Mennyi idősen a normális sminkelni?
Van olyan aki manapság 10 évesen kismikelve jár iskolába, és van olyan aki egész életében hozzá sem nyúlt a sminkekhez.
Több féle verziót hallottam afelől, hogy hány évesen “jó” elkezdeni sminkelni.(ezzel nem azt mondom, hogy ez egy rossz dolog csak akkor nem a legjobb hogyha éppen a játszással kéne foglalkoznia a pl. 9 éves gyereknek mint sminkelni vagy éppen körmöshöz járni de ez már más dolog)
Mennyi idősen kezdtetek el sminkelni? Hány évesen a normális?
12-13 évesen már sminkeltem (szemceruza, szempillaspirál) 14-15 évesen már durvábban, alapozó, szemhélytus, szemfesték, rúzs, szóval kb minden.
20 éves koromig ez tartott, aztán vissza vettem, de alkalmanként használtam erősebb sminkeket is,
most 23 múltam, mára egyáltalán nem sminkelek, csak ritkán, de akkor csak egy alapot. (Kevés alapozó, szemöldök, szempilla festés vagy halványan kihúzom a szemem alul).
Sztem legkorabban kb.13 évesen.
Jó magam is kb 13-14 évesen viszonylag korán kezdtem el sminkelni, és nem is ment olyan jól kezdetben, nem volt természetes hatása illetve a termékek sem voltak túl jók, amiket akkoriban használtam. De egy idő után belejöttem, és örülök neki, hogy nem most kezdem el bontogatni a szárnyaimat. Még fiatalon sztem ez megszokott, viszont egy felnőtt nőnél már furcsán veszi ki magát, ha nem szép a sminke.
14 èves koromban kezdtem el. De csak alapozót hasznaltam.aztán szempillasspsiral szemceruzaval.
23/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!