Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Hasplasztika van tb-re?

Hasplasztika van tb-re?

Figyelt kérdés
Nézegettem a neten, de ezt is azt is írtak. Ha tudtok róla, hogy mostanában csinálnak-e és, hogy mi a feltétele leírnátok? Köszönöm a válaszokat
2010. jún. 15. 13:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
igazából bármit el lehet intézni egy kis pénzzel a zsebben. de én soha nem csináltatnék semmit tb-re mert leszarják hogy hogy fogsz kinézni utána. barátnőmnek így lett kocka melle.
2010. jún. 15. 13:50
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

nem lehet. nővéremnek szülések következtében

a hasfalában a hasizom szétszakadt illetve köldöksérve is volt (és ezek miatt a hasán a bőr szülés utáni fogyásnál irtózatosan ronda lett mert nem tartotta semmi) és neki is csak a hasizom összevarrását illetve a sérvműtétet fizette a tb. Úgy oldotta meg hogy amikor műtötték, saját pénzből beszervezett egy plasztikai sebészt aki az egészségügyi műtétek után megcsinálna a plasztikai részt.

2010. jún. 15. 16:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak akkor támogatja az OEP ha nagyon-nagyon sokat fogytál és attól csúnya a hasad( a terhesség alatt felszedett kilók nem számítanak,szülés utáni hasplasztikáért fizetnikell)
2010. jún. 15. 18:08
 4/11 anonim ***** válasza:
63%

Első:

Butaság, nagyon sok szép állami kórházban "készült" cicit láttam.Semmi különbség nem volt a drága magánklinikai doki és az OEP-es doki munkája között

2010. jún. 15. 18:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Elösször is köszönöm az eddigi válaszokat.

Volt ahol azt olvastam, hogyha az izmos hasfal rekonstrukcióra szorul akkor is lehet tb. támogatással hasplasztikát csináltatni. Errőé tudtok valamit?

2010. jún. 15. 20:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon sok helyen érdeklődtem már, sajnos elkeserítő....

Én 125kg voltam terhesség után 1évvel, fogytam 45öt. Gondolhatod, hogy néz ki a hasam. De nem csinálják meg tbre! :-(

Így sem bikinit, sem testhezsimuló felsőt nem vehetek fel, nem beszélve arról, hogy 3 éve nincs senkim,mert képtelen lennék levetkőzni!

2010. jún. 20. 13:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Szia 13:11-es!

Nagyon át tudom érezni a helyzetedet. Én nem híztam nagyon sokat terhesség alatt "csak" 13 kg-ot. Szülés után le is ment rólam. De én viszon sokkal kezdtem a terhességet. Most 92 kg vagyok és 175 cm magas. A súly még csak-csak eloszlik rajtam nem vészes, de a hasam borzasztó. Nemtudom, hogy azért mert nagy volt a babóm (4260 g született) vagy mert ilyen rossz a bőröm, de nagyon csúnya kötényhasam maradt. Arról nem is beszélve, hogy az egész tiszta stria csíkos. Azt halottam, hogy ha a BMI érték csökkenésed meghaladja a 10-et akkor is jogosúlt vagy rá vagy ha a terhesség alatt az izmos hasfal annyira kitágúlt, hogy rekonstrukcióra szorul. Én az utóbbit próbálom elintézni. Kértem beutalót a háziorvostól sebészetre már voltam is és tovább küldtek egy másik sebészhez. Hozzá megyek majd júliusban. Meglátjuk mit mond. Csak reménykedni tudom, mert én se tudok felvenni se egy feszülősebb felsőt se egy fürdőruhát. Borzasztóan zavar. :(

2010. jún. 20. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
hát nekem is nagyon csúnya a hasam és én is szeretném megcsináltatni.remélem neked sikerül.sok sikert
2010. jún. 26. 12:11
 9/11 anonim válasza:

Látom nagyon szeretnek az emberek butaságokat írni, csak hasra ütve. A helyett, hogy megkérdeznének egy szakembert. Elnézést a kérdezőtől, de a fejlett internet miatt, bőven van lehetőséged plasztikai sebészeknek feltenni ezt a kérdést.

Nem tudom mi jogon szólják le a tb-s dokikat. Szerintem sokkal nagyobb tapasztalatuk van, mint egy klinikán unatkozó pénzsóvárnak. Tisztelet a kivételnek. Néha nézhetnétek neten képeket.

Tessék, itt a kérdésedre a megfelelő, pontos válasz:

A hasplasztikát bizonyos feltételekkel támogatja a TB: ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)/ testmagasság (m)*testmagasság (m)). A másik támogatási lehetőség, ha hasfali rekonstrukcióra van szükség (a meggyengült izmos hasfal helyreállító műtéte). A támogatás mértéke 100%. A támogatottság eldöntéséhez háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

Csak akkor támogatja a tb a hasplasztikát, ha a dokumentált legnagyobb súly eléri a 35-ös testtömeg indexet.

Amennyiben ezt nem érted el, és nincs meg a kötelező index csökkenés, bármelyik plasztikai sebész pénzért javít a pocidon. A Szent Imre kórházban nagyon szépet csinálnak, és nagyon jó áron.

2011. márc. 28. 16:58
 10/11 anonim válasza:

Ha a bőrötök megvan nyúlva, esetleg narancsbőr. Én a garnier bőrfeszesítőt tudom ajánlani. A testápolós verziója nekem nem jött be. De van egy sokkal koncentráltabb masszírozó fejes (nem golyós) verziója is. Én ezt használom. Nem csodaszer, de sokat segít. :)

Egyébként a hasfelvarrást nem befolyásolja a szülés.

2011. márc. 28. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!