Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vissza lehet kuldeni az Orsay...

Vissza lehet kuldeni az Orsay netes feluleten vasarolt ruhat, ha nem lett jo a meret?

Figyelt kérdés
Kicsereltetni szeretnem, irtam mar emailt, de meg nem valaszoltak. Elolvastam az altalanos szerzodest, de nekem abbol se derult ki egyertelmuen. Egyedul elallasi jogot olvastam es azt is Lengyelorszagba kell kuldeni. :O Tudom, vasarlas elott kellett volna megneznem, de nem gondoltam, hogy nem fogom felfogni az altalanos szerzodesben ovlasottak alapjan, hogy mi is a szituacio. Valakinek van tapasztalata? Vajon jarhato ut e, ha beviszem egy ORsay uzletbe, vagy ismet a futar jonne ki? Ha holnap nem valaszolnak, felhivom oket. Vajon mennyi ideig lehet visszakuldeni?
2017. szept. 18. 19:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
2017. szept. 18. 19:36
 2/20 A kérdező kommentje:
Errort ir, valamiert szetdobva rakja igy be az oldalt, aztan raugrik a "bekelteto eljarasra", de azt akkor kell, ha nem tudtok megegyezni es azt is eleg furcsa magyar forditassal. Azert koszi, de meg mindig nem igazan vagom.
2017. szept. 18. 19:45
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Hívj fel egy üzletet. Mondjuk nem értem, ha elérhető üzlet, miért rendelsz? Próba, minden nélkül. A legtöbb webáruházban saját költségeden kell visszaküldeni.
2017. szept. 18. 20:56
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Kicseréltetni nem tudod, csak visszaküldeni, és újat rendelni. Szerintem Lengyelországba kell visszaküldeni futárral. 14 napon belül.

De egyébként ha van a közeledben Orsay, akkor oda is rendelheted, felpróbálod, ha nem jó, otthagyod és ők visszaküldik.

Utolsó: olyat hallottál-e már, hogy az üzletben nincs olyan méret, ami kell, ezért rendeli? Vagy pl. egy csomó olyan ruha van a weboldalon, ami az üzletben nincs.

2017. szept. 18. 22:29
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Minden netes rendeléstöl elállhatsz 14 napon belül. Kell legyen olyan menüpont a netes felületen, h visszaküldés. Ez jogilag kötelező a webáruházaknál. Cserélni nem biztos, h tudsz,de visszaküldöd, és rendelsz egy jo méretet.
2017. szept. 18. 23:04
 6/20 A kérdező kommentje:

Ez az visszakuldes nincs, vagyis biztos van, mert lennie kell, csak en olyat nem talalok. Olyat talallok, hogy elallas, de azt a reszt nagyon furcsa forditasnak talalom. Meg eleve Lengyelorszagba kuldjek vissza egy kabatot? (Uzletben nem volt, plusz baromi messze is lenne, ezert nem kertem oda, nyilvan, ha a szomszedban lenne az uzlet, megrendelnem oda, felprobalnam es max visszamegy.) Szerintem csomag kuldese mar annyiba kerul, hogy nem erne meg. Mondjuk a kabat 19 ezer. Azt probalom majd megerdeklodni, hogy az uzletbe, de eddig ugye nem kaptam valaszt.

Talan ez lehet az, de nekem olyan furcsa, hogy Magyarorszagrol rendelek, hisz az itteni uzletukbol/raktarukbol hozzak es Lengyelorszagba kuldjem vissza?

9 Elállási jog (45/2014.(II.26.) Korm. rendelet)

Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Ordipol Sp. zo.o; 55-040 Bielany Wroclawskie, ul. Logistyczna 1., Lengyelország. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. Az elállás/felmondás joghatásai Ha Ön eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Szolgáltató az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, tehát az összeget a megadott bankártyára tértjük vissza. Ha a fizetés utánvéttel történt kérjük a bankszámlaszámot IBAN formátumba megadni, hogy az összeget a számlájára visszaküldhessük. A visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. A termék visszaküldésének közvetlen költségét – fuvarozási költséget - Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

2017. szept. 19. 07:31
 7/20 A kérdező kommentje:

Plusz ket kerdes merul fel, 1. csak az elallasi nyilatkozatot kell oda kuldeni? De mar ez is logikatlan, mire az odaer...

Termeszetesen felhivom majd elotte meg az uzletet, csak kivancsi vagyok, hogy masnak milyen tapasztalatai vannak, mert mas ruhazati feluleten volt mar olyan esetem, hogy kb. ugyintezo fuggo volt, mert mindenki mast mondott. Tudom, ez abszurd, de megis. Persze elallni el lehet, de az, hogy cserelik e vagy visszafizetik,illetve ki fizeti a postakoltseget, az volt kb ugyintezo fuggo. Egyebkent az Orsay-el eddig megvoltam elegedve, csak ugye eddig uzletbol vasaroltam. Most sincs meg gondom, csak furcsa 1-2 forditas az oldalon, meg 1-2 dolog nem tul egyertelmu SZAMOMRA. Illetve a leirasbol is inkabb az jon le, hogy hibas termeket cserelnek, viszont olyat nem , ami nem tetszik/rossz meret, lasd H&M, aztan lehet csak nekem jon ez le az olvasottakbol. Pont, mert azok az uzletek, amik cserelnek igy, azok bele is mennek a konkret cserebe, nem kell meg egyszer megvarni a penzem majd visszafizetni. De azert remelem valaki meg szolgal pozitiv tapasztalattal/velemennyel. :-) Koszonom az eddigi valaszokat!

2017. szept. 19. 07:35
 8/20 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, ugy ertem a H&M-ben kb. mindent kicserelnek egybol, eddigi tapasztalatbol.
2017. szept. 19. 07:37
 9/20 A kérdező kommentje:
Amugy 19995-ert vettem egy kabatot, ennyi a sztori, amit kicsit nagynak erzek. Foleg, hogy telikabat, amiket en min. 5 evig hordok mindig, megis lehet inkabb megbaratkozom vele, azert megprobalom ma meg felhivni oket. Ha egy polorol lenne szo, azt mondanam max elhordom itthon, ha nagyobb, szoval nem vagyok az a tipikus problemas vasarlo.:-)
2017. szept. 19. 07:41
 10/20 A kérdező kommentje:
Most jo hosszan levezettem. Tehat a fokerdes: Van e valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy visszavihetem e a neten rendelt kabatot az uzletbe?
2017. szept. 19. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!