Fiúk, lányok! Ha kizárhatnátok egy ruhadarabot a mai divatból, vagy a fiatalok öltözködéséből melyik lenne az?
Csak kíváncsiságból, tudni szeretném hogy nektek melyik az ami egyáltalán nem tetszik. Nekem pl a nagyon vékony lányokon a boyfriend nadrág.
(14L)
Én ezeket a direkt kiszaggatott pólókat dobnám ki a kukába. Múltkor átpakoltam a szekrényem és találtam egy hasonló darabot. Gondolom a moly rágta ki vagy valami ilyesmi. Felraktam a Gardróbvásárra 3k-ért és megvették. Nagyon indokolatlan😂
14/L
Köszi, de a k-betű hol van a háromezerbe??
Nem kötöszködésből de ez honnan jött?
A k sehova nem illik mert ha 3e lenne az érthetőbb volna, nem?
Utolsó:
Hivatalosan a görög eredetű kilo szó ezret, ezerszerest jelent.
Majd az argóban lett használatos pénzügyeknél.
Azt olvastam, hogy százas nagyságrendben már a hatvanas években is használatos volt. Olybá tűnik tévesen. De manapság már mindent jelöl, százasokat, ezreseket stb.
Furcsa, hogy még soha nem hallottad a környezetedben, filmekben stb.
„8 kiloert vettem a kocsit”
Látható, hogy napjainkban erősen támaszkodnunk kell a szövegkörnyezetre, ha helyesen akarjuk értelmezni a helyiértéket.
Na szóval, ennek a rövidítése a K.
Elég helytelenül használják mert százasokra a "kiló" után rendben van de az ezresnél már nem állja meg a helyét!
A 3k 300-nak felel meg logikusan de ma már mi az ami értelmes...
Hivatalos azt. Nem véletlenül áll 26 százalékon a válaszoló:D
Nyilván engem is ő pontozott le.
A kiló mindig is 100-at jelentett de semmin nem lepődök meg, amúgy nézz utánna!
Azért vagyok 26%-on mert nem rég regisztráltam, gondolom te 100-on kezdtél...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!