Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Frissen szúrt Monore piercingg...

Frissen szúrt Monore piercinggel ( csak az írjon akinek van vagy volt!) jártatok szoláriumba, fogyasztottatok tejterméket, dohányoztatok?

Figyelt kérdés

Elvileg nem szabad 3 hétig a fent említett dolgokat csinálni, mert elfertőződik. Nem értem a szabályokat mert ez nem közvetlenül a szájon, meg a szájban van mint pl, a nyelv piercing, vagy az a száj karika. Na azokban tényleg nem lehet a fent említett dolgokat csinálni szerintem sem!

Nagy baj lenne belőle ha mégis dohányoznék, és járnék szoliba? A frissen szúrt orr pc-el is jártam.

2022. okt. 8. 08:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha nem a szájban van egy része, akkor szerinted merrefelé?

A monroe piercing a bal felső ajaklebenyen áthatoló ékszer. Egy része kívül van, egy része belül, a többi meg magában a szövetben.

Ugyan az igaz rá, mint a madonna, side lip, lip, cheek, a különféle bite, nyelvfék, smile, nyelv piercingekre. Lehet vele dohányozni, ahogy tejterméket is lehet enni. A dohányzás miatt egyrészt lassabban gyógyul, illetve növekszik a vadhús/keliod keletkezés esélye, a tejtermékek fogyasztása pedig erősen növeli az elfertőződés esélyét.

A szoli tilalom azért van, mert a fémek a szoliban használt VIS és UV fények zömét elnyelik és ettől felmelegednek, felforrósodnak. Ez a realtív nagy hőhatás nem tesz jót a sebnek. Ettől még az be fog gyógyulni, de lassabban és a hosszabb gyógyulási idő szintén növeli a problémák esélyét.

Ez nem azt jelenti, hogy ha akár egyszer is iszol egy kis tejet, vagy elszívsz egy cigit, esetleg napfény éri, akkor egyből baj lesz, ahogy annál is felléphet baj, aki mindent betart.

A szabály inkább arra vonatkozik, hogy a piercer, aki átszúrja és behelyezi az ékszert, az arra "vállal" garanciát, amit ő mond. Ha te nem tartod be a "szabály"okat, akkor ha teszem azt neked nagy bajod lesz tőle, akkor akár perelheted is. Az aláírt beleegyező nyilatkozatban ez benne is van. Szóval ez teljes mértékben a te felelősséged, nem másé.

Sima lip, vertical lip, side lip, nyelvfék, nyelv piercingjeim voltak/vannak, dohányzom, szoliba is járok. Viszont kezelni rendesen kezeltem mindegyiket. Kívülről octenisept-tel, belülről phlogosollal, corsodyllal vagy betadines oldattal öblögettem minden evés, vagy cigi után.

Viszont amit még nagyon is érdemes megemlíteni, hogy akármilyen profin van szúrva, idő után elkezdi csesztetni a talp az ínyt, ami könnyen fogvesztéssel járhat. Ezen érdemesebb elgondolkozni.

2022. okt. 9. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!