A folsavat csak 7hétben kezdtem el szedni! Egyálltalán van értelme ilyenkor elkezdeni vagy már késő? Nem tervezett baba volt! Ráadásul dohányoztam és alkoholt is fogyasztottam mire kiderült, hogy terhes vagyok!
Ezt olvastam:
A fejlődési rendellenességek a magzati élet első nyolc hetében alakulnak ki. Sajnos éppen ebben az időszakban nem kapja meg a gyermek a kellő védelmet, hiszen az anya sokszor nem is biztos még a terhességben. A terhesgondozás általában a hat-nyolcadik héten kezdődik. Az igazság az, hogy ilyenkor már késő: a nyolcadik hétre a magzat minden szerve kialakul, ettől az időtől fogva kevésbé érzékeny a környezeti hatásokra.
az 1.babámmal 6hetesen kezdtem el szedni az elevitet.akkor derült ki.szinte végig szedtem.és makk egészséges majdnem 15hónapos fiúcska szuszog az ágyban :-)
most a 2.baba tervezett volt,úgyhogy már a próbálkozás hónapja előtt elkezdtem szedni a vitamint.
Úgyhogy SZEDD!!!
A folsavat nem késő elkezdeni, ahogy az első írta: 12 hetes korig.
És terhesvitamint is szedj, azt végig + a szoptatás alatt is.
Sokan cigizünk, míg nem tudtunk a terhességről, általában nincs gond ebből, nyugi :) Az a lényeg, hogy most már a babára koncentrálj és az egészségetekre :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!