kesernyések. Pl mint a gin tonic illata?

34/N

ma 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!