Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A magyarok többsége miért...

A magyarok többsége miért ennyire rosszul öltözött?

Figyelt kérdés
Nyilván nem elvárható hogy mindenki személyre szabott ruhákban járjon, de sokan úgy öltöznek, mintha vakon válogatnék össze a ruhadarabokat nulla stílusérzékkel.

2018. nov. 30. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Ez nemcsak a magyarokra jellemző. Az emberek nagy része ilyen. Van néhány jó példa, olaszok, franciák. Őket szokták emlegetni. De azért ott sem mindenki csinos.

Sok embert nem érdekel. Én a legrosszabbul öltözötteket USA-ban, Ausztráliában láttam. Tényleg senkit sem érdekel, hogy mi van rajtad, így nem is foglalkoznak vele az emberek.

2018. nov. 30. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Ahogy az első írta, ez nem hazai sajátosság.

Mikor első ízben jutottam ki Olaszországba, Franciaországba, Angliába, nos akkor én is a nagy divatmagazinokban és filmekben látott "Szófialoren" meg "Ódrihepbörn" stílusú nőkre számítottam...ja...aztán elvétve láttam 1-1 olyat.

Idehaza meg, pasiknál van az a proli hozzá állás, hogy:

öltöny = Esküvő, temetés, ballagás, meló, azaz KÖTELEZŐ UNIFORMIS MELÓS RUHA, mert fater is csak melóba hordta és a biztonsági őrök is abban vannak.

2 példa, kérdések és válaszok is érdekesek:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes_..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes_..

2018. nov. 30. 12:03
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem csak a magyarok ilyenek.

Mindenkinek van egy fajta stílusa, de sokan csak kényelem miatt veszik fel azt amit felvesznek és nem érdekli őket mások mit szólnak.

Én például nagyon ritkán hordok csak nadrágot, már egészen kislány koromban azt szoktam meg hogy szoknyát viselek harisnyával, mivel anyum is ilyen, és így is nevelt engem. Igaz hogy anyum már rég megunta ezt az öltözködést, de én nem. Nem is igazán tudom magam nadrágokban elképzelni, jó itthon, meg sportolás közben, esetleg kirándulás, kutyasétáltatásnál nadrágot húzok, de amikor tehetem szoknya van rajtam. Nyáron én például soha nem hordok rövidnadrágot. Itthon is szoknyába, de leginkább egybe részesbe vagyok, vagy fürdőruhában.

Ha ki kell menni a szabadba akkor szoknya, vagy ruha. Ha túrázni megyünk valakivel csak akkor húzok egy térdig érő nadrágot, de ennyi.

Tesiórákon sem viseltem soha rövidnadrágot.

De én arra akarok kilyukadni hogy én kényelemből és tetszésem szerint válogatom meg a ruháimat. Arra figyelek hogy színben passzoljanak rajtam a dolgok, meg olyat nem veszek fel ami például rosszul áll nekem.

2018. nov. 30. 12:18
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
tenyleg nem csak a magyarok ilyenek :D dolgoztam egy eleg puccos uzletben a vaci utcan diakkent, ami mar kivulrol is ugy nez ki, hogy nem megy be az ember korul nezni, ha nincs penze. es bejottek full izlestelenul feloltozott emberek. felveszi a chanel Taskat a New Balance cipohoz, meg tele van aggatva bundaval meg bor cuccokkal a no, de valami rohadt izlestelen leopardmintas darabokkal tetotol talpig... lufi csocsok, lufi szajak de az orrplasztika mar nem fert bele a keretbe a bazilika kilincs orra melle? :D szoval a turistak is nemelyik ahogy fel volt oltozve nevetseges volt... hiaba van izlese ha penze nincs
2018. nov. 30. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Mert a fizetésük is alul van talán..
2018. nov. 30. 13:54
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

2es válaszoló köszönöm hogy átlinkelted a kérdésemet.Kiváncsi lennék hogy te mikor mennél öltönybe iskolába 14-18évesek közé hétköznapokon.

Igen az öltöny azokra az alkalmakra van amiket felsoroltál.

A kérdésre visszatérve..Azért ilyen rosszul öltözöttek mert 0stílus érzékük van az egészhez.A kedvencem az amikor mintást mintással vesznek fel vagy éppen 8 szín van az adott illetőn.

2018. nov. 30. 22:15
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Ez a középkorú és idősebb korosztályra jellemző leginkább, az ő köreikben a divatozgatás eleve egy lenézendő valami, a férfiak meg aztán egyenes büszkék rá, hogy ők igazi férfiak, nem bzik, ellenben az alattuk jövő generációval, amit annak tartanak. Sokan belerágták magukat ebbe a dacfelállásba, hát egészségükre, úgy is néznek ki.
2018. dec. 1. 01:18
 8/8 anonim válasza:
mert azokban érzem jól magam, amiket én választok. nem fogok felvenni valamit azért, mert az most divat, vagy valami. úgy öltözködöm, ahogy nekem tetszik, nem úgy, ahogy neked
2020. júl. 22. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!