Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Hogy zajlik az ha valakit...

Hogy zajlik az ha valakit pl:férfiból nővé operálnak?

Figyelt kérdés

nagyon durva lehet, nem? nem vagyok hapsi ,h nő akarok lenni, ha vki ,,véletlenül" ezzel jönne.Csak néztem ezt a Kim Petras-t(német énekes,,nő",akit 16 éves korában nővé operáltak) és azon gondolkodtam,h ezt vajon h csinálhatják?o.O 1.levágják a fütykösét, és lyukat csinálnak a helyére??el nem hiszem, h ezt vki bevállalja..(mondjuk nőből nehezebb férfit csinálni :D..)de mégis, világosítsatok fel!!!:D

kösz

2009. dec. 23. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
én úgy tom, hogy kap szép kis szilikon ciciket :D:D egy kis száj plasztika.. a "fütykösét" úgy tudom, hogy csak akkor, ha nagyon akarja, bár ezt nem tudom :/ de engem is érdekel XD o.O!
2009. dec. 23. 21:12
 2/9 anonim ***** válasza:
49%
Juj egyszer láttam erről egy sebészeti videót, de nem ajánlom. Még az "ajkakat" is megcsinálták odalent... a végén meg ugye hormonkezelés.
2009. dec. 23. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hosszú folyamat, aminek az operáció csak a végét jelenti. Ha valaki úgy érzi, hogy nemi identitászavarral küszködik, tehát ellenkező nemű testbe "bezárva" él, előtte el kell mennie pszichiáterhez, aki megvizsgálja, elbeszélget vele. Ha ő megerősíti, hogy valóban ez a probléma áll fenn, lehet kérni hormonkezelést, azaz feliratni a kérdésednek megfelelő esetben, férfiból nővé, azaz MTF (man to female) nemváltásnál ösztrogént.

A hormonok rendszeres szedésével biológiai átalakulás kezdődik. Ha időben (még a pubertás kezdeti szakaszában) kezdik, akkor a hang nem fog mutálni, megmarad a magas hangszín. Az arcszőrzet sem lesz erős, a hajhullás gyakorlatilag megáll. A bőr bársonyosabbá válik, a csípő enyhén kiszélesedik, és a mellek is megnagyobbodnak. Érzelmileg is lágyabbá válnak a páciensek, gyakrabban fordul elő náluk, hogy rájuk jön a sírás. A nemzőképességüket egy idő után elvesztik.

A hormonterápiával együtt lehet kérvényezni a névváltoztatást, melyhez (ha jól tudom) orvosi véleményre is szükség van. De olyan ország is van, ahol megkövetelik, hogy az illető egy évig nőként, női ruhában éljen, és dolgozzon. A névváltoztatással a személyi szám is 1-ről 2-re változik, tehát jogilag az illető már nő.

Ezután következhet a műtét, amelyet végezhetnek egy alkalommal, de általában műtétek sorozatáról van szó, amelyek rendkívül költségesek (összességében több millió Ft). Sokan utaznak pl. Thaiföldre, vagy Kanadába, ahol nagyon sok ilyen operációt (SRS = sex reassignment surgery) végeznek. Először természetesen kasztrálják a pácienst, aztán vaginoplasztikát csinálnak, azaz kialakítják a hüvelyt. Ez nem csupán annyit jelent, hogy az illetőnek "levágják a fütyijét", hiszen nagyon fontos, hogy utána nőként teljes értékű szexuális életet is tudjon élni. A pénisz érző idegeinek nem szabad megsérülnie. Ehhez lényegében lehúzzák a pénisz külső bőrét, kiveszik a belsejét, és befordítják a kialakított üregbe. A pénisz egy darabjából kialakítják a csiklót. Lényegében ennyi az átalakítás, de hogy a leendő "kislány" helyes is legyen, még egyéb plasztikai műtétekre is szükség van. Gyakori a FFS (facial feminisation surgery), melynek során lekerekítik a szögletes arccsontokat, nőies orcát csinálnak, kisebb, pisze orrot, a szájat, a szemeket és a szemöldököt is nőiesre szabják. Hajátültetéssel a hajvonalakat is korrigálják. Sokan kérnek még mellimplantátumot, mert a hormonkezeléssel nem nő meg annyira. Lézeres (végleges) szőreltávolítást is csinálhatnak, amikor az arcról és az egész testről szálanként kiirtják a szőrt.

Az "élethűség" kedvéért aztán még sokan képzik a hangjukat, hogy magasabb, nőiesebb legyen. A vaginát rendszeresen kell tágítani vibrátorral. Nagyon sok olyan átoperált transszexuális van, akiről meg nem lehetne mondani, hogy valaha férfi volt...

2009. dec. 23. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
7%
Itt van ra egy pelda Michael Jackson !xD
2009. dec. 24. 01:59
 5/9 anonim ***** válasza:
2%
Talan ki akarod probalni?
2009. dec. 24. 02:01
 6/9 A kérdező kommentje:
az utolós válaszoló valószínű vagy nem olvasta el a kérdésemte teljes egészében, vagy csak egyszerűen kultúrálatlan és ostoba... ki akarom próbálni? Igen valószínű 18 éves LÁNY létemre...
2009. dec. 24. 22:28
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm 3.-ik kommentelő tömör kifejtését!
2009. dec. 24. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező: szívesen! Ha bővebben érdekel a téma, ajánlom a következő két oldalt:

[link]

[link]

2009. dec. 25. 05:01
 9/9 anonim ***** válasza:
26%

01:59

anyádat[:

2010. jan. 3. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!