Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mennyi idősen a normális...

Mennyi idősen a normális sminkelni?

Figyelt kérdés

Van olyan aki manapság 10 évesen kismikelve jár iskolába, és van olyan aki egész életében hozzá sem nyúlt a sminkekhez.

Több féle verziót hallottam afelől, hogy hány évesen “jó” elkezdeni sminkelni.(ezzel nem azt mondom, hogy ez egy rossz dolog csak akkor nem a legjobb hogyha éppen a játszással kéne foglalkoznia a pl. 9 éves gyereknek mint sminkelni vagy éppen körmöshöz járni de ez már más dolog)

Mennyi idősen kezdtetek el sminkelni? Hány évesen a normális?

2020. júl. 12. 14:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%
én 18 vagyok de még a mai napig se izgatnak a sminkek😝 egyetlen egy nap se volt, hogy sminkelve mentem volna suliba😆
2020. júl. 14. 05:44
 12/19 anonim ***** válasza:
13 évesen kezdtem el érdeklődni és néha ki sminkeltem magam, az volt az az időszakom amikor minél több sminket akartam, később rájöttem felesleges és inkább minőségi mint sok, mindenap 14 évesen kezdtem el mindenaposan, 15 évesen is mindenap ki sminkeltem magam a suliba,16 évesen is napi rendszerességel sminkeltem hétvégente nem sminkeltem mert otthonra minek csak ha suliba vagy elmentem itthonrol, volt amikor kicsit erősre vettem a sminket, dehát az ember a hibákbol tanul, azóta rajöttem utcán szebb a természetes mint a rikitó színek, és még mindig szeretek sminkelni, és igen volt biztos aki szerint nem kellene sminkelnem vagy tul fiatal vagyok hozzá csak éppen nem érdekel, hozzá teszem 9,10,11,12 évesen engem sem érdekelt a smink, csak az arcápolás hogy mivel tüntessem el a mitesszereket az orrombol ilyesmik, de a smink még nem, nevetséges amikor 9 évesen meglátok piros rúzst az utcán vagy hasonlo persze megtartom sajat magamnak a véleményem,de semmi nőies még nincs rajtuk így nem tudja viselni, vannak lányok akiknek meg jol áll akár napi rendszeresegel is de ők már elmultak kis 14 évesek szóval igen szerintem is gáz nem normális hogy ez érdekli őket, max unalombol en is szorakoztam neha anyam sminkeivel de csak enyi aztan le is töröltem, hamarabb fognak kiégni ezek a kislányok, nem vagyok állszent hisz nehéz kor, de én akkor sem engedném ha szülő lennék 13 év alatt, és azután is amig nem tud sminkelni szempilla spiral korrektor meg szajfenyt engednék hogy ne tegye magát köznevetség tárgyává.
2020. júl. 14. 16:50
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

12-13 évesen már sminkeltem (szemceruza, szempillaspirál) 14-15 évesen már durvábban, alapozó, szemhélytus, szemfesték, rúzs, szóval kb minden.

20 éves koromig ez tartott, aztán vissza vettem, de alkalmanként használtam erősebb sminkeket is,

most 23 múltam, mára egyáltalán nem sminkelek, csak ritkán, de akkor csak egy alapot. (Kevés alapozó, szemöldök, szempilla festés vagy halványan kihúzom a szemem alul).

