Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A melltartó szivacsbetétjét...

A melltartó szivacsbetétjét ki kell mosni? Hogyan tisztítanátok?

Figyelt kérdés

Azért kérdem, (Nagyon szembetűnő helyen van, be is lehet oda látni ahol ezek a szivacsbetétek vannak, ennek a melltartónak olyan a kialakítása; mamám meg kívácsi, szereti mindenről kideríteni, hogy hogyan lehet rongálni; pl a könyveimen (már kibontott, tehát nem csomagolásról van szó) van ilyen átlátszó védőréteg, de az már a borítóhoz tartozik, ő pedig előszeretettel esik neki az addig előtte makulátlan, használatlan vadi új könyveimnek, és nekikezdi levakargatni, amikor én nem vagyok otthon, és kutakodik a cuccaim között, és rongálja, gyűri, szétkarmolja a dolgaimat; pl van egy ilyen A/4-es nagyságú átlátszó ilyen borítékszerű mappám; azt is teljesen összevissza karcolászta a körmével, és még a préselt leveleimet is dobálta belőle-- iskolába kellett) Ja és még a 8 éves cipőmön meg ilyen nagyon pici, vékonyka repedéscsík keletkezett a külső anyagnak csak a felszínén; és azt meg letépkedte; a papucsaimat is szétszedte, meg ahol kicsit megkopott, ott letépkedte azokat a részeket, amik szerinte nem kellettek oda; melynek hatására diszkomfort-érzetem lett, mert megbecstelenítette a papucsomat, és még kényelmetlen is lett tőle a papucs (2 éves papucs kb, és az úgy rendben van, hogy kicsit megkopik, de az , hogy ő ilyen lyukakat csípked a talpába, az már nem)), szóval azért kérdezem, mert amikor ki van mosva, akkor a nagyanyám összegyűri, kettőbe hajtja, és pont ott gyűrődik, ahol a mellbimbóm van, és így pont olyan, mintha nem is takarná, pedig pont direkt azért vettem, hogy legyen, ami eltakarja; de pont úgy csinál oda gyűrődést -pedig nem is ő mos, hanem anyám- ahol a mellbimbóm van; így tényleg olyan, mintha nem is takarná. Legutóbb úgy oldottam meg, hogy megfordítottam a betétet; így befele állt a gyűrődés, de nem hiszem, hogy végtelenségig hajtogatható; mert már máris károsodott. Szóval akkor ezt mosáskor mindig ki kéne venni; tehát hogy ne tudja rongálni; csak akkor ezt külön, gondolom , ki kell mosni. És akkor ti hogy tisztítanátok ilyen kártékony feltételek mellett; ha tisztítanátok?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. júl. 27. 18:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Valószínű egyébként , hogy az esetek 95%-ában legalább, tagadás érvényesül.
2018. júl. 27. 19:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon csúnyán lekiabalnam a fejezet. Lehet ez csúnya dolog mert idős és valószínűleg szellemileg is van baj, de sajnos ha a szép szó nem segít, egyéb lehetoseg nincs (oregotthon vagy ti koltoztok el) akkor sajnos keményebben kell beszélni vele.
2018. júl. 27. 19:29
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél zárat a szobád ajtajára
2018. júl. 27. 20:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Zár a szobára és minden cuccod oda beteszed ha elmész,bezárod és viszed a kulcsot magaddal vagy olyan helyre rakod ahol nem találja meg
2018. júl. 27. 23:14
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mentek a zöldek, még azt nagyons zerettem volna leírni, hogy nem azért ilyen, mert öreg; hanem, eleve ilyen volt a személyisége; most megint föl van menve bennem a pumpa, mert most látom, hogy a pár hete vett műanyagpoharamat, amit direkt dugdostam előle, már azt is el kezdte kapargatni. A plüssöspolc sarokban lévő oldalára raktam; és még ott le is van takarva; hogy ne porosodjanak a plüssök; szóval még teljes takarásban is van; szóval totál nem látszódik, ha valaki nem kutakodik. És olyan részénél, ahol még nem is öblögettem, meg én eleve nem is rágcsálom a poharakat; ott vannak rajta ilyen kis kapirászások,- szét van kaparva, meg van bontva az anyag- amik amikor vettem, utána még hetekig nem voltak rajta. Valójában kb 2-3 hónapja vettem; és tegnap lett ilyen, tegnap elmentem. Ilyen kettős pereme van a pohárnak, műanyag pohár; és gondolom , meg akarta nézni, hogy szét lehet-e választani, le lehet-e kaparni. Lehet, hogy arra gondolt, hogy megnézi, mi van, ha az gyári hiva; de eleve két rétegből áll a pereme! És nem is valószínű, hogy ilyen poharat lehet kapni mindenhol, mert ez ilyen neonos sárgászöld-színű. Kizárni nem fogom tudni, mert annak ellenére, hogy kertesház, kicsi a ház; és a mi szobánkban van a legtöbb ruhája. Nagyon kivagyok. Meg még eltörte tegnap a műanyag filctolltartó-fiókomnak a tetejét is. az egyik filctoll a legfölső fiókban a négyből nem volt teljesen bedugva, de ő ennek ellenére mégis becsukta, beerőszakolta a fiókot; úgy hogy az egyik tollból még kilógott 5 centi. És most ott a teteje sarka le van törve; meg ott el is áll a műanyag a többi részétől, ahol a filctoll kilógott. Nagyon elegem van már. Most az, hogy szülinapra a testvéreim is meg én is 50000 forintot kaptunk fejenként, az nem vígasztal. Ne pénzt adjon, hanem eleve ne akarja tönkretenni a cuccaimat; amit saját magamnak vettem, és nem neki. Fúúú, most nagyon bennem van az ideg, és kicsit könnyes is a szemem. Ja és nem beismerésül adta az ötvenezreket; hanem pl tanulásra fordítani; de ki akar olyan undorítóan megbecstelenített; megrongált könyvekből tanulni? Undorító, aljas. És bocsánatot se kér soha, hanem mindig letagadja, úgyhogy már nem is strapálom magam, hogy fölhívjam rá a figyelmét, hogy "Láttam!". Nyavajás.
2018. aug. 3. 11:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Ja és ezek a holmijaim tényleg saját ilyen zsebpénzekből lettek véve; ez az 50000 ez nem általános , idén kaptunk ennyit először. De attól, hogy ő adta szülinapra , meg karácsonyra a zsebpénzt, attól azt a pénzt már nekem adta, amit belőle veszek; nincs joga megrongálni. Azt azért adta, hogy legyen belőle valamim, aminek örülök. Nem azért, hog
2018. aug. 3. 11:38
 17/19 A kérdező kommentje:
y neki saját magának legyen mit megrongálni; meg anyától is kaptam, nem csak tőle.
2018. aug. 3. 11:38
 18/19 A kérdező kommentje:
Szóval , ha már egy tök ilyen eldugott helyen sincsenek biztonságban a dolgaim, akkor fúúú , basszus; már tényleg minél hamarabb el kéne költözni, de ez még várat magára.
2018. aug. 3. 11:39
 19/19 A kérdező kommentje:
(Ja és egyébként szeret kaparni, nem tudom, hogy mindenhol megcsípte-e valami ahol van rajta ilyen bazi nagy seb, mindigis szeretett elkapirászni dolgokat; s a nyakán is van egy nagyon csúnyán elkapart seb; meg a lábszárán is. Ezt már csak így zárójelbe. Ez nemtom, mennyire stresszlevezetés, mert nem él stresszel életet , inkább unatkozik.)
2018. aug. 3. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!