A melltartó szivacsbetétjét ki kell mosni? Hogyan tisztítanátok?
Azért kérdem, (Nagyon szembetűnő helyen van, be is lehet oda látni ahol ezek a szivacsbetétek vannak, ennek a melltartónak olyan a kialakítása; mamám meg kívácsi, szereti mindenről kideríteni, hogy hogyan lehet rongálni; pl a könyveimen (már kibontott, tehát nem csomagolásról van szó) van ilyen átlátszó védőréteg, de az már a borítóhoz tartozik, ő pedig előszeretettel esik neki az addig előtte makulátlan, használatlan vadi új könyveimnek, és nekikezdi levakargatni, amikor én nem vagyok otthon, és kutakodik a cuccaim között, és rongálja, gyűri, szétkarmolja a dolgaimat; pl van egy ilyen A/4-es nagyságú átlátszó ilyen borítékszerű mappám; azt is teljesen összevissza karcolászta a körmével, és még a préselt leveleimet is dobálta belőle-- iskolába kellett) Ja és még a 8 éves cipőmön meg ilyen nagyon pici, vékonyka repedéscsík keletkezett a külső anyagnak csak a felszínén; és azt meg letépkedte; a papucsaimat is szétszedte, meg ahol kicsit megkopott, ott letépkedte azokat a részeket, amik szerinte nem kellettek oda; melynek hatására diszkomfort-érzetem lett, mert megbecstelenítette a papucsomat, és még kényelmetlen is lett tőle a papucs (2 éves papucs kb, és az úgy rendben van, hogy kicsit megkopik, de az , hogy ő ilyen lyukakat csípked a talpába, az már nem)), szóval azért kérdezem, mert amikor ki van mosva, akkor a nagyanyám összegyűri, kettőbe hajtja, és pont ott gyűrődik, ahol a mellbimbóm van, és így pont olyan, mintha nem is takarná, pedig pont direkt azért vettem, hogy legyen, ami eltakarja; de pont úgy csinál oda gyűrődést -pedig nem is ő mos, hanem anyám- ahol a mellbimbóm van; így tényleg olyan, mintha nem is takarná. Legutóbb úgy oldottam meg, hogy megfordítottam a betétet; így befele állt a gyűrődés, de nem hiszem, hogy végtelenségig hajtogatható; mert már máris károsodott. Szóval akkor ezt mosáskor mindig ki kéne venni; tehát hogy ne tudja rongálni; csak akkor ezt külön, gondolom , ki kell mosni. És akkor ti hogy tisztítanátok ilyen kártékony feltételek mellett; ha tisztítanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Melltartót hivatalosan csak kézzel mosunk, lehetőleg minden hordás után kiöblítve.
Én simán bevágom a mosógépbe, általában úgy, hogy félbehajtom (a két kosarat egymásra, az egyik ugye kifordul így), és a ruhák közé teszem, amit amúgy is finom programra teszek.
De nekem is egy idő után megtörik a szivacs, gyűrődik az anyag, félig kifordul a kosár, stb., szabástól függően. Ebben az esetben sajnos ez vele jár.
Úgyhogy, ha van időd, akkor az az optimális, hogy a csap alatt egy kevés mosószerrel kézzel kimosod, ha nem is minden hordás, de néhány alkalom után (nyilván attól függ, hogy naponta cseréled, vagy többször hordasz egyet, ez minden embernél más).
nem lehet vele beszélni, hogy ne nyúljon a cuccaidhoz?
esetleg próbáld meg gyorsan elrakni őket a helyére amint megszárad és akkor nem fogja hajtogani
ha más nincs, mosd szivacs nélkül, a lényeg amúgy is az anyag, mert az érintkezik a bőröddel
azért bizonyos időközönként én a helyedben külön a szivacsot kézzel kimosnám a csapnál és inkább a szobámban szárítanám meg
szekrényedbe is benyúl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!