Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit visztek/vittetek egyetemre?

Mit visztek/vittetek egyetemre?

Figyelt kérdés

Elég valószínű, hogy ősztől egyetemista leszek, és szeretnék venni egy új táskát.Viszont nem tudom, hogy mekkorát vegyek, miket kell majd napi szinten magamnál hordani.

Ti miket visztek magatokkal általában egyetemre? Milyen táskával érdemes számolni?:)

2021. jún. 3. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először döntsd el, hogy mire szeretnél jegyzetelni. Laptop, tablet, kis füzet, nagy füzet, külön lapokra, amit mappában tárolsz...

Ezen kívül igazából sok minden nem kell. Én egy kisebb méretű női válltáskát hordtam, abba belefért minden. Telefon, kulcs, pénztárca, toll, fél literes vizespalack meg még néhány apróság. Én lapokra jegyzeteltem, azt az egy mappát, amiben tároltam őket tárgyakra lebontva, pedig kézben vittem.

Laptop esetén is elég ennyi, azt meg viheted külön laptoptáskában akár. Tablet vagy füzet esetén azért érdemes akkora táskát választani, amibe ezek beleférnek.

2021. jún. 3. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én biciklivel jártam. Vittem: kulcs, iratok, bicikilakat, maszk, vizes kulacs, 3 toll (jobb napokon tolltartó, rosszabbon kértem kölcsön tollat), minimum 3 lap/ óra. (Lefűzős füzetem volt/van. Tehát egy órára csak a párt előző jegyzetet viszem és plusz 3 lapot. Általában max 6 oldalt írtam. )

Egy-két órára kell laptop, akkor vittem azt is. De mondjuk heti egy alkalommal.

Sima hátizsák.

Hazafelé volt, hogy bevásároltam, akkor azt is többnyire betettem a táskámba, de szerencsére van kosár a biciklimen, így ezt nem muszáj.

Olyat vegyél, amibe belefér a laptopod, ha olyan szakon tanulsz, amin felmerül, hogy hozzányúljatok egy számítógéphez vagy ha azon jegyzetelsz.

2021. jún. 3. 16:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakra mész?
2021. jún. 3. 17:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld gomb.

Anglisztikára megyek.

2021. jún. 3. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kisebb táskába vittem 1-2 füzetet meg 1-2 tollat, 1 vizet, és ennyi, de volt, amikor táska nélkül csak 1 kis füzettel meg egy tollal a zsebemben mentem be, mert csak 1 órám volt aznap. Úgyhogy nem muszáj nagy vásárlásokba kezdened, pár füzet meg toll bőven elég. Az még mondjuk megeshet, hogy kell bevinned pendrive-ot, ha olyan szakon leszel, ahol kell előadásokat tartanod.
2021. jún. 3. 17:44
 6/8 Sunshinedoll ***** válasza:
87%

Ez függ sok mindentől: mit viszel magaddal (könyv, laptop, jegyzetfüzet, esetleg laborköpeny, viszel-e magaddal ebédet, kaját, vizet stb), mire jegyzetelsz (kis füzet, laptop, nagy füzet, sok füzet, egy nagy füzet) és mivel közlekedsz.

Én vagy hátizsákkal vagy ilyen nagyobb "tote" táskával mentem, mert nagy alakú füzeteket hordtam, néha vittem könyveket is (ha volt lyukas órám és tanulni akartam közben) vittem magammal szendvicset vagy valami kaját meg sokszor még laborköpenyt is.

2021. jún. 3. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is anglisztikás vagyok :)

Én igazából ugyanazt a táskát hordtam egyetemen is mint középiskolában, egy közepes méretű vászon hátizsákot, amit még a Deichmannban vettem. Én teljesen jól elfértem benne, mert igazából nem hordtam magammal túl sok mindent. Általában volt nálam egy füzet (én a jegyzeteléshez egy darab picit vastagabb, A4es füzetet hordtam magammal és minden órámon ebbe írtam, majd otthon tárgyanként külön füzetekbe másoltam át a jegyzeteimet és azokat esetleg kiegészítettem még más forrásokból - könyv, oktatói jegyzet stb. és nekem így könnyebb volt átlátható, logikus jegyzeteket írni), egy kisebb tolltartó (pár toll, egy ceruza, egy szövegkiemelő, egy radír), egy üveg innivaló, esetleg valami gyümölcs/péksüti/szendvics stb., illetve kulcs, zsepi, telefon, pénztárca, esetleg esernyő, ilyen apróságok. Én laptopot/tabletet csak ritkán hordtam magammal az egyetemre, mert nem nagyon használtam (max. ha bent akartam tanulni az órák után/között vagy pl. sok irodalmas órámra be kellett vinnünk az olvasott szöveget és néhány tanár megengedte, hogy gépen nézzük, de sokan csak nyomtatva fogadták el). Könyvet is ritkán hordtam magammal, mert általában digitális formában megkaptuk az olvasmányokat, csak pár könyvet vettem ki a könyvtárból, ami hosszabb volt és kényelmesebb volt úgy olvasni. Valamint én mindig hordtam magammal egy vászonszatyrot és akkor abba tudtam pakolni, ha esetleg mégis több cuccom volt vagy bementem vásárolni stb., az jól jött.

2021. jún. 3. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én hátizsákkal jártam:

- kulacs (8 dl)

- ebéd

- füzet vagy laptop

- tolltartó

- alap cuccok, zsepi, kulcs, telefon, tampon, bérlet stb.

- esernyő

- könyv / ebook olvasó

- vászonszatyrok bevásárláshoz

- átmeneti időben pulcsi

2021. jún. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!