Hány éves kortól elfogadható a smink. Persze természetes, szép sminkre gondolok. Egy 15 éves lánynak illendő sminket viselni?
Én most vagyok 15, nincs TikTokom, Instám, Facem, de minden nap sminkelek. Egyszerűen azért, mert szeretem, és szebbnek érzem magamat tőle. Szerintem nyugodtan sminkelj, ahogy neked tetszik, csak arra figyelj, hogy ne szippantsanak be a trendek, mert ez a mostani 1 kg highlighter, egy csomó kontúr, sötétbarna szájceruza, és nude rúzs, nagyon gáz szerintem.
Szóval hajrá, de csak okosan :)
Nyilvánvaló, hogy a full glam sminkeket nem ennek a korosztálynak találták ki. Eleve nem is praktikus az egész napos rohanás, a mindennapos testnevelés órák hevében. Egy agyonhighlighterezett és kontúrozott arcnál nincs kiábrándítóbb, ha emellett diszkógömbként fénylik az izzadságtól és olvadozik a vakolat. 🤢
Amikor 15 voltam, csak szempillaspirált és egy kis szemceruzát vagy tust használtam. Aztán pár évvel később hozzácsapódott mindehhez a szemöldök festése, mert akkoriban, szerencsétlen kiszedések miatt ritkának és hézagosnak ítéltem meg, illetve természetesebb szemhéjpúder palettákat, folyékony rúzsokat is 16-17 éves korom körül kezdtem el viselni.
Lassan 22 éves fejjel már ennél jóval extrémebben sminkelek, de egyrészt: már felnőtt vagyok, így nem kelt visszatetsző hatást, és nem is kell annyit ugrálnom, mint akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!