Természetes és elfogadható dolog, hogy az emberek egyre később kötnek házasságot. Egyetértesz?
Egy esszéhez van rá szükségem, tehát véleményt, érveket szeretnék.
Köszönöm előre is. :)
Alapból a házasság maga nem egy természetes dolog, mármint mi emberek kreáltuk a fogalmat. Így változhat, hogy emberek mikor kötik meg.
De ez egy elég hülye esszé, merthogy elfogadható-e... milyen jogon pofáznék bele, hogy a szomszédom mikor köt házasságot, ha egyáltalán köt?
Szerintem pedig vannak témák,dolgok,amik nem tiniknek való.
Velünk Etika órán,mikor tini voltam ilyen esszét írattak.
Hogy erkölcsileg helyes e az abortusz vagy az eutanázia.
Eltettem,megőriztem azt az esszét,amit akkor írtam.Ma már csak nevetek rajta,milyen kis naiv voltam.
Teljesen más a véleményen azóta.
Mégis honnan tudtam volna akkor én ezt megítélni?
Eutanázia?Voltam én már halálos beteg?Vagy éltem én már erős fizikai szenvedést?Akkor mi jogon ítéljem én meg ezt a kérdést.
Abortusz.Estem én már teherbe?Tudom én,hogy mivel jár egy gyerek felnevelése,vagy egy abortusz utána érzés?
Nem.Mert még tini voltam.
A házasság ugyanilyen.Felnőtt dolog.
Miért kell egy tininek a házassági kérdést vagy bármilyen felnőtt témát megítélnie,amihez még nem felnőtt?
Tiniként úgy is azt írod le,amit hallani akarnak,nem amit gondolsz.
27/F
Eleve az a baj,hogy maga a kérdés válaszlehetőséget ad.
Egyetértesz-e?
Nem kell beleszólnunk a másik életébe,és nem kell megkérdőjelezni egy esszében.Nekem ez a véleményem.
Az előttem szólóval amúgy teljesen egyetértek.
"De ez egy elég hülye esszé, merthogy elfogadható-e... milyen jogon pofáznék bele, hogy a szomszédom mikor köt házasságot, ha egyáltalán köt?"
Pont erre akartam utalni:)
Szüleim első gyereküket 26 évesen szülték, most meg a 25-30-ról szépen átcsúszott az átlag 30-35-re. Én nem értek egyet vele, sajnos a mai világban sokan a 20-as éveket végig akarják bulizni / nincs biztos életük sokáig és addig nem mernek gyereket bevállalni / nem is akarnak gyereket.
Én szeretnék 26-27 évesen már gyereket.
F17
Véleményem szerint ezt a dolgot nem lehet úgy nézni, hogy "természetes" vagy "normális"...
A mai világban megfontoltan kell cselekedni és nem csak úgy beleugrani egy házasságba.
Nagyon nagy szerepet játszik a dologban a pénz, illetve az is, hogy manapság már nincs az a " 21 éves vagy és még nincs férjed ?"
Ezt konkrétan a szomszédnéni mondta nekem 10 éve és még most sem vagyok házas.
Úgy érzem, hogy semmit sem vesztettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!