Ha fiatalként fogyasztottam alkoholt, dohányoztam esetleg drogot is fogyasztottam, akkor a megtérésem után jelentkeznem kell a rendőrségen?
Figyelt kérdés
Véglettel szeretném példázni, ha valaki megölt egy embert és még az elkapása előtt megtér nyilván valóan az a helyes, ha feladja magát a rendőrségen. Viszont mi a helyzet a "kisebb" bűnökkel mint a kérdésben említettek is, de lehet ilyen akár a bolti lopás, károkozás.
Mit gondoltok erről?
2019. aug. 11. 13:19
1/13 anonim válasza:
Minden okozott kárt meg kell téríteni. A dohányzás és az alkoholfogyasztás nem ütközik törvénybe, de drogfogyasztás miatt sem jelnteném fel magam, mert őrültnek néznének.
2/13 anonim válasza:
Jó kérdés. Szerintem azt kell figyelembe venni ki ellen követtél el bűnt. Ha mondjuk 10 éve loptál egy boltból, azt talán valamilyen jótékonykodással lehet jóvá tenni, de ha konkrétan valakitől loptál, azt vissza adod neki. A drogozás, bár törvénysértés, de elsősorban neked árt. Ha ezzel rendőrségre mész akkor sem csuknak le, elküldenek valami leszoktató programra, végighallgatod és ennyi. Ha most nem drogozol, akkor ennek mégúgyse lenne értelme. De azt hiszem erre vannak a papok, hogy elmondod nekik ezeket, ők meg megmondják mit hogyan próbálhatnál jóvá tenni.
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
A Biblia mit ír erről, van benne szó a jóvátételről?
2019. aug. 11. 13:52
4/13 anonim válasza:
Csak kibújik az a szög a zsákból :)
5/13 A kérdező kommentje:
Nem értem mire gondolsz.
2019. aug. 11. 15:14
6/13 anonim válasza:
Dehogynem. Isten nem szereti a hazug embert.
7/13 A kérdező kommentje:
Ahogy érzed.
2019. aug. 11. 16:13
8/13 anonim válasza:
8Ján46, "mondom néktek, akiknek elbódult az értelme, hogy térjetek meg bűneitekből de ne jelentsétek a rómaiaknak, mert titeket csak az Atya fog megitélni. Többet ér egy megtért kábós mint ezer teve a tű fokán."
10/13 anonim válasza:
Ami kárt okoztál, azt kell megtéríteni ill. levezekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!