Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vásárlási kényszer, szinte...

Vásárlási kényszer, szinte már megszállottan. Normális ez, mitől alakulhatott ez ki?

Figyelt kérdés
19 eves lány vagyok,nemrég költöztem el szüleimtől anyagi helyzetem átlagosnak mondható így hogy csak magam vagyok,viszont a pénzt nemigazán tudom jól elosztani amivel tisztába is vagyok,miután a csekkek rendezve lettem fizetesem 90%át nyugodtan mondhatom ruhára költöm. Sz a maradék 10% -ocska lenne az ami az étel. Már ott járok ,hogy az ételen is sporolok csak,hogy minnel tobb jusson ruhára. Egyszeruen késztetést erzek arra,hogy vásároljak,ha ez megtortent boldogság tölt el,elegedett vagyok,az onbecsulesem,onbizalmam megnő ám ez csak pár óráig ha tart utána meg tobbet akarok venni. Van hogy egyik ruha se fog meg annyira de megveszem mert ugy erzem ures kezzel haza nem mehetek.Rengeteg cuccom van, de mégis muszáj, hogy legyen egy újabb, egy frissebb, egy szebb még ha csak egyszer is veszem fel, a vásárlás jelenti az egyetlen őszinte, igazán nagy örömöt az életemben. Ha nem tudok annyiszor vásárolni ahányszor erre késztetést erzek nagyon el vagyok keseredve,szomoru,ideges vagyok,onbizalmam teljesen a padlora kerul !
2016. okt. 13. 22:35
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Ez kényszerbetegség. Fordulj pszichológushoz! Nem bántásból mondom, segíthet! Csak nehéz jót találni.

Ha a doki kizárva, javaslom csökkentsd a stresszt minimálisra, és kezdj vmi (hasznos) hobbiba, vagy sportolj!

Továbbá még egy jó ötlet: amit nem vettél fel 2 hónapig, azt add el :) vaterán, jófogáson v vmelyik ilyen oldalon.

2016. okt. 13. 22:41
 2/5 A kérdező kommentje:
A pszichologus nem fog bolondnak nezni? Mas valami depresszio,anorexia stb fordul hozza en meg azzal hogy mar betegesen vásárolgatok :/
2016. okt. 13. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az már az ő dolga h diagnosztizálja h valóban kényszerbetségről van szó vagy nem, illetve a kényszerbetegségnek is vannak fokozatai. Nem néz hülyének senkit.
2016. okt. 13. 23:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A vásárlási kényszer nagyon gyakori, főleg Amerikaban. Ha felismerted hogy gond van, nincs mit szegyellned ezen. Nem fog kinevetni :)
2016. okt. 14. 04:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Van kényszeres vásárlás betegség. Az angol shopalcoholism- nek hívja. Feltétlen keress magadnak valami olyan elfoglaltságot, ahol hasznosnak érezheted magad. Mivel foglalkozol? Vigyázhatsz gyerekekre vagy vállalhatsz önkéntes munkát. Lényeg, hogy kapj elismerést és szívesen végezd a feladatot. Általában a kényszeres cselekedetek örömhiányt pótolnak. Ha ezt máshonnan megkapod a vásárlási láz is csökken.

Más: az is jót tesz, ha mással mész vásárolni. Ő megnézi, jól áll-e rajtad a ruha és egyfajta kontrollt is gyakorol rajtad.

A pszichológusok pedig, hidd el nem néznek hülyének, láttak ők ennél durvább eseteket is.

2016. okt. 14. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!