Természetes és elfogadható dolog, hogy az emberek egyre később kötnek házasságot. Egyetértesz?
Egy esszéhez van rá szükségem, tehát véleményt, érveket szeretnék.
Köszönöm előre is. :)
Természetes.
Én se kötnék, mert
A, nem vagyok vallásos
B, váláskor viszi a fél vagyonomat
C, e nélkül is lehet boldog a kapcsolat
A házasság egy jogi formula a mai világban, más szerepe nincs, mivel ez már egy felvilágosodott társadalom.
Nincs szükség Isten áldására, sem senki máséra ahhoz hogy két ember boldog legyen!
Én ennyivel lezárnám az egész esszét a helyedben, mert ezen értelmetlen vitatkozni, továbbá az esszé címe is és megfogalmazása is provokatív.
Egyetértek, mert átformálódott a társadalom. Bár a család -a házasság- az alapja, ennek mára szerintem nincs olyan komoly értéke.
Természetes és elfogadható mert manapság kitolódott a tanulásra szánt idő, a nők többsége is továbbtanul, nem csak a háztartásban dolgozik, így mire a családalapításig eljutnak már idősebbek, mint 20-30 éve. Az emberek igyekszenek minél jobb anyagi hátteret megteremteni, ehhez pedig időre van szükségük.
Elfogadható, mert a korai házasságok főleg a tapasztalatlanság és meggondolatlanság miatt gyakran válással végződnek. A válást valamelyik fél jobban megszenvedheti, de leginkább anyagi vonzata miatt (nem elhanyagolható az érzelmi oldala sem).
Ellenérv: A későn kötött házasságok kötések gyakran olyan nyomás miatt történnek, mint a család vagy a környzet. Ha a gyerek kérdése kerül terítékre (ami mindig kínos) idősebb pároknál már felvetődhetnek egészségügyi problémák, pl. nehézségek teherbeeséssel stb.
Szerintem pedig nem középiskolásoknak való kérdés,akiknek fingjuk sincs a felnőtt életről.
Miért kell ilyen feladatot adni nekik?
Miért nem lehet az életkoruknak megfelelő feladatot találni?
Ne érveljen már egy 10en éves gyerek ilyenek mellett 0 élettapasztalattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!