2020. júl. 15. 20:20
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincsen korhoz kötve én 17 éves vagyok. Sminkem pár dologból áll átlátszó szemöldök gél, és valamit a számra carmex(sima) vagy valami szájfény, enyhe rúzs,néha szempillaspirál. Alapvetően nincs bajom a smink nélküli kinézetemmel, de néha olyan kedvem van szertek. Számomra az ajkam kiemelése amit igazán szertek. Alapozót, korrektort nem használok nincsenek börhibáim (szerencsére) és nem is nagyon szertem, ha van valami az arcomon. Van 2 szemhélypúder palettám egy egyszerűbb egy különlegesebb ezekkel otthon szoktam szórakozni, próbálgatni mit tudok belőle kihozni. Neked van hozzá kedved akkor próbáld ki. Nézd meg mi álj jól neked, mi tetszik. Az, h 9,10 éves kislányok sminkelnek rendesen sztm túlzás és nem csak azért mert egy 9-12 éves kislányon idétlenül tud állni a smink. Esetleg színezett ajakápoló, szájfény bőven elég, ha már annyira akar.... Börhibája van (sajnos) valakinek akkor inkább bőrgyógyászatra menjen el ott biztosan segítenek(jó esetben) , hiszen az a munkája. Azt látom sok helyen kislányok smikelnek (tisztelt a kivételnek) én ilyen idősen játszottam H2o-t néztem nem smikeltem. Nyilván mindenki azt csinál amit akar, de nem engedném a gyerekemnek 9-12 évesen full sminkben legyen. Sokszor olvastam túl hamar kezdesz el durván sminkelni itt nyilván több réteg sminkre gondolok "idősebb" korban tönkre teszi a bőrt.
2020. júl. 15. 22:01
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 vagyok *szeretek, szeretem
2020. júl. 15. 22:06
 16/19 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan dolog ami nincs korhoz kötve már 2020 ban max még az idősebb korosztály botránkozik meg ezen hogy egy fiatal lányon van smink, de ez szerintem izlés kérdése stílus, van aki szereti a barna vagy erős szinü ruzsokat,van aki a müszempillas pirositos valtozaért van oda, meg vannak akik a bronzos nude -ért, ez mind izlés kérdése ha valaki akár 14 évesen profin tud sminkelni akkor hajrá had fejezze ki magát, ha valaki sminkben érzi magát csinosnak, nőiesnek akkor tegye egy kis rúzs, szempilla spirál tus sosem árt, persze ezzel egyet értek hogy nagyon fiatalon ne, és játszon még és nézze a kis fikszios meséket a tv ben és menjen a jatszoterre inkább hintázni, de azt is el kell fogadni hogy más generácio, és inkább megmutatni nekik a helyed utat mint megalázzuk őket hogy jaj hogy nézel ki vagy minek festesz magadbol bohocot, okosan is el lehet egy kislánynak magyarázni miért nem való még neki a smink vagy csak alkalmakkor ki festeni szolidan, általában szerintem 12-13 éves korban alakul ki a smink iranti érdeklődés, amikor már szempilla spiralt,korrektort, szajfeny meg engedett, kesobb gyarapodhat barmikor a smink keszlete, sok szülő nem veszi meg a gyerekenek a legjobbat hanem a legolcsobbat veszi meg és csodalkozik ha bőrbaja jön ki a gyerekének ezért érdemes egyszer bele nyulni a penztarcaba aztán egy jó ideig elég neki, én mivel imádok sminkelni engedni fogom ha lesz lányom és megnutatom mit hogy kell vagy mit hasznaljon hogy ne legyen bohóc.
2020. júl. 16. 02:32
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

Sztem legkorabban kb.13 évesen.

Jó magam is kb 13-14 évesen viszonylag korán kezdtem el sminkelni, és nem is ment olyan jól kezdetben, nem volt természetes hatása illetve a termékek sem voltak túl jók, amiket akkoriban használtam. De egy idő után belejöttem, és örülök neki, hogy nem most kezdem el bontogatni a szárnyaimat. Még fiatalon sztem ez megszokott, viszont egy felnőtt nőnél már furcsán veszi ki magát, ha nem szép a sminke.

2020. júl. 18. 23:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem tejfel szőke a hajam és kicsi koromban a szemöldököm is így anyukám segített kb 10 éves koromban természetesre csinálni mivel nagyon sokat sírtam miatta. Korrektort akkor használok ha azok az élet megkeserítők előjönnek :D Kb 14 éves korom óta használok szempillaspirált és natúr rúzst.
2020. júl. 27. 20:38
 19/19 anonim ***** válasza:

14 èves koromban kezdtem el. De csak alapozót hasznaltam.aztán szempillasspsiral szemceruzaval.

23/l

2020. júl. 28. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!