Miért öltözködnek ennyire kevesen nőiesen a fiatalok közül?
Én adok a megjelenésemre, foglalkozom a külsőmmel, de nem feltétlenül mondanám, hogy nőies vagyok. Viszont egyáltalán nem vagyok tucat, elég egyedi stílusom van.
Egyébként, ha neked az olyan nők tetszenek, akiket leírtál, akkor ismerkedj velük, "nézd" őket. Beszélsz itt egyéni ízlésről, miközben elvárnád, hogy mindenki úgy nézzen ki, ahogy neked tetszik. Miért kellene bárkinek is neked megfelelnie? Amúgy sem mindenkinek tetszik az elegáns stílus.
Hát ha csak attól érezném magamat nőiesnek, hogy minden nap tűsarkúban és elegáns egyberuhában mászkálok az utcán, akkor már rég felvágtam volna az ereimet... Szóval egyrészt az én véleményem szerint nem ezen múlik a nőiesség. Másrészt pedig nem különösebben érdekel, hogy idegenek mit gondolnak rólam, a külsőmről (az pedig pláne nem foglalkoztatott sosem, hogy nem tudom milyen egyedi legyek...nekem az pont elég egyedi, hogy azt veszem meg és azt húzom fel, ami tetszik és nem vágyom rá, hogy bármivel is kitűnjek a tömegből).
Szimpla hétköznapokon is rendezetten megyek ki az utcára, megcsinálom a sminkemet, a hajamat, használok parfümöt, általában ékszert is hordok és normális, szép, tiszta, egymáshoz illő ruhákat viselek. Nem gondolnám, hogy egy nadrág pl. farmer és egy póló/ing/blúz és egy lapos talpú cipő (legyen az tornacipő, balerina, szandál vagy egy vászoncipő) annyira slampos, igénytelen vagy csúnya lenne...szerintem így is lehet jól és igényesen kinézni. Valamint, ami nálam még egy fontos szempont az a praktikusság és a kényelem. Lehet, hogy szebb egy csinos ruha és egy magassarkú, de eszembe nem jutna felvenni egy átlagos napon, amikor sokat sétálok, lépcsőzök és rohangálok a buszra/vonatra, ahol az emberek még pluszban meg is taposnak, retkesek az ülések, a korlátok. Nekem nem hiányzik az, hogy pl. nagy siettségemben kitörjem a bokámat a repedezett járdákon vagy a csúszós lépcsőfokonon, összemocskoljam vagy kiszakítsam a ruhámat/cipőmet és dobhassam ki, ha esetleg nem lehet kitisztítani/helyrehozni és még lehetne sorolni... Az igényességhez szerintem az is hozzátartozik, hogy az ember tudjon alkalomhoz illően felöltözni, megjelenni és ez nem csak azt jelenti, hogy pl. egy bálban ne melegítőben jelenj meg, hanem azt is, hogy a kisboltba ne estélyiben menj bevásárolni.
ha suliba megyek mégis minek vennék fel magassarkút, meg minek öltözzek ki?
az elegáns ruha pedig nem kényelmes, és amilyen nőkről te beszélsz valószínűleg a munkahelyből adódóan öltözködnek így, mert elvárják tőlük, vagy tetszeni kell az ügyfélnek, megengedhetik, mert irodában dolgoznak stb.
"ad magára" pfff, suliba mi a túróért kéne kirittyentenie magát valakinek, hogy aztán ott rohadjon meg a ruhájában a három órás előadáson, csak azért, hogy bámulhasd... én se pasizni járok egyetemre, leginkább senki nem azért megy oda :D
ja és elég gáz, ha azt gondolod, hogy a magassarkútól lesz valaki nőies, egyébként is egészségtelen állandóan azt hordani
bocsi, de eléggé irritál a kérdésed :(
Nekem a tornacipős, bő pólós, farmeros csajok jönnek be. Akik inkább 'lazábbak'. Vagy akik alternatív stílusúak, rockerek, gothok stb. A tűsarkús 'nőies' pcsáktól ki tudnék futni a világból. De ami legjobban zavar az a magamutogató rbancok, és sajnos sok van belőlük, egyetemen is:( Sminket utálom.
Érdekes ízlésed lehet, mert amúgy en sok 'nőiesen' öltözködő nőt látok, vagy legalábbis is amit leírtál, nem ritka.
És akkor mivan?
Én sem veszek magas sarkút, meg vágom magam tiptopba... hagyjuk már, szoknya, tornacipő, ujjatlan felső.
Vagy rövidgatya-top, farmer, stb., mert úgy kényelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!