Ti hány évente vesztek új télikabátot?
Vettem 2 éve egyett, de nem tetszik, fogott a színe még mindig.
Van egy 4 évvel ezelőtti télről, de tönkremet, ezért kellene vennem egyet.
Ameddig bírja. Ha tönkremegy, akkor nyilván kell másik.
Pl. szövetkabátom kigöbösödött, már több, mint 10 éves, most venni fogok egy újat. Toll pufikabátomat tisztítóban kitisztíttattam, mivel toll és nem lehet mosni, utána tök fura lett, valahogy vékonyabb. Vettem helyette egy másikat, ami nem toll, azt tudom mosni és nem lesz semmi baja. Kb. 3 éve van meg. Remélem, még bírja sokáig, mert szeretem nagyon.
Addig nem veszek másikat, amíg bírják. Kb. 5-10-15 évig bírják az eddigi tapasztalatok alapján.
Nincs rá meghatározott időszak, amikor épp szükséges. Pl pár éve vettem egy ilyen szűkebb fazonú, hosszú, derekán öves kabátot. Szerettem nagyon, de aztán sajnos felszedtem pár kilót (meg szerintem a sok mosás miatt össze is ment kicsit), és már kezdett szűk lenni, nem tudtam aláöltözni sem nagyon pl. vastagabb pulcsit, mert úgy már nagyon kényelmetlen volt.
Félreraktam, hogy majd "belefogyok", de aztán idén még mindig kicsi volt, és arra jutottam, hogy hiába szeretem, felesleges tartogatni, mert nem kényelmes és úgysem fogom már hordani. Így elajándékoztam.
Szóval most vettem egy újat, ez más szín, más fazon, pár évig jó lesz ez is.
A lényeg, hogy nem szoktam csak úgy újat venni, csak ha szükséges, mert nagyon elhasználódott, vagy szűk lesz.
Ezek szerint egy télikabátod van, és mindne nap azt hordod, hónapokon át?
Nekem többvan, akkor veszek újat, ha találok valami jót kiárusításokkor a szezon végén. Mindet így vettem, mind örök darab.
Vettem egyet úgy 15-16éve, rövid, még mindig használom, de már csak mikor nincsenek nagy hidegek, de a tavaszi kevés.
Volt egy szintén rövid, azt egy-két télen használtam, nem szerettem.
Vettem helyette egy hosszút. Ezt használom már kb. 10-12 éve, és remélem még sokáig fogom. Semmi baja, nagyon meleg, szeretem. Ráadásul még az elmúlt télen is megdícsérték milyen jó kabátom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!